Vapat fara nicotina: Ghid cu sfaturi utile si produse recomandate

Adaugat de grigore 05.08.2022 0 Comentariu

 

Vapatul este o activitate considerată „cool” de majoritatea oamenilor care aleg țigările electronice în detrimentul țigărilor convenționale sau rulate. Această tendință spre vapare mai mult decât spre fumat s-a perpetuat cu preponderență în cazul generațiilor tinere care au construit o adevărată artă din aburul generat de țigara electronică.

Dar vapatul nu reprezintă doar o alternativă modernă și inovativă pentru țigările normale, ci poate fi chiar un instrument de folos pentru cei care își doresc să se lase de fumat sau să renunțe la dependența de nicotină treptat. Dacă și tu te numeri printre oamenii care-și doresc acest lucru, ți-am pregătit un ghid informativ despre ce presupune vapatul fără nicotină, cum poți face trecerea treptată și care sunt câteva dintre produsele recomandate pentru a merge pe acest drum.

 

Ce presupune vapatul fără nicotină?

De obicei, vapatul este asociat cu foștii fumători de țigări normale, dar de multe ori nu este vorba doar despre o altă modalitate prin care oamenii să-și ia cantitatea de nicotină necesară. Există persoane care aleg să folosească o țigară electronică fără substanța care dă dependență pentru simpla plăcere de a genera norișori de abur, de a gusta din aromele puse la dispoziție prin sticluțele de e-lichide sau pentru a se lăsa de fumat.

Vapatul fără nicotină presupune achiziționarea lichidelor pentru țigara electronică fără nicotină. Și partea bună este că sunt multe branduri de lichide fără nicotină pe piața țigărilor, ceea ce înseamnă că o să ai de unde alege dacă îți dorești acest lucru. Ingredientele din e-lichidele fără nicotină nu diferă foarte mult de ingredientele din e-lichidele cu nicotină deoarece își doresc să păstreze aceeași intensitate a aromelor.

Există 3 ingrediente în e-lichidele fără nicotină. Există o bază care ajută la crearea vaporilor, care diluează lichidul și îmbunătățește aroma - bază cunoscută sub numele de propilen glicol și glicerină vegetală. Al treilea ingredient este aroma în sine care creează acele gusturi delicioase pentru care mulți fumători aleg țigările electronice în detrimentul altor modalități. Totodată, diversitatea de arome care se găsesc în e-lichidele fără nicotină ajută la crearea unei experiențe mai plăcute în timpul vapatului.

 

Avantajele vapatului fără nicotină

Având în vedere că vapatul fără nicotină presupune renunțarea la substanța din tutun care dă dependență și angrenează oamenii în activitatea de fumat, e-lichidele care nu conțin această substanță prezintă mai multe avantaje pentru cei care le aleg sau doresc să facă această tranziție:

 

Elimină riscul de a deveni dependent

După cum bine știi, nicotina este o substanță care dă dependență și care se găsește în planta de tutun care este cultivată și procesată în scopul creării țigărilor și e-lichidelor. Când nicotina intră în fluxul sanguin prin fumatul normal sau prin vapatul țigării electronice, aceasta este transportată către creier, activând neurotransmitățorii responsabili de transmiterea unor semnale și activarea, la rândul lor, a unor molecule - cum este hormonul fericirii, dopamina. În acest sens, creierul înțelege că de fiecare dată când fumezi o țigară electronică cu nicotină, acesta va fi mai activ și fericit.

În timp, numărul anumitor neurotransmitățori scade, cum ar fi cazul receptorilor acetilcolinei, lăsând creierului să dezvolte o anumită toleranță la nicotină. În acel moment, se creează dorința de a fuma mai mult pentru a-i oferi creierului ceea ce are nevoie pentru stimularea dopaminei.

Dacă vrei să renunți la fumat și implicit la dependența de nicotină, atunci e-lichidele fără nicotină sunt ideale. Probabil ai mai încercat să te lași de fumat pe cale naturală, dar știm că există tabietul și nevoia de a duce ceva la gură sau de a lua o pauză de la lucru pe care obișnuiai să o petreci la țigară. Pentru ca trecerea de la fumat la nefumat să nu fie prea bruscă, indicat ar fi să utilizezi o țigară electronică care să conțină un lichid fără nicotină.

Dacă vapezi fără nicotină, nu te vei întâlni cu riscul de a deveni dependent sau de a perpetua dependența. Mai mult, nu poți deveni dependent de celelalte ingrediente din e-lichidul fără nicotină, adică de glicerina vegetală sau de alte elemente naturale.

 

Te protejează de efectele nocive ale nicotinei

Nicotina în cantități mari poate fi dăunătoare pentru sănătatea ta. Desigur, și celelalte ingrediente din orice țigară normală sau din e-lichidele fără nicotină pot să-ți afecteze starea generală de sănătate pe termen lung, dar nu au un impact atât de mare. Nicotina a fost asociată cu substanțele cancerigene, mai ales în cazul țigărilor normale în care tutunul necesită aprindere pentru a fi inhalat.

