Tipuri de pipe si cum alegi modelul potrivit

Adaugat de grigore 29.08.2022 0 Comentariu

Vrei să intri în lumea fumatului ca artă și nu ca dependență? Vrei să ai o pipă pe care să o scoți din dulap la sfârșitul săptămânii și să te relaxezi cu o băutură preferată pe balcon?

Dacă răspunsul tău este da, ți-am pregătit un articol cu toate tipurile de pipă disponibile și cum să alegi modelul potrivit pentru tine!

 

Ce este o pipă?

Pipa este cea mai veche formă tradițională concepută pentru fumarea tutunului. Acest instrument este prevăzut la un capăt cu un vas în care se așează firele de tutun și care este continuat cu o tulpină subțire și goală prin care trece fumul. La capătul celălalt se află mustiucul sau partea bucală prin care fumul este inhalat.

Pipele pot varia de la modele de briar foarte simple până la adevărate produse artizanale realizate de meșteri renumiți care sunt adesea obiecte de colecție foarte scumpe.

 

Tipuri de pipe

Pipă cu apă

Pipele cu apă sunt utilizate în cea mai mare parte de fumătorii cu experiență și funcționează asemenea țigărilor electronice - rezultatul final sunt vaporii denși care creează o atmosferă magică.

Adesea, pipele cu apă sunt clasificate în bong-uri și bubblers. Bong-urile sunt considerate cel mai bun tip de pipe cu apă. Ele nu numai că oferă o intensitate pentru gustul și aroma tutunului, dar, de asemenea, apa răcește fumul și scade concentrația substanțelor nocive, cum ar fi nicotina și rășina.

 

Pipă din lemn

Pipele din lemn sunt cel mai clasic stil de pipă pentru fumarea tutunului. Asemenea unui obiect de colecție, pipele din lemn pot fi foarte costisitoare, în funcție de producătorul și măiestria cu care sunt lucrate. De aceea, pipele din lemn sunt considerate ca având o statură incredibil de elegantă și de nobilă.

Există, de asemenea, pipe de lemn la prețuri accesibile pentru fiecare curios, amator sau experimentat.

 

Pipă din sticlă

Pipele din sticlă sunt incredibil de populare în industria de astăzi și sunt folosite de mulți fumători. Varietate de produse disponibile este aproape nesfârșită, iar unele dintre acestea sunt chiar considerate piese de artă datorită designului pictat pe sticlă.

 

Pipă metalică

Pipele metalice sunt practic indestructibile și pot dura pentru totdeauna în condiții de utilizare normală și în cazul unor impacte ușoare spre moderate. Cele mai multe dintre acestea sunt realizate din aluminiu, alamă sau oțel.

Deși pipele metalice sunt ieftine și durabile, prezintă câteva dezavantaje. Din moment ce sunt confecționate din metal, pipele se pot supraîncălzi foarte rapid atunci când sunt utilizate. Unii fumători afirmă, de asemenea, că gustul de tutun inhalat poate fi diferit atunci când folosesc o pipă de metal în locul unei pipe de lemn sau din sticlă.

 

Pipă din argilă

Popularitatea pipelor din argilă este reprezentată de caracteristicile sale autentice, cum ar fi nivelul ridicat de rezistență la căldură și păstrarea aromei tutunului pe tot parcursul utilizării. Fumătorii experimentați își permit să testeze diferite combinații de frunze de tutun și crearea amestecurilor preferate tocmai datorită neutralității argilei asupra aromei. Pipa din argilă oferă experiența inhalării unui amestesc sau soi de frunze de tutun în forma sa cea mai pură.

Care sunt cele mai cunoscute forme de pipe?

Pipa Churchwaden

O pipă Churchwaden este un tip de pipă prevăzută cu o tulpină lungă, iar unele dintre acestea pot ajunge chiar și până la 10 metri.

Pipele Churchwaden sunt denumite după bisericile din Germania, unde oamenii obișnuiau să-și scoată pipele prin ferestrele bisericii pentru a fuma în interiorul acesteia. Cu mult timp în urmă, pipele Churchwaden erau confecționate din lut și destul de comune și în taverne, unde anumiți proprietari dețineau un set de pipe pe care îl puneau la dispoziția clienților.

 

Pipa Calabash

Pipa Calabash este una dintre cele mai faimoase produse din categoria sa deoarece a fost folosită în serialele cu Sherlock Holmes. Și-a câștigat această statură datorită dimensiunii sale care putea fi văzută cu ușurință de spectatori și arăta foarte bine în fața camerelor de filmat și ecranelor.

Acest tip de pipă este confecționată din partea superioară a unui fruct care poartă denumirea de calabash. Partea superioară sau „tărtăcuța” include o substanță organică foarte durabilă și este, de asemenea, utilizată în fabricarea diferitelor produse de uz casnic, cum sunt bolurile.

