-
Coșul este gol!
Narghilele sau pipele de apă sunt instrumente tradiționale de fumat, cu origini în Orientul Mijlociu, care au devenit populare pe tot globul. Astăzi, fumatul narghilelei reprezintă contextul perfect pentru fumatul social.
Mulți oameni sunt interesați de experiența fumatului unei narghilele, dar nu toată lumea știe cum să seteze o narghilea pentru a obține cantitatea de fum dorită. Dacă ești unul dintre aceia care doresc să intre în lumea narghilelelor sau vrei să-ți îmbunătățești tehnicile de pregătire și să obții un nor de fum pufos, atunci acest articol este pentru tine.
Cum se obține fumul de narghilea: Sfaturi practice
Factori care influențează cantitatea de fum obținută din narghilea
Marca de tutun pentru narghilea
Folia de aluminiu și găurile realizate
Modul de așezare a tutunului în bol
Cum să obții fumul de narghilea: Sfaturi practice
1. Împachetează tutunul de narghilea în mod corespunzător
2. Așează folia de aluminiu în mod corespunzător
3. Alege și poziționează cărbunii pentru narghilea
5. Strânge bine toate piesele detașabile
6. Asigură-te că apa se află la un nivel adecvat
7. Curăță narghileaua în mod regulat
Tutunul de narghilea este cel mai important factor în determinarea cantității de fum. Amestecurile moderne de tutun pentru narghilea care folosesc un ingredient special - glicerina - produc cantități mai mari de fum decât amestecurile clasice cu care ne-am obișnuit.
Modul în care tipurile de narghilea sunt modelate și produse poate juca un rol cheie în obținerea fumului de narghilea. Unele componente ale narghilelei influențează în mod direct cantitatea și calitatea fumului obținut, cum ar fi:
Totodată, asigură-te că nu există prea multă apă la baza narghilelei. Spațiul care nu este umplut cu apă va deveni acel spațiu care va permite fumului rece să stocheze tutunul și aromele pe care le inhalezi. Umplerea bazei cu prea multă apă poate duce la blocarea furtunului și, în final, la deteriorarea acestuia.
Este esențial să împachetezi corect tutunul în bolul destinat, iar acest lucru variază de la un bol la altul și între tipurile de tutun folosite. Cele mai multe tipuri de tutun pentru narghilea nu ar trebui apăsate și împachetate strâns în bol. De exemplu, pentru o narghilea cu castron în stil egiptean, ambalarea densă a tutunului nu va permite un flux bun de aer și, prin urmare, nu va permite o ardere uniformă sau completă.
Una dintre provocările comune cu o narghilea este de a obține norul de fum dorit. Iată câteva sfaturi simple care te pot ajuta să-ți îmbunătățești experiența de fumat narghilea.
De asemenea, poți să citești ghidul nostru complet despre regulile fumatului la narghilea pentru o mai bună experiență de fumat.
În general, cel mai bun mod de a împacheta o narghilea este de a pune tutunul în bol, concentrându-te asupra marginilor acestuia în timp așezi tutunul în jurul lor. Poți utiliza o furculiță pentru a uniformiza tutunul în bol, fără să îl umpli până la refuz. Cu toate acestea, pentru anumite branduri de tutun pentru narghilea, trebuie să adaugi și să uniformizezi mai mult tutun pentru a obține rezultatul dorit.
Dar, indiferent de tutunul pe care îl utilizezi, nu-l lăsa să atingă folia de aluminiu de deasupra pentru a preveni arderea.
Folia de aluminiu acționează atât ca un scut, cât și ca un conductor de căldură. Ar trebui să utilizezi un tip de folie de aluminiu cu o densitate mai mare față de cele obișnuite, deoarece își păstrează forma mai bine și, desigur, nu se destramă atât de ușor. În plus, nu vei avea nevoie de mai multe straturi pentru a acoperi bolul.
Partea strălucitoare a foliei de aluminiu ar trebui să fie orientată în jos (către bolul pentru tutun) pentru o mai bună conducere a căldurii.
În principal, există două tipuri de cărbuni pe care îi poți utiliza pentru narghileaua ta: cărbunii care se aprind foarte rapid și cărbunii naturali. Cărbunii care se aprind foarte rapid sunt sub forma unui disc circular aproape de mărimea unui puc de hochei. În schimb, cărbunii naturali îi găsești sub formă de cuburi de mici dimensiuni.
În funcție de dimensiunea bolului pentru tutun, ai putea folosi un disc de cărbuni care se aprind rapid sau bucăți din acesta pe care să le așezi pe folia de aluminiu. Fii atent la găurile făcute în folie, precum și la găurile bolului atunci când plasezi cărbunii.
Cărbunii naturali sunt adesea plasați câte doi sau câte trei pe folia de aluminiu. Îi poți poziționa unul peste celălalt sau în formă de triunghi deasupra foliei pentru a distribui mai bine căldura.
Nu toți cărbunii ard în același mod și la aceeași viteză. Trebuie să muți cărbunii pe suprafața foliei de aluminiu odată la fiecare cinci minute. Acest lucru va uniformiza transportarea căldurii pentru o ardere a tutunului cât mai eficientă.
Verifică de două ori toate piesele detașabile și asigură-te că nu există lacune care împiedică fumul să iasă prin furtunul narghilelei. Fixează toate piesele detașabile și verifică garniturile pentru a asigura etanșarea. Poți să le și înlocuiești dacă este necesar.
Un nivel adecvat de apă înseamnă că acoperă aproximativ 1-1.5 centimetri din partea inferioară a tulpinii. O cantitate prea mare de apă poate să creeze un fum mai subțire, rezultând într-o aromă mai slabă. În schimb, o cantitate prea mică de apă poate provoca trageri mai dificile, rezultând într-o aromă mai aspră.
Reziduurile adunate în narghilea, în special în furtun, pot afecta aroma, precum și cantitatea și calitatea fumului. Curăță narghileaua in mod regulat pentru a asigura cea mai bună performanță posibilă.
Dacă ești nou în arta fumatului unei narghilele sau chiar dacă ești fumător ocazional care încearcă mai multe arome atunci când iese în oraș, este important să cunoști cum să-ți setezi propria narghilea la domiciliu și cum să obții un nor de fum satisfăcător. Continuă să citești articolele despre narghilea de pe tuburiaparate.ro și îmbunătățește-ți experiențele de fumat!