Câte țigări obţii dintr-un kilogram de tutun și cum le faci

Adaugat de grigore 11.11.2022 0 Comentariu

femeie care ruleaza o tigara

Mulți fumători vor să-și facă propriile țigări ca să economisească bani și să fumeze tutun pe gustul lor. Sunt multe tipuri de tabac, iar acestea diferă în ceea ce privește calitățile, dar și modalitățile de producție și tăiere. Când vrei să-ți obţii propriile țigări, te interesează atât modul în care le faci și uneltele de care ai nevoie, cât și cantitatea de tutun de care ai nevoie. Începătorii în rulatul sau injectatul țigărilor pun deseori întrebări pe forumuri despre raportul dintre cantitatea de tutun și numărul de țigări obținute. Din păcate, deseori, răspunsurile sunt contradictorii. Probabil că și tu ai observat această situație. Pentru a veni în ajutorul tău și al celorlalți pasionați de țigări făcute acasă, am pregătit explicații clare legate de cantitățile de tutun necesare și despre modul de “confecţionare”.

 

Câte țigări obții dintr-un kilogram de tutun?

Răspunsul la această întrebare nu este dificil de aflat. Trebuie să știi cât cântărește o țigară normală și apoi să pui în aplicare matematica elementară. O țigară conține, în medie, 0,7-1 g de tutun. Aplicând regula de 3 simplă, unde necunoscuta este numărul de țigări pe care vrem să-l aflăm, ajungem la concluzia că poți confecționa 1000-1428 de țigări. Într-un pachet obișnuit, se găsesc 20 de țigări, deci, fabricându-ți propriile țigări, poți obține 50-71 de pachete. Bineînțeles, cifrele pot varia de la caz la caz, pentru că unii fumători pun sub 0,7 g, iar alții mai mult de 1 g. Însă, în majoritatea cazurilor, cifrele de mai sus sunt corecte.

 

Cum faci țigări injectate?

Dacă ai un aparat de injectat tutun, îți poți face propriile țigări destul de repede. Există numeroase modele de aparate care diferă în funcție de calități, modalitatea de funcționare și materiale. Ai nevoie și de tutun pentru injectat și tuburi de țigări. Iată care sunt etapele de confecționare a țigărilor injectate:

  1. Orice aparat de injectare are instrucțiuni și sfaturi de întreținere, de aceea este bine să începi cu cititul acestora.
  2. Pregătește o suprafață curată și uscată pe care să așezi tutunul scos din ambalaj. Tutunul trebuie să fie bine uscat ca să nu blocheze injectorul.
  3. Pune tutun în spațiul din injector. Adaptează-te la instrucțiunile aparatului și mărimea tuburilor. Dacă pui prea puțin tutun, nu vei avea prea multe senzații. Dacă pui prea mult, țigara va arde greu sau aparatul se va bloca. Injectează mai multe țigări până reușești să faci una bună.
  4. Așază un tub de țigară la capătul injectorului, acolo pe unde urmează să iasă tutunul.
  5. În funcție de tipul injectorului, glisează sau trage maneta aparatului.
  6. Ia țigara din injector și bate ușor filtrul de o suprafață plată, pentru a stabiliza tutunul.

persoana care fumeaza o tigara rulata

 

Cum faci țigări rulate?

Rularea țigărilor manual

Pentru rularea țigărilor cu mâinile ai nevoie de foițe, filtre și tutun de rulat. Pregătește-le pe toate înainte de a te apuca de treabă. Alege foițe care sunt tăiate deja la o anumită mărime. Cu timpul, când capeți dexteritate și înveți să estimezi mărimea corectă a țigărilor, te poți îndrepta spre rolele de foițe. Pune tutunul pe o suprafață plată, ca un fund de lemn, și adună firicele în forma unei țigări. Te poți ajuta de o riglă sau de un card, dacă nu poți face acest lucru doar cu degetele. Nu strânge tutunul prea compact.

Pregătește o foiță, presând linia de mijloc, astfel încât să creezi spațiul pentru umplutură. Ține foița cu degetul mare și cel mijlociu, iar cu arătătorul păstrează cutele foiței în poziție corectă. Introdu tutunul în foiță, plasează și filtrul la un capăt și rulează țigara. Linge zona cu adeziv și sigilează marginile hârtiei. Chiar dacă la început ți se pare că ești neîndemânatic, cu timpul vei căpăta dexteritate și vei face mișcările automat, fără să te gândești.

 

Confecționarea țigărilor cu aparatul de rulat

Dacă nu vrei să rulezi manual sau ți se pare greu să obții o țigară bună astfel, poți folsi un aparat special. Mașina de rulat ușurează lucrul și ajută la obținerea unui număr mai mare de țigări într-un timp scurt. Sunt avantajoase și datorită dimensiunii reduse. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i parcurgi:

  1. Deschide aparatul de rulat și plasează un filtru la unul dintre capete.
  2. Pune tutunul în spațiul destinat după ce l-ai modelat în formă de țigară pe o suprafață plată.
  3. Închide aparatul și rulează-l de 2-3 ori pentru a nivela tutunul. Dacă ai pus prea mult, mașina va funcționa mai greu.
  4. Plasează o foiță cu partea adezivă în sus și trage de cei doi cilindri în jos ca s-o rulezi. Când suprafața aparatului ajunge aproape de partea adezivă, umezește-o și sigilează țigara. Rotește aparatul din nou pentru a te asigura că țigara este rulată bine.

Țigările făcute acasă au farmecul lucrului făcut de mâna ta și aromele pe care ți le dorești. Intră pe tuburiaparate.ro pentru a-ți achiziționa tot ce îți trebuie!