Ce este tutunul rulat

Adaugat de grigore 10.01.2023 0 Comentariu

rularea unei tigari cu filtrul unei tigarete din comert

Țigările din comerț se găsesc în forme variate. Și aromele și conținutul de nicotină din ele variază, astfel că există numeroase branduri și varietăți. Totuși, unii fumători preferă să-și facă propriile țigări din foițe și tutun de rulat. Fie că le fac de mână sau cu un aparat de rulat, ei consideră că țigările lor sunt mai bune decât cele cumpărate. Când îți faci singur propriile țigări, ai control asupra calității foiței, tipului de tutun și de tăiere a acestuia și poți evita aditivii din produsele tabagice din comerţ. Tutunul de rulat este cel mai important ingredient al țigărilor pe care le faci singur, de aceea, te invităm să descoperi mai multe despre el.

 

Ce este tutunul de rulat

Tutunul de rulat se obține din aceeași plantă ca și tutunul folosit pentru țigările comerciale. Planta de tabac face parte din familia Solanaceae, la fel ca vânăta. Există multe specii de tutun, dar doar Nicotiana Tabacum se folosește pentru fumat. Cultivarea timp de generații a dus la crearea anumitor varietăți, cu diferite calități. După ce frunzele sunt culese, sunt puse la uscat și apoi tăiate pentru a fi vândute ca tutun de rulat.

 

Varietăți de tutun pentru rulat

Burley

Există trei tipuri principale de tutun pentru rulat. Burley se folosește și pentru fabricarea țigărilor obișnuite din pachete și se distinge prin culoarea deschisă. Conținutul de zahăr din tutun este mic, dar cel de nicotină, ridicat. De aceea, arderea țigării se face lent. Burley se utilizează și ca bază pentru țigări cu arome complexe, de la cele mentolate la cele fructate. Notele sale subtile nu afectează aromele adăugate.

 

Virginia

Numele tutunului de Virginia vine de la regiunea din America în care a fost cultivat pe scară largă pentru prima oară. Totuși, se poate cultiva în orice regiune cu climă temperată și precipitații suficiente. Tutunul de Virginia se remarcă prin culoarea care se închide odată cu vârsta: de la galben la maro. Îmbătrânirea schimbă și gustul, astfel că tutunul matur este dulceag.

 

Latakia

Tutunul de rulat Latakia s-a cultivat inițial în Siria, dar astăzi există culturi pretutindeni. Latakia se obține prin uscarea frunzelor la fum de pin și stejar. Acest procedeu asigură uscarea optimă și conferă o culoare închisă, dar și arome de lemn și rășină. Mirosul tutunului Latakia este mai puternic decât al celorlalte variante, de aceea, unii fumătorii nu-l agrează.

 

barbat umand o tigara rulata pe o terasa

 

Tipuri de tăieri ale tutunului de rulat

Plug

Procesarea tutunului variază de la un producător la altul, astfel că se pot aplica diferite tipuri de tăiere. Plug constă în presarea și formarea unor fâșii care trebuie mărunțite înainte de rulare. Fumătorii de pipă apreciază mult acest tip de tăiere pentru că produce ardere lentă. Totuși, este la fel de potrivit și pentru țigările făcute cu aparatul de rulat.

 

Rope (funie)

Tutunul de rulat tăiat în acest mod are forma unor fâșii împletite în trei. Atunci când îți faci țigara, trebuie să secționezi porțiuni de dimensiunile necesare. Tăietura de tip rope asigură ardere lentă, dar și arome puternice.

 

Ribbon (panglică)

Tutunul tăiat în formă de panglică este practic pentru că este subțire și maleabil. Tăierea Ribbon se aplică în special sortimentelor de tutun rulat Latakia și Virginia. Este potrivit pentru țigări, dar și pentru pipă pentru că arde uniform. Aromele se eliberează simultan și nicio notă de gust sau aromă nu devine pregnantă.

 

Care sunt avantajele tutunului de rulat?

Economisești

Țigările cumpărate de la magazin au incluse în preț și costul de producție. Când îți faci propriile țigări, economisești. Chiar dacă dai bani pe foițele de rulat tutun, pe tabac sau pe un aparat de rulat, îți recuperezi repede investiția și ieși pe plus. Poate că ai impresia că nu ești destul de îndemânatic pentru a-ți face propriile țigări, dar rularea nu este dificilă. Un aparat special simplifică treaba pentru că o țigară este gata dintr-o singură mișcare.

 

Îți rulezi țigările în funcție de preferințele tale

Una dintre caracteristicile preferate ale țigărilor din tutun rulat este posibilitatea de personalizare. Dacă ești un fumător pretențios sau vrei doar să fumezi țigări pe placul tău, tutunul rulat este alegerea perfectă. Îți poți alege foița care variază ca dimensiuni și poate avea sau nu arome și filtre. De asemenea, găsești o varietate mare de tutun, pe care-l alegi în funcție de tip, brand și modalitate de tăiere.

 

Ușurință în achiziționare

Vremurile în care existau câteva magazine cu tutun, trabucuri și alte produse tabagice au trecut. Acum, nu mai trebuie să traversezi orașul pentru a-ți cumpăra tutun de rulat, ci poți comanda online tot ce ai nevoie, la orice oră. Ai la dispoziție toate produsele necesare pentru rularea țigării perfecte. Îți recomandăm să citești cu atenție descrierea tutunului de rulat pentru că factori ca aromele, țara de origine, brandul și tăietura pot influența masiv țigara obținută.

 

persoana care fumeaza o tigara rulata

Tutunul de rulat reprezintă o alternativă viabilă la țigările obișnuite. Fă-ți propriile țigări cu tutunul rulat de calitate de pe tuburiaparate.ro!