Țigările de foi: Istorie, mod de realizare, caracteristici

Adaugat de grigore 06.08.2021 0 Comentariu

 

Împătimiții de arome fine știu să ofere o atenție deosebită așa-numitelor “cigarillos”, adică țigările de foi. Unice prin dimensiunile lor și poziționându-se pe o nișă unică a zonei cu produse pentru fumat, țigările de foi surprind prin experiențele oferite, în momentul în care sunt savurate.

Unii le confundă cu mult mai celebrele trabucuri, alții consideră că acestea sunt obținute, exclusiv, prin procedeul tradițional de rulare a unor materii prime: foile de tutun și tutunul în sine.

Pentru a îndepărta orice fel de confuzie în privința acestor produse, ți-am pregătit un articol care vine să aducă lumină asupra acestor produse, pe care le poți comanda online oricând în categoria “Tigari de foi”. 

 

Scurtă istorie a țigărilor de foi

 

Cu toate că nu există o documentare clară privind apariția acestor produse în aria de interes a fumătorilor, denumirea clasică–„cigarillos”–ne duce rapid cu gândul la o posibilă pistă: proveniența spaniolă a acestora.

Între secolele XVII și XIX, spaniolii s-au bucurat de monopol pe piața mondială de tutunului, termenul „cigarillos” apărând pentru prima dată în condicile vremurilor în anul 1832. Așa cum putem intui cu toții, este un diminutiv al termenului “cigaro” (trad. „țigară“).

Țigările de foi și-au consolidat nivelul binemeritat de popularitate într-un timp cât se poate de scurt. De aceea, legiuitorii acelei perioadei s-au văzut obligați să emită amendamente specifice, pentru a reglementa diferențele dintre acestea și trabucurile clasice.

Începând cu secolul XX, deja, celebrele cigarillos devin extrem de populare în întreaga lume, însă, mai ales pe piețele din Europa de Apus. Cererea din ce în ce mai mare a impus revenirea asupra setului inițial de legi, pentru a liberaliza modul de realizare al acestora. Așadar, dacă până în 1950 era obligatoriu prin lege ca țigările de foi să fie produse doar manual, s-a putut sesiza rapid o incompatibilitate între acest mod de obținere și cererea crescândă, pe baza unei viteze reduse de livrare a bunurilor pe Glob.

 

Particularitățile unei țigări de foi

 

Dimensiunile și greutatea unei țigări de foi

 

Din punct de vedere al dimensiunilor și greutății de tutun pe care o regăsim într-o singură țigară, aceste produse pentru fumat prezintă următoarele valori:

  • Dimensiuni țigări de foi: 7 - 12 cm
  • Greutate tutun țigări de foi: aproximativ 3 g.

 

Realizarea automatizată a unei țigări de foi

 

Din punct de vedere al procesului de fabricație, acesta este unul standardizat. Tutunul pentru țigări din foi se transportă în saci de iută până la locul desemnat obținerii produselor finale.

O primă etapă a procesului de realizare ține de prelucrarea tutunului, cu ajutorul unui utilaj special, ce permite înlăturarea tulpinei și a venelor proeminente de pe suprafețele foilor procesate. După înlăturarea acestor impurități, materialul vegetal obținut este inițial amestecat foarte bine, pentru ca, mai apoi, să fie transferat către un alt utilaj care asigură întregul proces de rulare.

Iată cum, pe baza tehnologiei din ziua de azi, realizarea la scară ridicată a țigărilor de foi poate susține nevoia din piață a clienților, la standarde cât se poate de ridicate. Chiar dacă procesul este unul tehnologizat, produsele finale surprind prin nivelul calitativ superior.

 

 

Gamă variată de țigări de foi

 

Din punct de vedere al gamei de produse la care poți avea oricând acces, îți recomandăm o scurtă pauză de la articol, pentru o vizită pe site-ul nostru: https://www.tuburiaparate.ro/

Dacă dorești să achiziționezi online țigări de foi, te afli în locul potrivit. Acest articol îți prezintă, în continuare, suma de produse din categoria „Țigări de foi”, pe care le poți lua pentru acasă, la terminarea acestui articol:

 

Tigari de foi fara filtru

Sortimentele din această categorie oferă un tutun mărunțit de cea mai buna calitate, de tării ce variază de la un produs la altul. Citește, cu atenție, informațiile din pagina fiecărui pachet de țigări de foi fără filtru, pentru a comanda online cele mai relevante soluții pentru pasiunea ta.

 

Tigari de foi cu filtru

În oferta tutungeriei noastre online, poți găsi și țigări de foi cu filtru, care formează o subcategorie aparte de produse. Unele sortimente din această subcategorie conțin și filtre care activează cu un click arome fascinante. Pentru și mai multă siguranță, îți punem la dispoziție chiar și sortimente cu filtru dublu.

