Cele mai bune brichete electrice

Adaugat de grigore 31.10.2022 0 Comentariu

 

Brichetele electrice au devenit noul standard pentru majoritatea fumătorilor și pe bună dreptate. Istoria focului a început încă de la existența oamenilor în peșteră, care frecau bețele între ele pentru a crea o sursă de ardere. Ulterior, oamenii au început să folosească chibrituri și, cum industria tehnologică a început să evolueze, brichetele cu gaz butan și-au făcut apariția.

Dar, precum orice alt produs de pe piață, evoluția brichetelor nu s-a oprit aici. Așa că mulțumită tehnologiei, nu mai suntem limitați la o simplă brichetă umplută cu gaz sau lichid. Brichetele electrice, în comparație cu brichetele cu butan, sunt mai sigure și mai eficiente și, în majoritatea cazurilor, rezistente la diferite intemperii: brichetele electrice sunt rezistente la vânt tocmai pentru că nu fac flamă și pot fi considerate cea mai bună opțiune pentru aprinderea trabucurilor deoarece „focul” poate fi controlat și nu există posibilitatea arderii degetelor.

 

Brichetele electrice: ce sunt și cum funcționează

Brichetele încărcate electronic se găsesc în diferite forme. Unele dintre acestea folosesc un arc de plasmă ca sursă de încălzire și sunt cunoscute sub numele de brichete cu plasmă.

Mecanismul de aprindere cu plasmă urmează același principiu ca și producerea fulgerului ca fenomen natural. În termeni mai conciși, această brichetă funcționează prin crearea unui curent electric de înaltă tensiune între două sau patru noduri, creând un arc de plasmă foarte încărcat. Când un obiect, cum este capătul unei țigări, se află în arc, căldura va crea o flacără.

Brichetele cu arc de plasmă ies în evidență pentru că nu au o flacără din punct de vedere tehnic și sunt incredibil de rezistente la vânt.

Brichetele electrice pe bobină sunt, de asemenea, o opțiune electrică și sunt un accesoriu indispensabil din colecția fumătorilor de trabucuri, țigări de foi și țigări rulate. Acestea funcționează ca un arzător de aragaz, încălzind electronic un element pe care apoi îl poți folosi pentru aprinderea țigării.

Majoritatea brichetelor electrice sunt alimentate cu baterii litiu-ion care pot fi reîncărcate cu un cablu USB pe care probabil deja îl folosești pentru alte electronice de uz casnic.

Bateriile pot rezista de la 100 până la 1000 de aprinderi, iar brichetele electrice în sine au avantajul de a dura un timp incredibil de lung. De când primele brichete electrice au intrat pe piață abia în 2015, nu există suficiente dovezi despre cât timp vor dura - dar din spusele utilizatorilor, acestea durează cu siguranță mai mult decât brichetele pe gaz butan.

 

Avantajele brichetelor electrice

  • Brichetele electrice reîncărcabile sunt o alternativă de lungă durată pentru că elimină utilizarea risipitoare a brichetelor nereîncărcabile;
  • Brichetele electrice nu emană miros de fum, precum chibriturile și nici nu există predispoziția ca un obiect din apropierea flacărei să ia foc;
  • Brichetele electrice sunt foarte convenabile pentru că se reîncarcă foarte rapid. Să luăm în considerare următorul scenariu: ești la o terasă și nu mai ai gaz în bricheta normală - deci, trebuie să-ți cumperi alta (decât dacă nu porți încărcătorul de gaz după tine). În schimb, pentru o brichetă electrică, poți găsi o priză în interiorul restaurantului ca să încarci pentru o perioadă de timp (nu trebuie să o încarci complet dacă nu ai suficient timp la dispoziție);
  • Brichetele electrice de calitate înaltă au o durată de viață mult mai lungă, fiind rezistente la șocuri și te ajută să ai un impact mai mic asupra mediului înconjurător;
  • Brichetele electrice sunt foarte ușor de utilizat, iar butonul de aprindere nu este predispus la blocare.

 

Bricheta electrică vs. bricheta clasică

Vom compara cele două tipuri de brichete în funcție de o listă de caracteristici:

 

Încărcare

Brichetele electrice se reîncarcă cu un cablu USB care poate fi introdus în orice port care permite acest lucru. În schimb, brichetele cu butan sunt majoritare de unică folosință, chiar dacă, cu puțină practică, pot fi reumplute cu gaz prin portul mic care se află pe fundul brichetei.

 

Utilizare

Așa cum am menționat anterior, utilizarea unei brichete electrice este la fel de ușoară ca apăsarea întrerupătorului pentru lumină. Unele persoane ar putea întâlni dificultăți în aprinderea unei brichete regulate sau condițiile externe de utilizare ar face funcționarea acesteia mai dificilă.