 

Pipa Falcon

Pipele Falcon au fost produse pentru prima dată în 1936 de inginerul american Kenly Bugg. Acestea sunt prevăzute cu o tulpină metalică pe care sunt înșurubate boluri detașabile. Pipa Falcon oferă un fum foarte rece și uscat datorită construcției sale metalice.

Când tragi din pipă, fumul trece prin partea de jos a vasului unde se strânge umiditatea, uscând fumul. Ulterior, acesta este răcit pe măsură ce trece prin tulpina metalică.

 

 

Accesorii necesare pentru a fuma o pipă

Tutun pentru pipă

Tutunul pentru pipă variază de la un amestec la altul prin culoare, aromă și prin modul în care sunt tăiate frunzele de tutun. Tipurile și amestecurile de tutun pentru pipă sunt lăsate să îmbătrânească și să dobândească un gust și o aromă mai plina și mai bogata.

De fapt, tutunul în vârstă este mai dulce și mai puțin agresiv la inhalare; aromele sunt mai profunde, moi și nu lasă un gust înțepător în urmă.

 

Brichetă pentru pipă

Dacă tocmai ai trecut de la țigări sau trabucuri la fumarea unei pipe, atunci va trebui să investești într-o brichetă dedicată pentru acest produs special. Brichetele de țigări sau de trabuc sunt, de obicei, prea fierbinți, ridicându-se în partea de sus a dispozitivului, ceea ce va face dificilă înclinarea flăcării pentru a prăji tutunul din vasul pipei.

O brichetă specială pentru pipă, pe de altă parte, are o flacără care iese din lateral, ceea ce înseamnă că poți obține o ardere uniformă și fără să te accidentezi la degete.

 

Curățători de pipă

Dacă plănuiești să folosești pipa mai mult de doar 2-3 ori, păstrarea sa într-o formă bună este vitală. Instrumentele de curățat pipa sunt o modalitate iefitnă și eficientă de a menține experiența fumatului din pipă la cote înalte.

Aceste instrumente sunt utilizate pentru a elimina reziduurile de tutun și cenușă după fiecare utilizare și pentru a preveni înfundarea tulpinei.

 

Scrumiere pentru pipă

Scrumierele pentru pipă sunt folosite în mod special pentru odihna instrumentului de fumat în timpul utilizării - mai exact între fiecare inhalare. În același timp, pot fi folosite pentru plasarea pipei în timpul curățării. O scrumieră de bună calitate poate dura o viață întreagă dacă este păstrată în condiții normale.

 

Filtru pentru pipă

Filtrele pentru pipă, asemenea filtrelor pentru țigările rulate, sunt destinate filtrării cantităților de substanțe din tutunul ars în vasul pipei. Totodată, poziționarea unui filtru în capătul pipei de unde tragi fumul produsul ajută ulterior la curățarea mai ușoară a tulpinei.

 

Portofel pentru pipă

Odată ce ai pus kit-ul de pipă cap la cap cu toate accesoriile menționate mai sus, vei avea nevoie de ceva în care să le depozitezi în mod convenabil pentru ieșirile în oraș și alte călătorii.

Probabil acasă ai deja un loc special unde depozitezi pipa și accesoriile, dar atunci când ești în deplasare, un portofel pentru pipă poate fi oricând la îndemână.

 

Top 5 modele de pipe

Fie că ești un veteran experimentat sau un fumător de pipă în devenire, poate fi o provocare să găsești un model de calitate potrivit pentru preferințele și nevoile tale. În plus, pipele trebuie văzute ca pe o investiție indiferent de preț! Prin urmare, ți-am pregătit un top cu 5 modele de pipe de fumat accesibile:

 

1. Pipă Falcon 2 Bent

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute tipuri de pipe despre care am vorbit și în rândurile de la începutul articolului. Cu un sistem din metal bent și o lungime a tulpinii de 15 cm, această pipă de la tuburiaparate.ro se potrivește cu eleganța unei seri de vară petrecută în liniște alături de băutura preferată.

 

2. Pipa Angelo 44 - Marchesini

Pipa Angelo 44 cu inel din aluminiu este o pipă clasică din lemn cu mustiuc din acrilic și cu un filtru inclus de 9mm. Lungimea pipei este de aproximativ 142 de milimetri și este o opțiune compactă, ideală pentru călătorii și deplasări departe de casă.

Pipa se livrează în săculeț confecționat din material textil și cutie cadou.

 

3. Pipa Szabo Briar Classic No. 28

Briarul se referă la bulbii arbuștilor mediteraneeni care reprezintă principala alegere a producătorilor de pipă. Motivele sunt simple: briarul este rezistent la temperaturi înalte și este foarte apreciat pentru textura inedită.

Pipa Szabo Briar Classic No. 28 are dimensiunea tulpinii de 148 de milimetri, iar forma sa curbată facilitează ținerea în mână a pipei fără a fi mereu nevoie să o așezi în scrumieră.

Pentru mai multe produse de pipă, intră pe tuburiaparate.ro pentru cele mai bune oferte!