Tipuri de tigari de foi: Ghid complet

Adaugat de grigore 18.01.2022 0 Comentariu

tigari de foi, frunze tutun, masa din lemn

Țigările de foi reprezintă o categorie de tabac situată între țigările normale pe care le găsim disponibile în fiecare magazin și trabucurile originale. Probabil cea mai vizibilă diferență între ele este legată de cultura și stilul de viață al consumatorilor de tutun. Nu este niciun secret faptul că tinerii din ziua de astăzi care dezvoltă obiceiul de a fuma se îndreaptă către țigările normale, în timp ce persoanele adulte și mai în vârstă care fac parte dintr-o clasă socială superioară, intelectuală, aleg să fumeze trabuc. Dar, atunci, pentru cine rămân țigările de foi?

 

Ce sunt țigările de foi?

 

Țigările de foi se găsesc în dimensiuni mai mici față de trabucuri, având caracteristica specială că pot fi fumate mai rapid. Denumite și „Seven Minute Cigars”, țigările de foi reprezintă o variantă ideală atunci când nu ai timp să savurezi un trabuc adevărat. De ce? Pentru că modalitatea de concepere a țigărilor de foi este asemănătoare cu cea a trabucurilor: învelișul din frunze de tutun, procesul de fermentare a tutunului și modalitățile de pregătire pentru fumat (tăierea și aprinderea țigărilor).

Pentru că astăzi țigările de foi au devenit foarte populare, atât în rândul tinerilor, cât și în rândul adulților, producătorii de tabac au simțit libertatea de a pune la îndemâna consumatorilor mai multe tipuri de țigări de foi, în funcție de preferințe, stil de viață etc.

În continuare vom discuta despre tipurile de țigări de foi cu recomandări aferente privind produsele pe care le poți alege.

 

Tipuri de țigări de foi

 

Țigări de foi fără filtru

 

Țigările de foi fără filtru au un aspect asemănător cu trabucurile, diferența principală fiind redată de dimensiunile acestora. Desigur, acest tip de țigări de foi fără filtru sunt mai mici și subțiri decât trabucul cu care suntem obișnuiți. Se fumează mult mai repede, așa cum am amintit și în rândurile precedente, fiind o variantă ideală pentru contexte precum: întâlniri de afaceri, ședințe, întâlniri romantice în restaurante sau cafenele selecte etc.

 

RIO by RioTabak Senoritas L.E. Elena

 

Cutie din lemn cu 60 tigari de foi RIO by RioTabak Senoritas L.E. Elena

RioTabak este un producător select și destul de nou în industria de tabac care dorește să aducă în prim-plan experiența unică pe care o oferă arta fumatului a unei țigări din foi fără filtru. Țigările RIO by RioTabak Senoritas L.E Elena sunt concepute din tutun premium și au o tărie medie, adresându-se persoanelor fumătoare sau care au mai experimentat acest tip de țigări de foi.

O cutie de RIO by RioTabak Senoritas L.E Elena conține 50 țigări de foi fără filtru, fiecare țigară având o lungime de 87 de mm și o grosime de 11 mm.

 

La Aurora Principes Corona Original

Tigari de foi La Aurora Principes Corona Original

 

Aurora Principes este un producător popular cu o istorie complexă pe piața de tabac din Republica Dominicană, fiind considerat printre părinții țigărilor de foi încă din anii 1950. Țigările Principes Corona Original 5 au o intensitate medie datorită modului în care sunt concepute cu fâșii de frunze de tutun de la trabucuri premium. Astfel, atunci când fumezi o țigară de foi fără filtru Principes Corona, poți să te bucuri de aroma clasică de tutun dominican.

Un pachet de Aurora Principes Corona Original conține 5 țigări de foi fără filtru ambalate individual în folie de aluminiu, fiecare având o lungime de 12.7 cm, un inel de 38 și 7 grame de tutun.

 

Țigări de foi cu filtru

 

Țigările de foi cu filtru se apropie de forma originală a țigărilor normale comerciale, diferența fiind vizibilă la nivel estetic, de producție și la nivelul gustului și mirosului. Acest tip de țigări de foi este mult mai potrivit contextelor sociale de orice fel, iar pentru fumătorii mai tineri poate reprezenta fie delimitarea stilului de viață față de a celorlalți, fie faptul că ești pasionat de arta fumatului în general. Având în vedere că majoritatea producătorilor de țigări normale au scos posibilitatea de a alege o aromă, producătorii de țigări de foi cu filtru permit încă această oportunitate.

 

Neos Filter Blanc

Tigari de foi Neos Filter Blanc

Producătorii belgieni Neos folosesc pentru crearea acestor țigări de foi cu filtru un tip de tutun denumit Java Besuki, bine cunoscut pentru tonalitățile delicate care se simt în timpul fumatului.

Pachetul Neos Filter Blanc conține 10 țigări de foi cu filtru, fiecare având o grosime de aproximativ 12mm și o lungime de 74mm. Pachetul de țigări este cartonat, aducând în prim plan o atmosferă vintage.

 

Villiger Black Mini Sumatra Filter

Tigari de foi Villiger Black Mini Sumatra Filter

Deși numele acestui tip de țigări de foi răsună puternic, Villiger Black Mini Sumatra Filter au o tărie slabă datorită tipului de tutun din care este conceput conținutul. Tutunul utilizat reprezintă un amestec între Virginia, Burley și Orient, în timp ce învelișul țigărilor este conceput din frunze de tutun cultivate în Ecuador.

