Cum se obține fumul de narghilea: Sfaturi practice

Adaugat de grigore 24.01.2023 0 Comentariu

nor de fum dens de narghilea

 

Narghilele sau pipele de apă sunt instrumente tradiționale de fumat, cu origini în Orientul Mijlociu, care au devenit populare pe tot globul. Astăzi, fumatul narghilelei reprezintă contextul perfect pentru fumatul social.

Mulți oameni sunt interesați de experiența fumatului unei narghilele, dar nu toată lumea știe cum să seteze o narghilea pentru a obține cantitatea de fum dorită. Dacă ești unul dintre aceia care doresc să intre în lumea narghilelelor sau vrei să-ți îmbunătățești tehnicile de pregătire și să obții un nor de fum pufos, atunci acest articol este pentru tine.

 

Cum se obține fumul de narghilea: Sfaturi practice

Factori care influențează cantitatea de fum obținută din narghilea

Marca de tutun pentru narghilea

Narghileaua propriu-zisă

Folia de aluminiu și găurile realizate

Modul de așezare a tutunului în bol

Cum să obții fumul de narghilea: Sfaturi practice

1. Împachetează tutunul de narghilea în mod corespunzător

2. Așează folia de aluminiu în mod corespunzător

3. Alege și poziționează cărbunii pentru narghilea

4. Mută cărbunii

5. Strânge bine toate piesele detașabile

6. Asigură-te că apa se află la un nivel adecvat

7. Curăță narghileaua în mod regulat

 

Factori care influențează cantitatea de fum obținută din narghilea

Marca de tutun pentru narghilea

Tutunul de narghilea este cel mai important factor în determinarea cantității de fum. Amestecurile moderne de tutun pentru narghilea care folosesc un ingredient special - glicerina - produc cantități mai mari de fum decât amestecurile clasice cu care ne-am obișnuit.

 

Narghileaua propriu-zisă

Modul în care tipurile de narghilea sunt modelate și produse poate juca un rol cheie în obținerea fumului de narghilea. Unele componente ale narghilelei influențează în mod direct cantitatea și calitatea fumului obținut, cum ar fi:

  • Tulpina: O tulpină cu un diametru interior mai larg permite o inhalare mai ușoară a fumului produs prin încălzire. De asemenea, o narghilea înaltă provoacă o tragere mai grea. De aceea, pentru o sesiune bună de fumat, este esențial să găsești un echilibru între cele două. Desigur, poate fi o chestie de preferință între cele două tipuri de trageri - ușoară și grea. Singura preocupare reală este în cazul în care tulpina și narghileaua sunt prea scurte - fumul nu va avea suficient timp să se răcească complet și s-ar putea obține o cantitate de fum fierbinte;
  • Furtunul: Un furtun pentru narghilea prea lung are același efect ca o tulpină lungă, deoarece necesită mai multă energie pentru a obține aceeași cantitate de fum. De asemenea, un diametru interior mai larg va face inhalările mai ușoare, ca și în cazul tulpinii. Dar, din nou, poate fi o chestie de preferință;

Totodată, asigură-te că nu există prea multă apă la baza narghilelei. Spațiul care nu este umplut cu apă va deveni acel spațiu care va permite fumului rece să stocheze tutunul și aromele pe care le inhalezi. Umplerea bazei cu prea multă apă poate duce la blocarea furtunului și, în final, la deteriorarea acestuia.

  • Bolul/castronul de tutun: Diferite boluri pentru narghilea au proprietăți diferite. Unele sunt realizate din anumite materiale care au proprietăți de distribuție a căldurii și care vor schimba modul în care împachetezi vasul de tutun și gestionezi cărbunele. Alegerea potrivită a bolului de narghilea poate influența cantitatea și calitatea de fum obținute.

Folia de aluminiu și găurile realizate

  • Tipul de folie utilizat: Folia densă este mai bună decât folia de aluminiu obișnuită, deoarece ajută la reglarea căldurii și la evitarea arderii tutunului. Unii oameni așează două straturi de folie obișnuită deasupra bolului pentru tutun. În schimb, două straturi de folie densă este rareori necesară pentru că restricționează prea mult căldura și nu lasă tutunul să se încălzească în mod corespunzător;
  • Numărul de găuri din folie: Prea puține găuri nu permit trecerea unei cantități de aer suficiente, afectând inhalările. De asemenea, prea multe găuri vor lăsa prea mult oxigen să treacă prin folie, ducând la arderea rapidă și risipa de tutun. Numărul de găuri potrivit va depinde de mărimea bolului pentru tutun. Bolurile mici au nevoie de găuri mai puține. Dar, de regulă, 3-4 găuri concentrice ar trebui să fie îndeajuns;
  • Mărimea găurilor din folie: Majoritatea fumătorilor de narghilea fac găuri de mărimea unei scobitori în folia de aluminiu. Presupunând că vei face găurile după ce ai așezat folia de aluminiu deasupra bolului pentru tutun, încearcă să împingi scobitoarea prin folie și apoi prin tutun până atingi baza bolului.

