Ce ingrediente contine lichidul pentru tigara electronica: Ghid complet

Adaugat de grigore 25.02.2022 0 Comentariu

 

Industria țigărilor electronice s-a dezvoltat incredibil de mult în ultimii ani. Considerate la început o alternativă la țigările clasice, acestea au devenit un adevărat fenomen și se bucură de o imensă popularitate. Pe lângă faptul că sunt un accesoriu cool și garantează un anumit nivel de acceptare socială, există și alte aspecte esențiale pentru care oamenii preferă țigările electronice. Iar aici ne putem referi la gama variată de opțiuni, libertate sau posibilitatea vaperilor de a alege aromele preferate de lichid pentru țigara electronică. Însă, tocmai acest ultim beneficiu ridică adesea multe semne de întrebare legate de ce anume determină gustul lor. Așadar, ne-am propus să-ți explicăm mai multe despre ce ingrediente conține lichidul pentru țigara electronică și de ce sunt acestea esențiale pentru o experiență plăcută în timpul procesului de vapare.

 

Ce este lichidul pentru țigara electronică?

E-lichidul sau lichidul pentru țigara electronică reprezintă o soluție lichidă folosită pentru alimentarea dispozitivului de vaping. În urma procesului de încălzire, lichidul se transformă în vapori, adică țigara electronică începe să producă aburi. Lichidele pentru țigări electronice pot avea diferite arome, care se folosesc individual sau se alternează și pot include și o concentrație mai mică ori mai mare de nicotină.

Astfel, bateria trimite siguranței energie, lichidul din recipientul de alimentare începe să se încălzească, iar apoi rezultă aburii țigării electronice. Este important de știut că modelul accesoriului utilizat, setările pe care i le faci acestuia și puterea bateriei sunt elementele care determină cantitatea de vapori pe care o vei obține.

 

Ce ingrediente conține lichidul pentru țigara electronică?

Țigările electronice nu au în compoziția lor tutun sau alte produse dăunătoare, precum monoxid de carbon și gudron, care se găsesc în țigările clasice. Mai mult de atât, ingredientele din lichidul pentru țigara electronică includ substanțe care pot fi identificate și în diferite alimente. Prin urmare, vapatul nu este periculos pentru sănătatea organismului uman. Lichidul este baza pentru țigara electronică, iar acesta conține în general apă, arome, propilen glicol sau glicerină vegetală și, opțional, nicotină. Află mai departe câteva informații esențiale despre principalele ingredientele lichidului pentru țigara electronică:

Glicerină vegetală

Inodoră și incoloră, glicerina vegetală sau glicerolul este o substanță naturală ce poate fi procesată din majoritatea tipurilor de grăsimi vegetale. Este des folosită la fabricarea produselor cosmetice, însă se întâlnește și în compoziția alimentelor, în calitate de emulsificator ori îndulcitor. Glicerina vegetală care se utilizează în lichidele de vapat provine din uleiuri vegetale, astfel că poarte numele de VG. Un aspect interesant reiese totuși din acest proces – glicerina vegetală nu este un ulei, chiar dacă se procesează din uleiuri, ci un agent de îngroșare. Fiind o substanță uleioasă, foarte groasă și vâscoasă, VG expusă la căldură produce vapori și poate fi inhalată în deplină siguranță.

 

 

Glicerina vegetală are un gust dulce și proprietăți higroscopice, ceea ce înseamnă că absoarbe apa din aer. De obicei, aceasta reprezintă baza lichidului pentru țigara electronică. VG este unul dintre ingredientele din lichidul pentru țigara electronică, doar că cele mai multe dintre tipurile de lichide o combină cu propilen glicolul (PG). Astfel, în timp ce glicerina îngroașă cantitatea de vapori produsă, PG are rolul de a intensifica aroma. Bineînțeles, există baze pentru țigara electronică ce includ combinații ale celor două substanțe, dar și lichide care conțin doar glicerol sau doar PG.

 

Propilen glicol

Este unul dintre ingredientele lichidului pentru țigara electronică pe care îl regăsim în mai toate tipurile de e-lichide. Propilen glicolul sau PG are proprietăți higroscopice și se transformă foarte ușor în vapori, care au culoare albă și sunt asemănători cu fumul produs de țigările tradiționale. PG este un lichid produs în laborator, un alcool aproape inodor, cu gust dulce slab, considerat sigur și folosit în diferite alimente, medicamente sau produse cosmetice, ca glicerina vegetală. De asemenea, propilen glicolul se utilizează și pentru producerea fumului artificial, dar și în nebulizatoare și inhalatoare pentru astm, datorită capacității sale de a reține apa. Această substanță permite ingredientelor alimentare să se emulsioneze rapid și să își intensifice aromele.

