Ce trebuie sa includa colectia de accesorii a iubitorului de trabuc

Adaugat de grigore 11.03.2021 0 Comentariu

 

Poti sa pregatesti si sa fumezi un trabuc doar cu dintii, mainile si o bricheta ieftina, dar cine ar face asa cea? Trabucul este o adevarata delicatesa printre produsele tabagice, o insula de placere pura in goana cotidiana, de aceea merita accesorii care sa-l puna in valoare si sa amplifice experienta fumatului. Fie ca esti incepator in lumea tutunului rulat sau ai pufait deja cat locomotiva Orient Express-ului, ai nevoie de accesorii de calitate pentru a facilita experienta fumatului si a simti pe deplin gustul unui trabuc. De aceea, te invitam sa descopera alaturi de noi accesoriile care nu trebuie sa lipseasca din colectia niciunui iubitor de trabuc!

 

Cutter pentru trabucuri

 

Unul dintre primii pasi pe care ii faci cand fumezi un trabuc este taierea capatului. Cel mai usor mod de a face asta este folosirea unei unelte de taiere create special pentru trabucuri. Nu folosi niciodata cutite sau foarfece obisnuite, pentru ca acestea nu asigura o taiere precisa si directa. Acest lucru poate provoca desfacerea trabucului si anularea oricarei posibilitati de a-l fuma. Un cutter dedicat asigura o tranzitie buna a fumului si o ardere corecta. Exista multe modele de cuttere disponibile pentru pasionati, iar faptul ca sunt portabile este de mare ajutor.

 

Cutter de tip ghilotina

 

Cunoscut si sub numele de cutter drept, acest tip este cel mai folosit. Este destul de mic si de sigur pentru a fi carat in buzunar si asigura o taiere dreapta si rapida. Exista si versiuni cu doua lame, care taie si mai fin. Cutterele ghilotina presupun introducerea capatului trabucului intr-o gaura si apasarea lamei, de aceea sunt potrivite mai ales pentru trabucurile de marime mica si medie.

 

Cutter in V

 

Desi arata aproape la fel ca cel prezentat mai sus, cutterul in V indeparteaza doar o mica parte in forma de V din capatul tigarii. Acest cutter se dovedeste util pentru trabucurile groase, pentru ca asigura o taiere mai buna si destul fum, fara a indeparta o cantitate mare de tutun.

 

Cutter perforator

 

In loc sa taie din trabuc, acest cutter creeaza un orificiu la capatul sau pentru  a permite aerului sa treaca. De obicei fumul nu va iesi asa de usor ca in cazul celorlalte cuttere, dar unii fumatori prefera aceasta varianta de taiere pentru ca limiteaza cantitatea de fum trasa. In functie de marimea si tipul de trabuc, se folosesc trei tipuri de cuttere perforatoare: Havana, Bullet si Multi-Punch.

 

Brichete

 

Brichetele sunt esentiale pentru orice fumator. Desi poti folosi brichete obisnuite sau chibrituri, ai nevoie de o sursa de foc care emite o flacare constanta, puternica, dar si ajustabila pentru a asigura o aprindere rapida si egala pe toata suprafata capatului de trabuc. Bineinteles, aspectul este si el important, de aceea pe piata exista o multime de modele de brichete, cu design-uri creative.

 

Brichete jet lighter

 

Aceste adevarate torte de buzunar sunt indragite de multi datorita usurintei pe care o asigura in aprinderea trabucului. Brichetele jet lighter se aprind repede si au o flacara puternica, ajustabila, care rezista si in conditii de vant puternic.

 

Brichete cu butan

 

Brichetele cu butan reincarcabile reprezinta cea mai populara alegere pentru aprinderea trabucului pentru ca sunt eficiente, refolosibile si arata elegant. Ai grija sa utilizezi mereu butan filtrat, inodor si rafinat, pentru ca arderea acestuia sa nu afecteze aromele trabucului.

 

Scrumiera

 

Indiferent unde fumezi si ce fel de trabuc preferi, trebuie sa ai mereu la indemana o scrumiera. Pe langa faptul ca este esentiala pentru adunarea scrumului, care altfel s-ar raspandi pe haine si in jur, scrumiera functioneaza si ca suport pentru trabuc. Spre deosebire de tigari, trabucurile nu se pufaie tot timpul, ci se lasa un pic sa se “odihneasca” dupa fiecare fum, ca sa se raceasca si sa mentina o ardere uniforma. Orice scrumiera poate fi folosita, dar cele special fabricate pentru trabuc au un suport special construit pentru a asigura echilibrul acestuia.

 

Humidor

 

Orice impatimit al trabucurilor are un humidor. Daca achizitionezi mai multe trabucuri o data sau daca vrei sa le colectionezi, humidorul este esential. Trabucurile au nevoie de un anumit grad de umiditate pentru a-si mentine calitatea. Fara conditiile potrivite de depozitare, trabucul se poate usca, fapt care poate cauza crapaturi si distrugerea aromelor, sau poate trage umiditate, situatie in care devine moale si neplacut ca miros si gust.

Humidorul asigura pastrarea corecta a trabucurilor, dar pentru folosirea sa la potential maxim este nevoie sa investesti si in alte accesorii, cum sunt higrometru, care masoara nivelul de umiditate, si pachetele de reglare a umiditatii. In conditii ideale, trabucurile pot rezista multi ani si chiar pot deveni mai bune pe masura ce se invechesc.

 

Accesoriile pentru fumatul trabucului nu doar ne usureaza viata de fumator, ci ne ajuta sa obtinem maximul de calitate din trabucuri. Alege lucruri de calitate pentru colectia ta de accesorii si bucura-te de fiecare fum!