 

Tigari de foi cu mustiuc

Țigările de foi cu muștiuc oferă fumătorului un buchet minunat de arome. Ambalate în pachete de variază ca număr de unități, acestea sunt perfecte pentru cei aflați mai tot timpul în mișcare sau pentru care își doresc să exploreze și alternative pentru clasica pipa.

 

Tigari de foi cu arome

Ai la dispoziție țigări de foi aromate, cu filtru sau fără, cu muștiuc sau fără, la prețuri pe care nu le poți ignora. Vezi oferta de arome și alege sortimentele pe măsura gusturilor tale. La noi găsești țigări de foi cu arome de: cireșe, vanilie, ciocolată, vin roșu, alune, cappuccino șamd.

 

Tigari de foi cubaneze

Cele mai bune țigări de foi fabricate în Cuba se află la un click distanță de tine. Avem pentru tine mărci sinonime cu tradiția și calitatea, atunci când discutăm despre țigările de foi. Cohiba este un doar un singur exemplu, în acest sens. Vezi cum arată oferta noastră de azi!

 

Tigari de foi ieftine

Îți punem la dispoziție o gamă variată de țigări de foi, ce include sortimente pentru fiecare buget. Selectează prețul pe care ești dispus să îl direcționezi către o astfel de comandă online, iar pagina va afișa rapid cele mai relevante sugestii pentru acest criteriu de alegere.

 

 

Țigările de foi vs țigarete normale

 

Țigările de foi și țigările „normale”, amintite, mai rar, sub denumirea de “țigarete”, reprezintă două categorii de produse diferite. Așadar, pentru a înțelege mult mai bine ce vrei să comanzi de pe site-ul nostru, iată care sunt principalele diferențe între acestea:

  • Țigările din foi se pufăie, iar țigaretele obișnuite se trag în piept. De altfel, adevărata experiență pe care o asigură o țigară de foi se construiește în jurul aromelor pe care le oferă. De aceea, putem spune că păstrarea fumului în gură permit savurarea pe măsură a unui sortiment de calitate.
  • Calitatea ingredientelor utilizate. Țigările din foi sunt realizate din tutun de calitate și pot fi ambalate individual în folii speciale de protecție, astfel încât, produsele să își mențină, în timp, proprietățile. Sunt realizate 100% din tutun, care poate fi infuzat cu arome naturale. Pot fi învelite în frunze naturale de tutun. Pe de altă parte, țigările obișnuite sunt realizate din materii prime ce permit producția la scară industrială.
  • Imaginea în cercurile sociale. Aspectul pe care îl afișezi în societate poate fi îmbunătățit, pe baza unei tranziții de la țigările obișnuite la cele din foi. Nu doar aspectul acestora poate produce o impresie bună, ci și aromele pe care unele sortimente le emană, când sunt aprinse. Comparativ cu aceste produse, țigările normale nu doar că sunt banale, dar, pot și deranja de multe ori, prin mirosul de fum produs.

 

Țigările de foi vs trabucuri

 

Pentru a înțelege așa cum trebuie asemănările și deosebirile între țigările de foi și trabucuri, ți-am pregătit un articol special ce tratează acest topic.

Țigări de foi sau trabucuri - Diferențe și asemănări

În toate articolele de pe blogul nostru, poți descoperi informații importante și recomandări de utilizare, privind produsele pe care noi le comercializăm online. Așadar, revino cu încredere în aceasta secțiune a site-ului, pentru că vei avea parte de foarte multe surprize.

 

Despre țigările de foi: Concluzii

 

Așa cum am descoperit împreună, țigările de foi au cunoscut o popularitate fulminantă în era în care spaniolii au avut monopolul pe piața mondială a tutunului. Odată cu popularitatea acestora, pe zona de produse pentru fumat au apărut și legi specifice, al căror rol era acela de a reglementa modul în care aceste „cigarillos” se produc și se comercializează.

În prezent, pe piața există o listă cuprinzătoare de sortimente, pentru toate gusturile și buzunarele. Tutungeria noastră online reprezintă exemplul perfect de magazin online în paginile căruia poți găsi sortimente variate de țigări de foi.

De la producători de marcă, precum Cohiba, și până la arome ce se îmbină la perfecție cu notele tari de tutun, oferta noastră îți garantează libertatea de a alege exact produsele pe care dorești să le încerci.

 

Noi îți oferim nu doar prețuri așa cum dorești, ci, și suport în alegerile pe care le faci, în momentul în care comanzi online țigări de foi de pe tuburiaparate.ro!

Contactează-ne cu încredere la numerele de telefon afișate pe site și haide să vedem împreună ce țigări de foi sunt potrivite pentru criteriile tale.