Tipuri de lichid pentru tigara electronica: Cum il alegi pe cel potrivit?

Adaugat de grigore 06.01.2022 0 Comentariu

 

Lichidul pentru tigara electronica este acel produs cu care se alimenteaza dispozitivul pentru a produce aburi. Acest lichid contine cateva ingrediente de baza:

  • propilenglicol (PG - un aditiv folosit deseori in produse alimentare, medicamente etc.);
  • glicerina vegetala (VG - aditiv si conservant);
  • arome;
  • nicotina (optional - exista lichide cu nicotina si lichide fara nicotina; cele care contin nicotina au o concentratie mai mica sau mai mare de substanta).

Proportia VG-PG

 

Propilenglicolul si glicerina vegetala sunt folosite in aproape toate lichidele pentru tigara electronica. Iata care sunt principalele diferente dintre PG si VG:

  • VG este mai consistent decat PG si ajuta la producerea unei cantitati mari de abur dens. VG, insa, nu are foarte multa savoare;
  • PG este mai putin consistent si ajuta, de asemenea, la producerea aburului, cantitatea fiind, in acest caz, mai mica, iar densitatea mai scazuta. Savoarea PG este una semnificativ mai intensa in comparatie cu cea a VG.

Proportia dintre VG si PG este procentul care arata cantitatea de VG vs. cantitatea de PG dintr-un lichid pentru tigara electronica. De exemplu, un lichid cu o proportie de 50PG/50VG este compus din 50% VG si 50% PG.

 

In functie de aceasta proportie, exista doua tipuri principale de lichid:

  • 50 PG / 50 VG;
  • 70 VG / 30 PG.

 

Lichid 50 PG / 50 VG

 

Un lichid 50 PG / 50 VG este ideal pentru atomizoarele cu o rezistenta intre 1 ohm si 1.8 ohmi. Acest tip de lichid pentru vapat este o alegere populara mai ales in randul celor ce folosesc tigari electronice de tip mod. Cantitatea de vapori produsa este medie, la fel si intensitatea aromei. Nivelul de nicotina (daca se alege un produs cu nicotina) pentru lichidele de 50 PG / 50 VG poate fi intre 6 mg si 24 mg - pentru unele tigari de tip mod, nivelul de nicotina poate fi mai mare.

 

Lichid 70 VG / 30 PG

 

Lichidul 70 VG / 30 PG este o optiune frecventa pentru cei ce utilizeaza tigari electronice sub-ohm si modul de vapat cu controlul temperaturii. Acest tip de lichid este recomandat in special pentru atomizoarele cu rezistenta intre 0.5 si 0.9 ohmi - un astfel de lichid poate fi folosit si pentru rezistente mai mici, insa intervalul mentionat este cel ideal. Continutul de nicotina potrivit pentru lichid de 70/30 este de 1.5 mg - 6 mg.

Motivul pentru care continutul de nicotina este considerabil mai scazut la lichidele de 70/30 in comparatie cu cele de 50/50 este procentul ridicat de VG. Fiindca aceste lichide produc o cantitate mai mare si mai densa de abur, este nevoie de mai putina nicotina.

Cunoscand aceste informatii, iti este mai usor sa alegi lichidul pentru tigara electronica potrivit nevoilor tale. Astfel, vei lua o decizie informata, sansele ca produsele achizitionate sa fie pe placul tau fiind semnificativ mai mari.

 

Pentru a gasi lichidele cu cele mai bune arome, citeste acest ghid (click), in care iti explicam cum se clasifica aromele respective si cum le identifici pe cele pe gustul tau.

Daca ai alte intrebari, contacteaza-ne folosind formularul de contact, ori apeland unul dintre numerele noastre de telefon: 0746.419.650 / 0730.672.820 / 0762.969.402