Pachetul conține 10 țigări de foi cu filtru, fiecare având o lungime de 150 de mm și inel de 28 (8.2 mm).

 

Țigări de foi cu mustiuc

 

Țigările de foi cu mustiuc sunt foarte apreciate de iubitorii fumatului de pipă și sunt o alegere ideală pentru persoanele care nu doresc ca mirosul de tabac să rămână pe degete. Mustiucul pentru țigările de foi poate fi de două tipuri: de plastic sau din lemn, fiecare tip aducând un avantaj în gustul și mirosul unei țigări. De exemplu, mustiucul de plastic asigura o desfacere perfectă a aromelor și o senzație fină și delicată în timpul fumatului.

 

Rocks Brown Tip (Ciocolată)

Tigari de foi cu mustiuc Rocks Brown Tip (Ciocolata)

Acest tip de țigări de foi cu gust și miros de ciocolată au în zona filtrului un mustiuc de plastic care ajută la desfacerea tonalităților aromei. Pachetul conține un total de 5 țigări de foi cu mustiuc, cu gust intens care, la aprindere, emană un miros plăcut de ciocolată.

 

Djarum Wood Tips Ruby (Cireșe)

Tigari de foi aromate cu mustiuc Djarum Wood Tips Ruby (Cirese)

Producătorii de țigări de foi cu mustiuc din Indonezia - Djarum - sunt bine cunoscuți pentru atenția și finețea cu care sunt ambalate țigările și pentru mustiucul din lemn care ajută la intensitatea aromei de cireșe. Tăria țigărilor este medie, iar aroma de cireșe face ca fumatul acestora să fie una plăcută chiar și pentru fumătorii la început de drum.

Pachetul conține un total de 5 țigări de foi cu aromă de cireșe, fiecare ambalată individual într-o folie specială, prezentând un mustiuc de lemn.

 

Țigări de foi cu arome

 

Aromele pot fi prezente în orice tip de țigări de foi: fără filtru, cu filtru, cu mustiuc de plastic sau de lemn și cubaneze. Printre cele mai cunoscute și utilizate arome pentru crearea unei senzații plăcute în timpul fumatului, regăsim: ciocolată, cireșe, vanilie, struguri și mentă. În plus, producătorii de țigări de foi au introdus și modele cu click, astfel încât fumătorul să aibă posibilitatea de a elibera sau nu aroma în orice moment din timpul fumatului.

 

Toscanello Castano

Tigari de foi aromate Toscanello Castano

Toscanello Castano reprezintă un tip de țigări de foi din categoria fără filtru cu tonalități de alune slabe spre medii care se resimt cel mai bine în timpul fumatului. Aroma de alune se combină perfect cu tutunul mărunțit de calitate superioară din care au fost concepute țigările.

Pachetul conține un total de 5 țigări de foi fără filtru cu aromă de alune, fiecare țigară având o lungime de 79,5 de mm și o grosime de 14,5 mm.

 

Camel Purple (Click)

Tigari de foi cu filtru click Camel Purple

Probabil nu există fumător de orice tip de țigări care să nu fi auzit de producătorul de tabac Camel. În categoria de țigări de foi cu filtru, Camel pune la dispoziția utilizatorilor modelul de click prin care aroma poate să fie sau nu eliberată la alegere. Pentru specialiștii în arta fumatului, click-ul se eliberează atunci când țigara este fumată aproape de filtru pentru o aromă intensă.

Pachetul conține 20 de țigări de foi cu aromă de fructe de pădure și mentă, fiecare țigară având o lungime de 84 de mm și o grosime de 8 mm.

 

Țigări de foi cubaneze

 

Țigările de foi cubaneze sunt alegerea perfectă pentru fumătorii care apreciază intensitatea și originalitatea tutunului. În mod regular, acest tip de țigări de foi este preferatul persoanelor adulte și mai în vârstă cărora le place să se relaxeze într-un mediu intim sau care doresc să-și delimiteze statutul social.

 

Guantanamera Puritos

Tigari de foi fara filtru Guantanamera Puritos

Guantanamera Puritos reprezintă idealul țigărilor de foi în societatea modernă, datorită tipurilor de tutun 100% cubaneze din care sunt concepute. Crearea acestui brand este inspirat din muzica și petrecerile tradiționale ale Cubei, țigările de foi fiind un reprezentant perfect al culturii insulei. Tutunul din care sunt fabricate provine în regiunile Vuelta Arriba și Vuelta Abajo, oferind o tonalitate fină, delicată și clasică de tabac atunci când țigările sunt fumate.

Pachetul conține un total de 5 țigări de foi cubaneze ambalate individual în folie protectoare, cu o lungime de 106 mm și un diametru de 11 mm.

 

MonteCristo Mini

Tigari de foi Montecristo Mini

Țigările de foi cubaneze MonteCristo Mini sunt fabricate din tutun 100% cultivat în regiunile din Cuba, precum este și învelișul din frunze de tutun. Acest tip de țigări are dimensiuni mici și este apropiat de țigările de foi fără filtru, cu diferența originii tutunului din care sunt concepute.

Alege-ți țigările de foi dintr-o gamă vastă de produse în funcție de preferințe, buget și curiozitate!