Regulile fumatului la narghilea - Ghid complet

Adaugat de spot 08.09.2021 0 Comentariu

 

Narghileaua este un instrument pentru fumat cu o istorie fascinantă și sinonimă în zilele noastre cu relaxarea și socializarea. Atunci când te bucuri de senzațiile pe care ți le oferă o narghilea bună, respectarea regulilor de utilizare este esențială.

De la pregătirea narghilelei la utilizarea propriu-zisă a acesteia, păstrarea unui cadru bine definit nu doar că face parte din farmecul fumatului la narghilea, dar îți și permite să profiți din plin de savoarea sa. Iată care sunt regulile fumatului la narghilea:

 

Reguli privind pregătirea narghilelei

 

Ai comandat deja o narghilea de pe site-ul nostru? Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate pe care produsul respectiv le poate oferi în cadrul unei sesiuni de fumat, este important să ții cont de următoarele noastre recomandări.

Simplu de urmat, aceste informații îți arată cât de simplu se pregătește o narghilea, de la instalarea acesteia și până la aprinderea cărbunilor:

 

1.Pregătirea narghilelei: Umplerea vasului cu apă

 

Primul pas al procesului de pregătire are legătură cu umplerea vasului de stilcă cu apă, la aproximativ 75% din totalul acestuia. Poți estima din ochi acest nivel, fără prea multe alte complicații.

 

Dacă ești perecționist și îți dorești ca ponderile să respecte întocmai indicațiile pe care ți le oferim, poți miza pe comandarea online a unui vas din sticlă pentru narghilea ce conține și o scară gradată pe suprafața acestuia. Astfel, apa va putea fi umplută la un nivel optim.

 

2.Pregătirea narghilelei: Atașarea coloanei metalice

 

După ce apa a fost turnată în vasul de sticlă al narghilelei achiziționate din oferta noastră, este rândul coloanei să fie adăugată de recipientul cu lichid, prin gaura acestuia. La fixarea garniturii aferente dintre cele două elemente aferentă, cauciucul de etanșare trebuie tras apoi până ajunge pe partea inferioară a coloanei metalice.

 

Există și o variantă alternativă de lucru, preferată de unii pentru simplitatea realizării sale: adaugă cauciucul de etanșare direct pe vas, însă atenție poziționarea acestuia. Cu toate că această metoda este mai simplu, lipsa de etanșare corectă a coloanei metalice nu îți va permite să te bucuri așa cum dorești de narghilea. 

 

3.Pregătirea narghilelei: Conectarea scrumierei

 

Vei mai descoperi în kit și scrumiera pe care urmează să o fixezi de structura pe care ai realizat-o până în acest punct. În cazul în care uiți să o montezi în acest pas al procesului de pregătire, vei fi nevoit să realizezi mișcări mai ample, pentru scuturarea surplusului depus pe carbunii de narghilea.

Scrumiera metalică se atașează de coloana narghilelei, pe care ai atașat-o de recipientul cu apă în pasul anterior. Montarea se realizează prin trecerea coloanei metalice prin orificiul scrumiere, poziționat central pe fundul acesteia.

 

4.Pregătirea narghilelei: Conectarea furtunului aferent

 

Fă o scurtă pauză de la pregătirea narghilelei și verifică dacă până în acest moment, toate elementele au fost fixate în mod corespunzător. Apoi, atașează furtunul și garnitura acestuia, astfe încă să nu existe scăpări de aer.

Pentru a te asigura ca toate componentele acestui produs pentru fumat formează un tot unitar și compact, acoperă cu un deget gaura scrumierei și trage prin furtun o gură de aer. Observă dacă apa din recipient face bulbuci. Dacă răspunsul este afirmativ, verifică încă o dată dacă garniturile au fost montate corect.

 

5.Pregătirea narghilelei: Adăugarea creuzetului

 

În pachet vei mai găsi și un mic vas de ceramică, pe care trebuie să îl montezi în acest moment. Acestă poartă denumirea de “creuzet” și are rol de recipient pentru tutunul de narghilea, minelele sau pasta pentru narghilea.

Nu mai este mult până la ultima etapă, așadar, după acestui creuzet de narghilea pe ansamblul realizat până acum, continuă să citești. După terminarea procesului de pregătire a narghilelei, întrăm într-un alt set de reguli. Însă până atunci:

 

6.Pregătirea narghilelei: Montarea foliei și așezarea cărbunilor

 

Creuzetul se învăluie în folie de aluminiu, perforată în prelabil. Poți realiza această perforare fie cu ajutorul unui ac, fie cu un dispozitiv special, astfel încât găurile să fie uniforme și echidistantă. Peste folia de aluminiu ce acoperă creuzetul se adaugă apoi cărbunii aprinși.

Însă nu imediat după aprindere! Lasă-i să ardă deoparte pentru puțin timp. După ce te-ai asigurat că stau corect pe folie, trage la început mai tare de câteva ori, pentru a se aprinde bine, astfel încât tutunul din creuzet să acționeze așa cum trebuie. 

 

 

Reguli privind utilizarea narghilelei

Atunci când fumezi narghilea, ține cont de următoarele sfaturi reguli, simplu de urmat de toți care împart alături de tine clipele frumoase oferite de această experiență unică:

 

Regula 1: Organizarea decorului

Dacă ești gazda și i-ai chemat pe toți la tine, pentru a inaugura împreună narghileaua comandată de pe tuburiaparate.ro, pregătește un decor cu iz oriental, chiar pe pardoseală acoperită cu un covor persan. Pe acesta pune perne cu motive orientale, dispuse concentric în jurul unei narghilele.

 

Regula 2: Gazda servește primul fum

Dacă tu ești cel care nu doar că a pregătit narghileaua, dar a și organizat această întâlnire memorabilă, te bucuri primul de savoarea acestui instrument pentru fumat. Următorul la rând este cel care se ocupă de starea cărbunilor de nargilea, iar apoi, în ordine liniară, unul după altul.

 

Regula 3: Respectarea normelor de igienă

Cu orice ocazie în care fumați narghilea, dar mai ales în timpul crizei sanitare determinate de Covid-19, este recomandat ca fiecare utilizator să utilizeze propriul său muștiuc. După ce rândul tău a trecut, tu ești cel care scoate muștiucul personal, punând furtunul pe cadrul narghilelei. Se consideră nepoliticos să îi oferi furtunul următoarei persoane.

 

Regula 4: Eliberarea fumului de narghilea

Atunci când expiri fumul de narghilea, asigură-te că nu faci acest lucru cu fața îndreptată către o anumită persoană. Îndreaptă-ți capul către zona de deasupra voastră, expirând apoi în sus.

 

Regula 5: Gazdele aleg aromele de narghilea

Se spune că a le oferi oaspeților tăi șansa de a alege aromele de care vă veți bucura reprezintă un semn de respect și apreciere pentru prezența lor în casa ta. Pentru a te asigura că musafirii pot avea libertatea de a alege, comandă de pe site mai multe arome de narghilea.

 

Iată care sunt cele mai importante reguli de care să ții cont, atât în timpul procesului de pregătire, cât și cadrul sesiunii propriu-zise de fumat la narghilea. Respectându-le, te bucuri de control și stabilitate, în privința utilizării acestui ansamblu, cât și de clipe cât mai frumoase, în compania celor dragi!