Cum se curata corespunzator narghileaua?

Adaugat de grigore 09.11.2021 0 Comentariu

 

După o anumită perioadă de utilizare, narghileaua se murdărește, în mod inevitabil. În cazul în care amâni curățarea acestui produs pentru fumat, nu te vei mai putea bucura de senzațiile pe care dorești să le obții, atunci când aprinzi o narghilea bună. 

Cu alte cuvinte, curățarea narghilelei reprezintă un proces pe care trebuie să îl execuți periodic, astfel încât, să ai parte de tot ce are mai bun aceasta de oferit, atunci când pui cărbunii aprinși pe creuzet.

Este simplu să igienizezi fiecare componentă a unei narghilele, pentru că operațiunea se împarte în etape simplu de parcurs, pe baza sfaturilor inspirate pe care le vei descoperi în rândurile acestui articol. 

 

CUPRINS:

  • De ce este important să cureți narghileaua?
  • Cum se curăță corect narghileaua: Pașii de la A la Z 
  • Curățarea narghilelei: Coloana 
  • Curățarea narghilelei: Vasul din sticlă 
  • Curățarea narghilelei: Furtunul 
  • Curățarea narghilelei: Creuzetul și scrumiera

 

De ce este important să cureți narghileaua?

 

Cum spuneam și mai sus, este deosebit de important să cureți periodic narghileaua, desfăcând rând pe rând toate elementele sale și igienizându-le foarte bine, conform indicațiilor pe care le vei descoperi, în cele ce urmează. 

Motivele pentru care curățarea narghilelei trebuie efectuată sunt următoarele: 

 

Apectul plăcut al acesteia 

 

Atunci când toți prietenii tăi buni vin în vizită la tine, vrei să îi aștepți nu doar cu aromele cele mai bune pentru narghilea dar și cu un instrument curat și plăcut văzului. La fel ca orice alt obiect din casa ta, o narghilea spune povestea celui care o deține. 

 

Păstrezi aceleași arome pline de farmec 

 

Senzațiile extraordinare pe care le trăiești atunci când fumezi narghilea au legătură cu nivelul de igienizare al acesteia. Bucură-te de aceleași arome pline de prospețime, ori de câte ori fumezi, ținând cont de faptul că igienizarea narghilelei este foarte importantă. 

 

Află mai multe despre aromele de narghilea 

 

Riscuri mai mici de îmbolnăvire 

 

La utilizare, narghileaua este supusă unui proces continuu de expunere la factori exogeni (scrum, lichid cu impurități, resturi de tutun utilizat), ce pot afecta sănătatea, în lipsa unei igienizări corecte. Evită aceste riscuri aduse sănătății, prin respectarea următorilor pași: 

 

Cum se curăță corespunzător narghileaua: Pașii de la A la Z

 

Dacă ai mai fost pe blogul nostru, știi bine, deja, că narghileaua este un instrument pentru fumat alcătuit dintr-un set de elemente. Acestea se fixează unul de celălalt, permițându-ți să fumezi aromele tale preferate, alături de toți cei dragi ție. Curățarea acesteia este un proces cu scopul de a înlătura periodic praful și reziduurile generate în urma fumului produs, pentru a te bucura de cele mai bune experiențe. Dorești să cureți narghileaua? Iată ce ai de făcut, mai exact: 

 

Curățarea narghilelei: Coloana 

 

Coloana metalică a unei narghilele reprezintă structura de metal în jurul căreia „gravitează“ celelalte componente. Aceasta trebuie curățată de impuritățile depuse în timp, iar, pentru a realiza acest lucru, vei avea nevoie de o perie cu o coadă cât mai lungă și de o laveta curată. După ce ai demontat coloana din ansamblul narghilelei, pune-o în chiuvetă și las-o pentru aproximativ 5-10 minute sub jet puternic de apă fierbinte. Astfel, impuritățile adunate în timp se înmoaie și vor fi mult mai simplu de îndepărtat. 

După ce ai lăsat coloana sub apă, utilizează mai întâi laveta curată pentru a-i curăța foarte bine suprafața exterioară. Curăță bine pe direcție longitudinală, asigurându-te că nu mai există în urma acestui proces mizerii rămase pe suprafața sa. 

