Trabucul: Ce este si cum se fumeaza?

Adaugat de grigore 23.09.2022 0 Comentariu

În articolele noastre am discutat foarte mult despre istoria trabucului, tipurile de trabuc și cum să alegi cel mai bun produs, în mare parte pentru că este un instrument care conturează arta fumatului și duce întreaga experiență la un alt nivel.

Acum a momentul să discutăm despre baza informațiilor despre acest produs: ce este un trabuc și cum se fumează. Tot ce ai nevoie să știi, găsești în rândurile următoare:

 

Ce este trabucul?

Trabucul este un produs artizanal fabricat dintr-o frunză de tutun care este înfășurată în mai multe straturi de frunze uscate, fermentate. Umplutura și liantul sunt ambele fabricate din tutun, iar învelișul este de obicei o frunză naturală. Diferiți producători din diferite regiuni au moduri diferite de concepere a trabucurilor, dat toate acestea sunt făcute exclusiv din tutun. Dar, trabucurile cubaneze rămân printre cele mai populare alegeri.

Nici o singură frunză din învelișul și umplutura trabucului nu este tratată chimic sau modificată artificial pentru atingerea anumitor tonalități de aromă și gust.

Particularitatea trabucului se evidențiază prin necesitatea pregătirii acestuia înainte de a fi fumat. Există o artă a fumatului - o eleganță și o luxuritate pe care trabucul le aduce din momentul în care este pregătit, fumat și savurat.

 

Anatomia trabucului

Experții în arta fumatului afirmă că, pentru a aprecia cu adevărat savoarea unui trabuc, fumătorul trebuie să cunoască părțile (anatomia) produsului:

  • Învelișul.

Învelișul este stratul exterior al trabucului în care amestecul de tutun din interior este ambalat și laminat. Învelișul este imaginea trabucului în sine deoarece este primul lucru pe care îl vezi atunci când îl cumperi. Prin urmare, producătorii de trabucuri au mare grijă nu numai în selectarea frunzelor de tutun pentru înveliș, dar mai ales în prelucrarea lor.

Frunzele pentru învelișul trabucului trebuie să îndeplinească o serie de criterii: trebuie să fie lipsite de pete, să fie netede și, implicit, atractive la prima vedere. Frunzele pentru înveliș trebuie să aibă și un gust bun pentru că sunt responsabile pentru majoritatea aromei pe care o simți atunci când savurezi un trabuc.

 

  • Liantul.

Ascuns chiar sub frunza de înveliș se află tutunul de liant. Frunza de liant este concepută pentru a cuprinde toate elementele trabucului într-o unitate și pentru a-l ajuta să ardă uniform. Liantul determină în același timp forma și dimensiunea produsului.

Frunzele de liant sunt alese în funcție de mai multe criterii: rezistență, elasticitate, puterea de absorbție și cât de ușor pot fi aprinse și arse.

  • Umplutura.

Umplutura este cea mai mare parte a trabucului, adică reprezintă cea mai mare concentrație de tutun din întreg produsul. Este partea laminată aflată în interiorul liantului și frunzei pentru înveliș.

Calitatea umpluturii, precum și îndemânarea cu care este rulată, joacă un rol important în cât de ușor poate fi fumat un trabuc. Dacă este ambalat prea strâns, aerul nu va putea trece prin tutun și va face trabucul să fie dificil de fumat. În plus, acesta nu va arde uniform. Pe scurt, nu te vei putea bucura de experiența fumatului.

  • Capacul.

La unul dintre capetele trabucului se află capacul - partea pe care trebuie să o pui în gură pentru fumat. Capacul contribuie foarte mult la forma unică a trabucului. De exemplu, într-o formă standard, capacul este rotunjit și vei observa o cusătură care se evidențiază în înveliș. Într-o formă de torpilă, pe de altă parte, capacul se înclină spre capăt într-un anumit punct.

Capacul reprezintă porțiunea din trabuc care trebuie tăiată înainte de aprindere. Poți folosi un cutter special pentru trabuc și să-l pregătești așa cum fac experții în arta fumatului.

  • Piciorul.

La celălalt capăt de trabuc se află piciorul - partea care trebuie aprinsă. Pentru cele mai multe trabucuri, piciorul este plat, permițând o arsură uniformă atâta timp cât este aprins corect cu o brichetă pentru trabuc.

Pentru alte forme de trabuc, piciorul poate fi conic, asemenea capacului. Acest lucru va permite obținerea unei arome mai intense în primele câteva fumuri datorită frunzei suplimentare de înveliș.

 

Cum se fumează un trabuc

Pentru că acum ai înțeles care sunt părțile componente principale ale unui trabuc, vei reuși mult mai ușor să te relaxezi și să savurezi produsul de tutun. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi:

 

Tăierea trabucului

Capacul trabucului trebuie să fie deschis, adică tăiat, pentru a fuma trabucul în sine. Pentru a face acest lucru, umezește puțin capacul trabucului. Așează degetele cât mai aproape de capac și poziționează cutterul pe linia unde se termină capacul, adică la aproximativ ⅛ centimetri. Ar trebui să existe o linie vizibilă pentru tăiere. Taie dintr-o mișcarea rapidă și precisă.

 

Aprinderea trabucului

Următorul pas pentru pregătirea și fumarea trabucului este aprinderea corespunzătoare a acestuia. Trebuie să știi că piciorul nu se aprinde, ci trebuie încălzit ca un produs la rotisor.

Ține trabucul la un unghi de 45 de grade și rotește-l de câteva ori peste flacăra aprinsă pentru a încălzi piciorul. Pune capul trabucului în gură și poți începe să pufăi ca să vezi dacă mai trebuie aprins. Important: nu inhala fumul ca la o țigară normală.

 

Fumarea propriu-zisă

Odată ce trabucul este aprins, ești pregătit să-l savurezi! Aspectul numărul 1 în fumarea trabucului este să nu inhalezi niciodată fumul. Pentru a obține o experiență satisfăcătoare, trabucul trebuie pufăit odată la 1-2 minute și nu imediat după ultima tragere;

Lasă trabucul să ardă până când cenușa are o lungime de aproximativ un centimetru. Cenușa dă trabucului o arsură mai lungă și statornică. Dacă împrăștii cenușa în scrumieră prea devreme, acest lucru poate face ca trabucul să ardă prea intens, afectând gustul.