Tipuri de tutun: Care sunt principalele blenduri?

Adaugat de grigore 22.12.2021 0 Comentariu

 

 

Fumatul de tutun este o tradiție veche, provenită din Cuba și America, iar formele acestuia sunt numeroase, de la țigări, la țigaretele, trabucuri sau tutun mărunțit pentru pipă sau de rulat.

Dacă vrei să știi care sunt tipurile de tutun, alături de principalele blenduri, ce soiuri de tutun de rulat există în funcție de frunze și care sunt produsele recomandate pentru tutunul injectat și cel rulat, atunci ai nimerit la locul potrivit. Consultă ghidul următor și află tot ceea ce vrei să știi despre tutun și tipurile acestuia.

 

Tipuri de tutun de rulat în funcție de tăietura frunzelor

 

Tutun panglică (ribbon)

Tutunul panglică este caracterizat prin frunzele tăiate în forme lungi și subțiri ce pot fi îndesate cu ușurință la pipă sau în foițele de țigară, lăsându-i celei din urmă un aspect uniform și ușor de rulat. Tutunul ribbon sau panglică este întâlnit la soiurile de frunze Virginia și Latakia.

 

Tutun presat (plug)

Tutunul presat, cunoscut și sub denumirea de plug, este un model de tutun ce trebuie mărunțit înainte de a fi rulat. Deoarece este considerat un produs „brut”, plug arde mocnit, lăsând în urmă un miros specific, cu intensitate medie însă persistentă.

 

Tutun funie (rope)

Tutunul funie are un aspect aparte deoarece frunzele au forma unor panglici foarte subțiri și împletite, asemeni nodurilor mărinărești. Sunt ideale atunci când vrei să variezi intensitatea țigării deoarece poți scoate ușor fâșii din frunza funie. Pentru o intensitate scăzută folosește mai puține fâșii, iar la polul opus poți pune mai mult pentru un gust puternic.

 

Tutun coins

Tutunul coins este obținut din frunze tăiate felii subțiri și împachetate în funie. Este ușor de folosit, asemeni celui rope, din care poți scoate cantitatea necesară în funcție de intensitatea pe care ți-o dorești.

 

Tutun prăjitură (cake)

Tutunul cake nu are gust de prăjitură, însă este întâlnit în diferite forme, arome și intensități. Acestea pot fi așezate cu ușurință în bol sau pot fi fărâmițate pentru rulat țigări. Tutunul va arde încet, lent.

 

Tutun shag

Tutunul shag este o combinație între cel panglică și cel funie. Se găsește sub forma unor fâșii subțiri și lungi de tutun, unele dintre acesta fiind individuale, pe când altele au aspectul unei șuvițe împletite de păr, asemeni tutunului rope.

 

Tutun fulg (flake)

Tutunul flake nu este recomandat pentru începători. Are o intensitate mult mai puternică, iar efectele acestuia oferă plăcere o perioadă mai lungă de timp. Tutunul presat, în forme variate și asemănătoare fulgilor, se împinge în bolul pipei sau este rulat.

 

Tutun cubulețe (cube)

Tutunul cubulețe, așa cum este sugerat deja de denumire, este tăiat în cubulețe de dimensiuni mici și creat din amestecuri diverse.

 

Tutun săpun (soap)

Tutunul soap, deși are o denumire aparte, este foarte asemănător cu cele plug și cake; și acesta fiind mărunțit înainte de a-l injecta, rula sau pune în bolul pipei.

 

Tutun loose/pebble

Tutunul pebble, care vine din engleză și înseamnă „pietricică”, are forma unor pietre de mici dimensiuni, fiind mărunțit în prealabil. Se aseamănă cu cel pentru țigarete.

 

 

Tipuri de tutun de rulat în funcție de frunzele din care este făcut

 

Tutun Virginia

Tutunul Virginia este unul dintre cele mai folosite tutunuri pentru pipă, dar și pentru țigări și țigarete. Denumirea are legătură cu zona de proveniență, Virginia, însă tutunul poate fi crescut și în alte locuri, atât timp cât clima este potrivită, temperată.

Tutunul Virginia se aseamănă cu un vin de calitate: cu cât este mai vechi, cu atât devine mai aromat și dulce. Totuși, nu este un tutun pentru toată lumea deoarece dacă nu știi să fumezi corect, atunci te-ar putea deranja pe gât.

 

Tutun Burley

Tutunul Burley are o intensitate medie spre mare, cu un grad ridicat de nicotină, însă unul scăzut de zahăr. Burley are o culoare deschisă și este folosit în special pentru țigări și țigarete. Este un tutun ce nu irită, poate fi combinat cu alte arome și mixturi aromatice.

 

Tutun Latakia

Tutunul Latakia are o nuanță foarte închisă datorită modului în care este acesta uscat: se ard cantități mari de lemn de pin și stejar. Latakia este un ingredient ce provine din Siria, de aici și denumirea. Are un miros puternic și deranjant pentru majoritatea nefumătorilor.

 

Tutun Oriental

Tutunul Oriental face parte dintr-o gamă extinsă de mixturi aromatice, având proveniențe diferite: de la tutunul egiptean, la cel turcesc și alte state est-mediteraneene.

 

Tutun Chopped Cigar Leaf

Tutunul Chopped Cigar Leaf este făcut din foițe tocate de trabuc. Majoritatea consideră că reprezintă un mod mai sănătos de fumat, lăsând un miros mai curat în urmă. Arde lin și i se poate intensifica duritatea în funcție de aromele combinate.