După ce ai terminat cu exteriorul coloanei, este timpul să cureți zona interioară. Pentru această sarcină, trebuie să utilizezi peria care are o coadă lungă. Introdu-o cât de mult posibil în interiorul coloanei și execută mișcări circulare pe pereții săi. Astfel, poți acoperi o suprafață cât mai mare a acestei zone interioare cu aspect tubular. Lungimea coloanei metalice este mai mare decât lungimea periei pe care o utilizezi la curățare? Scoate peria pe capătul la care ai început și reia același procedeu pe capătul opus. 

După ce ai terminat de curățat coloana metalică la interior și exterior, mai las-o pentru alte 5 minute sub jet puternic de apă fierbinte, în cadă sau în chiuvetă. Minimizează pe cât de mult posibil utilizarea unor soluții pentru curățare ce pot influența, ulterior, aromele de narghilea

 

Curățarea narghilelei: Vasul din sticlă

 

Dacă ai la îndemână o perie pentru sticlă și o altă lavetă curată, poți începe să cureți vasul de sticlă al narghilelei tale. Pentru a face acest lucru, umple-l mai întâi cu apă fierbinte, așteptând, apoi, ca apa să își facă natural efectul, pentru aproximativ 5-10 minute. Utilizează apoi peria pentru sticlă și curăță foarte bine suprafața interioară a vasului de narghilea, îndepărtând foarte bine rezidurile produse de fumul rezultat în urma aprinderii cărbunilor. 

La finalul acestui proces de igienizare, varsă apa din vasul pentru narghilea. Ia, apoi, laveta și curăță bine pereții acestui element al narghilelei, atât la exterior, dar, mai ales, la interior. Evită să lași apă înăuntrul vasului pentru prea mult timp. În caz contrar, se va forma mucegai. 

 

Curățarea narghilelei: Furtunul 

 

Furtunul pentru narghilea reprezintă o componentă sensibilă a narghilelei, așadar, înainte de a trece la igienizarea acestuia, este important să te asiguri că poate fi spălat. Afli asta, citind cu atenție specificațiile tehnice ale produsului pe care l-ai comandat online. 

Motivul pentru care trebuie să tratezi cu mai multă atenție acest pas are legătură cu faptul că majoritatea furtunurilor de narghilea dispune la interior de un arc metalic. În cazul contactului cu apa, arcul metalic al furtunului se poate coroda cu ușurință. Dacă ai comandat deja online un furtun lavabil pentru narghilea, clătește-l foarte bine cu apă fierbinte. După ce ai terminat acest proces, lasă-l la uscat într-un loc care are o ventilație bună.  Chiar dacă ai la îndemână și o mașină de spălat vase, îți recomandăm să eviți folosirea sa. Furtunul pentru narghilea este un element ce nu are o structură menită să garanteze rezistență în fața presiunii exercitate de mașina pentru spălat vase. 

 

Curățarea narghilelei: Creuzetul și scrumiera

 

Un creuzet de calitate este realizat din material ceramic, astfel încât să nu fie expus acțiunii temperaturilor ridicate, dar, pentru a putea fi curățat cu ușurință de tutunul pentru narghilea din interiorul său. Așa cum vei vedea, curățarea creuzetului implică, totuși, cel mai mic efort din tot acest proces. Nu trebuie decât să lași creuzetul narghilelei sub jet puternic de apă fierbinte, pentru 2-3 minute. Astfel, apa va îndepărta toate impuritățile rămase la interiorul său. 

Cam atât cu igienizarea creuzetului. În cazul scrumierei metalice a narghilelei, urmele de scrum produse de cărbunii aprinși se îndepărtează la fel de ușor, urmând același proces ca cel prezentat puțin mai sus, la creuzet. 

După ce ai spălat bine aceste două elemente ale narghilelei tale, lasă-le la uscat într-un loc ce dispune de o ventilație foarte bună, alături de alte componente pe care le-ai curățat astăzi. 

 

Ne dorim să ai parte de cele mai utile informații, privind utilizarea produselor achiziționate de pe tuburiaparate.ro! De aceea, facem constant eforturi pentru a oferi articole de calitate, ce îți pot permite să simplifici procesul de alegere sau utilizarea soluțiilor pentru fumat de la noi!