De exemplu, persoanele cu probleme de dexteritate sau care folosesc pentru prima oară o brichetă regulată ar putea găsi greu de utilizat această modalitate de aprindere. Mai mult, o brichetă cu gaz butan ar putea fi dificil de folosit și în condiții reci, când sistemul de aprindere s-ar putea bloca.

 

Cum alegi o brichetă electrică: Criterii de selecție

Datorită evoluției tehnologiei, brichetele electrice vin în diferite forme și dimensiuni, fiecare produs potrivindu-se unor nevoi și preferințe ale utilizatorilor. Alege-ți bricheta electrică în funcție de:

 

Dimensiune

Unele brichete electrice cu arc cu plasmă sunt mai mici în lungime, dar mai late în lățime. În schimb, alte brichete electrice cu USB sunt mai lungi și mai subțiri. În funcție de mărimea buzunarelor în care depozitezi bricheta atunci când ieși în oraș, poți alege un tip de brichetă electrică sau altul.

Totodată, concentrează-te asupra confortului cu care te-ai obișnuit. Dacă până acum ai utilizat brichete mari cu butan, cum sunt cele de la BIC, atunci brichetele electrice cu USB pot fi varianta potrivită.

 

Formă

Majoritatea brichetelor electrice se găsesc sub aceeași formă pătrată-dreptunghiulară. Desigur, brichetele mai lungi și subțiri se concep în forme dreptunghiulare, având un aspect ușor elegant, în timp ce dispozitivele electrice mici și groase se apropie de o formă mai pătrățoasă, oferind o estetică clasică.

Important este să alegi forma pe care o simți cel mai confortabil atunci când ții bricheta în mână.

 

Personalizare exterioară

Gama de brichete electrice de la tuburiaparate.ro includ o varietate culori și modele pentru aspectul exterior, ceea ce pot fi un cadou incredibil pentru un alt prieten fumător.

Pe lângă calitatea elementelor interioare care fac bricheta să funcționeze, poți alege produsul și în funcție de elementele vizuale exterioare care se potrivesc cu preferințele tale și chiar cu stilul vestimentar.

 

Tipul de tehnologie

Poți alege între două tipuri de brichete electrice din oferta de brichete tuburiaparate.ro: brichete electrice cu arc electric și brichete electrice cu plasmă. Diferențele dintre cele două tipuri de dispozitive de aprindere sunt foarte mici, iar alegerea uneia sau alteia va depinde de criteriile de selecție de mai sus și de preferințele tale.

Dar, ca să-ți fie și mai ușor, ți-am pregătit următoarea secțiune cu top 3 cele mai bune brichete electrice:

 

 

Top 3 cele mai bune brichete electrice

 

1.Brichetă Winjet Plasmă

Conform clienților tuburiaparate.ro, această brichetă electrică cu plasmă este printre cele mai bune dispozitive de aprindere din mai multe puncte de vedere:

  • Rezistență incredibilă la vânt și condiții extreme exterioare (frig, îngheț, ploaie) atunci când trebuie să aprinzi o țigară;
  • Rezistență la șocuri moderate și uzură în timp (de exemplu, rugină) datorită construcției sale: este o brichetă electrică confecționată din oțel inoxidabil;

2.Brichetă Metalică USB Zorr

Această brichetă cu USB este ideală pentru persoanele care-și doresc un stil elegant, subțire și simplu pentru un dispozitiv de aprindere a țigării sau altor produse din tutun. Este o altă alegere favorită a consumatorilor datorită caracteristicilor speciale:

  • Aprindere ușoară și rapidă prin glisare;
  • Rezistență la șocuri moderate și uzură (de exemplu, rugină) datorită construcției sale din oțel inoxidabil;
  • Are o înălțime de 8,5 centimetri, o lungime de 2 centimetri și o grosime de 1 centimetru ceea ce o face ușor de depozitat în geantă sau într-un portofel de tutun pentru cei care își rulează țigările.

Culoarea neagra nu este pentru tine? Poți încerca o brichetă metalică USB Zorr de culoare argintie!

 

3.Brichetă Arc Electric Formula

O altă brichetă electrică foarte bună pentru aprinderea de zi cu zi a țigărilor și produselor din tutun este bricheta cu arc electric Formula. Acest dispozitiv se găsește și ca brichetă electrică pe negru sau ca o opțiune pe culoare albastră, în funcție de preferințele pentru aspectul exterior.

Bricheta este accesibilă ca preț și cuprinde următoarele caracteristici:

  • Încărcare rapidă și ușoară cu un cablu USB;
  • Rezistență la șocuri datorită construcției sale din oțel inoxidabil;
  • Rezistență la vânt și condiții meteorologice dificile datorită aprinderii cu arc electric;
  • Ușor de depozitat în geantă sau buzunar datorită înălțimii de 7,4 centimetri, lungimii de 3,5 centimetri și grosimii de 1,2 centimetri.

Descoperă brichetele electrice din oferta tuburiaparate.ro și bucură-te de avantajele unor produse inovatoare și moderne!