 

Tutun Perique

Tutunul Perique este uscat la presiune mare, fiind crescut doar la Mânăstirea St. James din Louisiana. Perique are o cantitate mare de nicotină, făcându-l astfel un tutun puternic, potrivit de fumat pentru cel cu experiență. Deși are o intensitate mare, mirosul acestuia se aseamănă cu mușchiul copacilor din pădure, fiind agreat atât de fumători, dar și de nefumători.

 

Tutun Dark-fired Kentucky

Tutunul Dark-fired Kentucky este obținut prin arderea unor soiuri dure de lemn, precum stejarul. Numele provine de la mirosul și aroma care se aseamănă cu un barbecue. Are o concentrație mare de nicotină.

 

Tutun Cavendish

Tutunul Cavendish, spre deosebire de celelalte tipuri de tutun, conține o cantitate mai mare de zahăr, dar și arome diverse; având astfel un gust dulceag și o concentrație mică de nicotină.

 

 

Tutun de rulat - produse recomandate

 

Tutunul de rulat are numeroase caracteristici și poate fi regăsit în variate forme și intensități. De aceea este important să ai toate accesoriile la îndemână atunci când vrei să rulezi. Ca să alegi tutunul potrivit de rulat pentru nevoile tale trebuie să iei în vedere calitatea, tăria, compoziția, aroma, dar și brandul tutunului pentru rulat țigări.

 

Tutun de rulat

Există numeroase mărci care furnizează tutun pentru rulat țigări, precum Bali Shag, Stanley, Golden Virginia, Turner, Choice și multe altele care îți pun la dispoziție diferite arome, tării și gusturi dulci sau mai naturale. Oferim o plajă extinsă de produse, cu prețuri atractive și  cu cantități diverse.

Pentru arome speciale, recomandăm colecția de tutun de rulat Belgian, care oferă consumatorilor o esență aparte și de lungă durată. Totodată, vei găsi oferte foarte bune, pornind de la prețul individual al acestora la seturi de pachete.

 

Foițe de rulat tutun

Pentru a rula tutunul vei avea nevoie, bineînțeles, de foițele special concepute pentru acesta. Există mai multe modele, așa că alege-le doar pe cele de care ai nevoie: standard, double, extra slim, king size, foițe cu arome sau foițe la rolă. Unele seturi conțin 25 de bucăți, pe când altele au 32 sau 50 de foițe în set.

 

Filtre pentru rulat tutunul

Asemeni foițelor, vei găsi mai multe modele de filtre. Acestea trebuie să se potrivească cu foițele achiziționate dar și cu modul tău de a fuma. Astfel, poți alege între filtre standard, cu arome, slim, de carton sau anti-nicotină.

 

Portofelul pentru tutun

Portofelul pentru tutun este excelent pentru a păstra temperatura și umiditatea optimă, astfel încât tutunul să-și păstreze gustul și aroma. Există portofele din piele naturală, ecologică sau din bumbac, toate acestea putând fi folosite de tine sau oferite cadou persoanelor care fumează tutun.

 

Tutun de injectat - produse recomandate

 

Tutunul de injectat poate avea arome, mirosuri și nivele diferite de nicotină, însă este considerat mai puțin prelucrat spre deosebire de țigările gata făcute din comerț. Ca să ai întotdeauna la tine tutunul și accesoriile aferente, iată o listă de cumpărături pe care ți-o recomandăm!

 

Tutun pentru injectat

Tutunul pentru injectat în tuburile speciale pentru țigări poate fi achiziționat la un volum mult mai mare spre deosebire de tutunul pentru țigările rulate. De asemenea, vei putea găsi toate brandurile cunoscute: D&B, Ibiza, Silverado, Turner, Primul, Alpha și multe altele. Pachetele pornesc de la 50g și pot depăși chiar 150g, așa că ai de unde alege!

 

Aparate de injectat tutun

Aparatele de injectat tutun te vor ajuta să faci țigările mult mai repede. În funcție de câte țigări fumezi pe zi, sau luând în considerare timpul pe care-l ai la dispoziție, poți alege dintre aparate standard, pentru o singură țigară, sau cu orificii pentru confecționarea a 2 sau 3 țigări simultan. Aparatele pot fi simple sau reglabile: în cazul în care faci țigări slim, ultra slim sau king size.

 

 

Accesorii tutun - produse recomandate

 

Brichete

La noi vei găsi foarte multe modele de brichete. Te încurajăm să achiziționezi din start 2 pentru că se pierd repede la petreceri. Alege modelele favorite, zippo sau standard: cu benzină, gaz, arzător sau USB, cu design colorat sau minimalist.

 

Scrumiere

Scrumierele pot fi oferite drept cadou sau poți chiar să-ți cumperi tu una pentru locuința ta. Optează dintre scrumiere mici, de buzunar, auto, funny sau chiar pentru trabuc. De asemenea, îți recomandăm să iei una de rezervă pe care o vei folosi la petreceri, alături de prietenii tăi!

 

Aparate de tăiat tutun

Dacă vrei să îți tai singur frunzele de tutun, atunci poți investi într-o mașină specială. Avem modele la prețuri competitive, cu dimensiuni diferite de la marca cu renume Trezo. În cazul în care ai nevoie de piese de schimb, nu îți face probleme - le avem noi!

 

Acum că ai aflat care sunt tipurile de tutun de rulat în funcție de tăietura frunzelor, dar și aroma, cantitatea de nicotină și de zahăr pe care le conțin acestea în funcție de modul de uscare și de soiurile de lemn folosit, îți va fi mai ușor să găsești esențele potrivite pentru nevoile și gusturile tale. Află de pe tuburiaparate.ro despre cele mai noi oferte și alege aromele, accesoriile și aparatele de rulat sau injectat tutun, ideale pentru orice ocazie!