Calitatea tutunului: cum o verifici si de ce este importanta

Adaugat de grigore 28.11.2022 0 Comentariu

tigareta rupta in jumatate

 

Tutunul este o plantă care a influențat puternic obiceiurile și evoluția omenirii. Originară din America, ea se cultivă astăzi în multe locuri din lume. Tutunul are nevoie de climă temperată și umiditate, însă fiecare loc este diferit. De asemenea, solul are calități diferite în fiecare zonă sau chiar de la o parcelă la alta. Acești factori, alături de metodele de producție și tipul de tutun, își pun amprenta asupra gustului, aromelor și calității tabacului. Produsul final ajunge la tine deja tratat și pregătit pentru rulat, injectat sau fumat. Ca fumător, singurul mod în care te poți asigura că ai parte de tutun bun este să înveți să recunoști calitatea. Descoperă în continuare cum poți face acest lucru și de ce este el important.

 

Factori importanți pentru calitatea tutunului

Tipul de tutun

Există mai multe tipuri de tutun care sunt destinate diferitelor produse tabagice. Există tutun pentru rulat, din care îți poți face propriile țigări. Tutunul pentru injectat se folosește pentru umplerea tuburilor de țigări deja formate. Pasionații de pipă au propriul tip de tutun, iar cei cărora nu le place fumul pot încerca tutunul de prizat. Fiecare dintre aceste tipuri de tutun are alte caracteristici, De exemplu, tutunul de injectat trebuie să ardă ușor și să fie mărunțit bine. Tutunul de pipă, pe de altă parte, trebuie să elibereze aromele treptat, printr-o ardere lentă.

 

Tipul plantei

La fel ca în cazul altor plante de cultură, există mai multe varietăți de tutun, cu unele caracteristici specifice. Acest aspect este important pentru că trebuie să îți adaptezi așteptările în funcție de tipul de tutun. Nu te poţi aştepta, spre exemplu, ca un tutun Burley să fie la fel de dulce precum unul Virginia pentru că gustul dulceag este specific celui din urmă. Un tutun Latakia este puternic, iar unii fumători îl consideră insuportabil, în timp ce alții îl adoră. Învață câteva aspecte despre proprietățile fiecărui tip de tutun ca să îi poți evalua calitatea corect.

 

Cum verifici şi stabileşti calitatea tutunului

Observă proprietățile frunzei

Printre fumători, circulă ideea conform căreia cele mai bune frunze sunt cele din partea superioară a plantei; adevărat şi nu prea. Fiecare tip de frunză are anumite calități care pot ajuta la obținerea unui produs tabagic excelent. De exemplu, frunzele din partea de jos ard mai bine, dar sunt mai sărace în arome. În combinație cu frunzele din partea superioară, care sunt mai aromate, se obține un tutun potrivit pentru țigări care are gust și aromă plăcută, dar care și arde bine. În ceea ce privește țigările de foi sau trabucurile, se folosesc frunze de toate tipurile, dar într-o ordine anume.

Ceea ce trebuie să te intereseze pe tine sunt duritatea și elasticitatea frunzei. Poți verifica duritatea strivind tutunul între degete. Dacă nu simți că se macină sau că se rupe ușor, atunci este un tutun de calitate. Frunzele mucegăite, rupte, crăpate sau neprelucrate corect au și probleme legate de elasticitate. Întinde și îndoaie tutunul. Dacă rezistă și are tendința de a reveni la forma inițială, este bun.

 

Concentrează-te pe gust

Gustul tutunului diferă în funcție de soi, de aceea, este important să cunoști intensitatea și notele specifice fiecăruia. În general, tutunul trebuie să aibă un gust ușor de simțit și plăcut. Tutunul de cea mai bună calitate are o aromă unică, subtilă și în același timp puternică. Indiferent de soiul tutunului, acesta nu trebuie să fie iute sau înțepător. Un astfel de gust este neplăcut și poate irita mucoasa bucală și căile respiratorii.

 

Prezența aditivilor

La fel ca în cazul altor produse, tutunul este cu atât mai bun cu cât conține mai puțini aditivi. Diferitele substanțe folosite în industrie pot schimba gustul tutunului și pot crește riscurile asociate fumatului. Alege tutun de calitate, prelucrat prin metode tradiționale, în care nu s-a adăugat nicio substanță chimică.

 

persoana care fumeaza

 

De ce este importantă calitatea tutunului

Unii fumători se mulțumesc uşor, cu orice tip de țigară sau tutun, atât timp cât își pot potoli nevoia de nicotină. Însă dacă vrei ca experiența fumatului să fie plăcută, alege un tutun de calitate. Aromele și gustul său îți oferă satisfacție, indiferent dacă fumezi țigări rulate, injectate ori pipă. Tutunul de calitate nu miroase atât de urât precum cel inferior, astfel că este mai puțin deranjant pentru persoanele din jur și poate fi acoperit mai ușor cu parfum.

De asemenea, dacă un prieten îți cere o țigară, îl poți impresiona cu țigările tale făcute din tutun bun. Importanța calității tutunului ține și de sănătatea ta. Mucegaiul de pe frunze nu face bine, iar substanțele chimice adăugate pot crește potențialul nociv al produselor tabagice. Un alt motiv pentru care îți recomandăm să alegi tabac de calitate este sprijinirea producției responsabile. Cumpărând tutun bun, producătorii care își respectă clienții pot rezista pe piață și se pot dezvolta.

Ca să fumezi bine, alege tutun bun. Găsești tutun de calitate pe tuburiaparate.ro.