 

tutun de narghilea cu aromă de mere așezat în bol

 

Modul de așezare a tutunului în bol

Este esențial să împachetezi corect tutunul în bolul destinat, iar acest lucru variază de la un bol la altul și între tipurile de tutun folosite. Cele mai multe tipuri de tutun pentru narghilea nu ar trebui apăsate și împachetate strâns în bol. De exemplu, pentru o narghilea cu castron în stil egiptean, ambalarea densă a tutunului nu va permite un flux bun de aer și, prin urmare, nu va permite o ardere uniformă sau completă.

 

Cum să obții fumul de narghilea: Sfaturi practice

Una dintre provocările comune cu o narghilea este de a obține norul de fum dorit. Iată câteva sfaturi simple care te pot ajuta să-ți îmbunătățești experiența de fumat narghilea.

De asemenea, poți să citești ghidul nostru complet despre regulile fumatului la narghilea pentru o mai bună experiență de fumat.

 

1.Împachetează tutunul de narghilea în mod corespunzător

În general, cel mai bun mod de a împacheta o narghilea este de a pune tutunul în bol, concentrându-te asupra marginilor acestuia în timp așezi tutunul în jurul lor. Poți utiliza o furculiță pentru a uniformiza tutunul în bol, fără să îl umpli până la refuz. Cu toate acestea, pentru anumite branduri de tutun pentru narghilea, trebuie să adaugi și să uniformizezi mai mult tutun pentru a obține rezultatul dorit.

Dar, indiferent de tutunul pe care îl utilizezi, nu-l lăsa să atingă folia de aluminiu de deasupra pentru a preveni arderea.

 

2.Așează folia de aluminiu în mod corespunzător

Folia de aluminiu acționează atât ca un scut, cât și ca un conductor de căldură. Ar trebui să utilizezi un tip de folie de aluminiu cu o densitate mai mare față de cele obișnuite, deoarece își păstrează forma mai bine și, desigur, nu se destramă atât de ușor. În plus, nu vei avea nevoie de mai multe straturi pentru a acoperi bolul.

Partea strălucitoare a foliei de aluminiu ar trebui să fie orientată în jos (către bolul pentru tutun) pentru o mai bună conducere a căldurii.

 

3.Alege și poziționează cărbunii pentru narghilea

În principal, există două tipuri de cărbuni pe care îi poți utiliza pentru narghileaua ta: cărbunii care se aprind foarte rapid și cărbunii naturali. Cărbunii care se aprind foarte rapid sunt sub forma unui disc circular aproape de mărimea unui puc de hochei. În schimb, cărbunii naturali îi găsești sub formă de cuburi de mici dimensiuni.

 

cărbuni pentru narghilea așezați pe folia de aluminiu

 

În funcție de dimensiunea bolului pentru tutun, ai putea folosi un disc de cărbuni care se aprind rapid sau bucăți din acesta pe care să le așezi pe folia de aluminiu. Fii atent la găurile făcute în folie, precum și la găurile bolului atunci când plasezi cărbunii.

Cărbunii naturali sunt adesea plasați câte doi sau câte trei pe folia de aluminiu. Îi poți poziționa unul peste celălalt sau în formă de triunghi deasupra foliei pentru a distribui mai bine căldura.

 

4.Mută cărbunii

Nu toți cărbunii ard în același mod și la aceeași viteză. Trebuie să muți cărbunii pe suprafața foliei de aluminiu odată la fiecare cinci minute. Acest lucru va uniformiza transportarea căldurii pentru o ardere a tutunului cât mai eficientă.

 

5.Strânge bine toate piesele detașabile

Verifică de două ori toate piesele detașabile și asigură-te că nu există lacune care împiedică fumul să iasă prin furtunul narghilelei. Fixează toate piesele detașabile și verifică garniturile pentru a asigura etanșarea. Poți să le și înlocuiești dacă este necesar.

 

6.Asigură-te că apa se află la un nivel adecvat

Un nivel adecvat de apă înseamnă că acoperă aproximativ 1-1.5 centimetri din partea inferioară a tulpinii. O cantitate prea mare de apă poate să creeze un fum mai subțire, rezultând într-o aromă mai slabă. În schimb, o cantitate prea mică de apă poate provoca trageri mai dificile, rezultând într-o aromă mai aspră.

 

7.Curăță narghileaua în mod regulat

Reziduurile adunate în narghilea, în special în furtun, pot afecta aroma, precum și cantitatea și calitatea fumului. Curăță narghileaua in mod regulat pentru a asigura cea mai bună performanță posibilă.

Dacă ești nou în arta fumatului unei narghilele sau chiar dacă ești fumător ocazional care încearcă mai multe arome atunci când iese în oraș, este important să cunoști cum să-ți setezi propria narghilea la domiciliu și cum să obții un nor de fum satisfăcător. Continuă să citești articolele despre narghilea de pe tuburiaparate.ro și îmbunătățește-ți experiențele de fumat!