Lichidul pentru țigara electronică ce are în compoziția sa PG produce mai puțini vapori decât VG, dar intensifică gustul aromei mai mult față de glicerina vegetală. Totodată, propilen glicolul este solubil, iar lichidul care conține VG este mai vâscos. În cazuri extrem de rare, vaperii pot fi sensibili sau alergici la ingredientele din lichidul pentru țigara electronică, mai precis la PG. Glicerina vegetală devine o alternativă într-o astfel de situație. Atunci când intenționezi să achiziționezi un lichid potrivit pentru tine verifică înainte ingredientele lichidului pentru țigara electronică ales.

 

Arome

Printre ingredientele lichidului pentru țigara electronică se numără și aromele. De altfel, acestea sunt unele dintre cele mai bune aspecte ale vapatului. Mai mult, aromele lichidului pentru țigara electronică transformă aceste dispozitive și într-o alternativă la țigările mentolate, care nu mai sunt disponibile pe piață. Practic, vapatul permite orice gust, așa că nu este deloc surprinzător să te bucuri de senzații inedite de caramel, vanilie, fructe de pădure, nucă de cocos sau chiar pina colada ori tutun.

Aromele folosite în lichidul pentru țigările electronice sunt cele care se folosesc și în industria alimentară. Acestea au o calitate foarte bună și sunt extrem de sigure pentru consum. Pot fi produse oriunde în lume, însă regiunea Grasse din Franța, de exemplu, este cunoscută ca fiind capitala mondială a aromelor și parfumurilor. Cele mai bune arome pentru țigările electronice, dar și cele mai populare sunt cele cu iz răcoritor de fructe – mere, pepene roșu, mango, căpșuni, fructe de pădure, precum și aromele clasice de tutun, caramel, vanilie sau cacao. Propilen glicolul transportă mai bine aromele, oferă un gust mai pronunțat și dă mai multă lovitură în gât (TH – throat hit). Pe de altă parte, lichidele cu o concentrație mai mare de glicerină vegetală produs vapori denși, dar nu și un TH puternic.

 

Nicotină (opțional)

Chiar dacă această substanță este unul dintre motivele pentru care mulți fumători renunță la țigările clasice, există și lichide pentru țigări electrice cu nicotină. Ingredientul face ca vaparea să fie un substitut eficient pentru fumat și să le satisfacă multora pofta de nicotină, dar fără să mai inhaleze fumul tutunului aprins. Se pot folosi shot-uri de nicotină pentru mixare cu lichide, dar și shortfill, respectiv o bază cu arome fără nicotină, pentru combinarea cu shot-uri de nicotină. În timp ce unele persoane preferă un lichid pentru țigara electronică fără nicotină, alții își doresc să vapeze tocmai pentru a putea inhala nicotina. Acesta este și motivul pentru care cel mai des se folosește lichidul pentru țigara electronică cu nicotină.

 

 

Nicotina este unul dintre ingredientele lichidului pentru țigara electronică, dar poate fi și opțională. Aceasta este toxică doar în dozaj foarte mare. Într-adevăr, nicotina poate provoca dependență, stimulează sistemul nervos central și crește tensiunea arterială, de aceea vaperii, la fel și fumătorii, trebuie să utilizeze o cantitate de nicotină agreată de corpul lor.

 

Cum se păstrează lichidul pentru țigara electronică?

 

Luând în considerare faptul că majoritatea ingredientelor dintr-un lichid pentru țigara electronică se pot găsi și în compoziția altor produse și alimente, vapatul nu este la fel de periculos pentru organism ca țigările tradiționale. Cel mai bun lichid pentru țigara electronică poate să aibă o concentrație minimă de nicotină sau să nu includă deloc această substanță, iar astfel să-i ajute pe cei care vor să renunțe la fumatul dăunător.

Lichidul pentru țigările electronice trebuie păstrat într-un loc cât mai răcoros, ferit de razele soarelui. Este important ca acesta să fie ținut la distanță departe de copii și animale de companie, pentru a fi evitată ingerarea sa. Înainte de folosire, vaperii trebuie să verifice data de expirare a lichidului pentru țigările electronice. De obicei, se recomandă utilizarea lichidelor în maxim de doi ani de la fabricarea acestora.

Indiferent dacă preferi lichidul mentolat pentru țigara electronică sau o soluție cu alte arome, vaparea îți oferă posibilitatea de a te bucura de o experiență cu totul aparte. După cum ai observat, unele dintre ingredientele din lichidul pentru țigara electronică sunt recunoscute ca fiind sigure, ceea ce înseamnă că vei inhala doar aburi care au o aromă plăcută, uneori chiar și fără nici un fel de nicotină.