Chiar dacă vaparea nu necesită ardere, acest lucru nu înseamnă că nicotina nu este la fel de periculoasă pentru sănătate.

 

Elimină senzațiile de iritare în gât și plămâni

Probabil că ai tras deja dintr-o țigară normală cu nicotină și ai observat că prima senzație este una iritantă care se simte în gât și/sau în plămâni. În funcție de nivelul de nicotină pe care îl inhalezi dintr-o țigară electronică, acest lucru îți poate irita gâtul și poate face experiența de vapat mai puțin plăcută. E păcat să pierzi din inhalarea aromelor delicioase din țigara electronică doar din cauza nicotinei.

 

Îmbunătățește aromele din țigara electronică

Când nicotina se adaugă în formula unui e-lichid, aroma sa poate deveni mai diluată. Lichidele fără nicotină pentru țigara electronică sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătățesc experiența de vapat și oferă utilizatorilor ceea ce au nevoie: o diversitate de arome delicioase.

 

Cum poți face trecerea spre vapatul fără nicotină

Dacă în prezent utilizezi o lichid cu conținut mare de nicotină pentru țigara electronică, ești fumător de țigări normale sau ai trecut recent la activitatea de vapare, probabil că nu-ți dorești să întrerupi brusc utilizarea nicotinei. Vapingul fără nicotină reprezintă ultima și cea mai importantă etapă din călătoria unui fumător care își dorește să elimine această dependență. Chiar dacă poate fi o realizare fantastică, procesul nu trebuie grăbit. Vei avea un succes mult mai eficient și rapid dacă reduci cantitatea de nicotină treptat decât dacă elimini de tot substanța de pe o zi pe alta.

Iată câteva sfaturi ca să faci trecerea mai ușoară spre vapatul fără nicotină:

 

Încearcă să reduci treptat intensitatea nicotinei

Odată ce ai făcut trecerea completă de la țigările normale sau rulate la țigările electronice, următorul pas este să începi să reduci din intensitatea nicotinei regăsită în e-lichide într-un mod care ți se potrivește. Adică, poți să faci acest lucru săptămânal, lunar sau cum te simți mai confortabil. E-lichidele sunt disponibile într-o gamă largă pe tuburiaparate.ro, fiind dispuse în funcție de cantitatea de nicotină pe care o conțin. În acest sens, trecerea spre vaparea fără nicotină poate fi un pas mai ușor de făcut deoarece nu ești obligat să renunți de pe o zi pe alta la substanța care dă dependență, iar dereglarea neurotransmitățorilor nu va fi la fel de puternică.

 

Asigură-te că utilizezi echipamentul potrivit pentru trecerea la vaparea fără nicotină

Alegerea tipului de e-lichid potrivit pentru țigara electronică este doar o piesă de puzzle în complexitatea trecerii la vaparea fără nicotină. Un alt element crucial este să te asiguri că utilizezi o țigară electronică, adică un instrument de vapat optim pentru o satisfacție maximă. Dacă nu știi cum să alegi o țigară electronică potrivită pentru nevoile tale, poți afla din ghidul nostru special conceput pentru alegerea dispozitivului de vapat.

 

Gândește-te la beneficiile utilizării e-lichidelor fără nicotină pentru țigara electronică

Ultimul lucru pe care ar trebui să-l faci ca să completezi trecerea spre vaparea fără nicotină este să te gândești la toate beneficiile și avantajele expuse în rândurile de mai sus pe care ți le poate aduce eliminarea nicotinei din viața ta. După cum am menționat la începutul articolului, una dintre aceste beneficii este faptul că nu vei mai fi dependent de o substanță chimică. Acest lucru te va ajuta să te bucuri mai mult de arome și de experiența vapării în sine decât de nevoia de nicotină pentru stimularea neurotransmitățorilor din creier.

 

Posibilele efecte secundare ale vapatului fără nicotină

Pentru că renunțarea la o substanță care dă dependență nu este un pas ușor, chiar dacă faci o trecere treptată, s-ar putea să resimți câteva efecte secundare. Aceste efecte sunt de scurtă durată, cel puțin până când organismul se adaptează la un nou stil de viață.

Iată care sunt eventualele efecte secundare când faci trecerea la vapatul fără nicotină:

  • Tulburări de concentrare și memorie;
  • Dificultate în rezolvarea problemelor și identificarea soluțiilor;
  • Modificări senzoriale și de dispoziție;
  • Senzații de greață și/sau chiar vărsături;
  • Creșterea frecvenței cardiace;
  • Stări de agitație.

Atunci când vrei să te lași de fumat și să renunți la dependența pe care o ai față de țigări sau față de țigările electronice cu nicotină, trebuie să fii hotărât și pregătit emoțional și fizic pentru un stil de viață fără substanțe care provoacă dependență. Pentru acest pas, alege produse de înaltă calitate, atât în privința dispozitivului de vapat, cât și în cazul e-lichidelor. Mai mult, este important să înțelegi cum funcționează componentele țigării electronice și cum acest lucru te poate ajuta să te bucuri mai mult de experiența vapatului.