Încărcarea țigării electronice. Sfaturi și recomandări

Adaugat de grigore 06.01.2023 0 Comentariu

incarcarea bateriei tigarii electronice

 

Țigările electronice sunt alimentate de același tip de baterii pe care le folosim și pentru alte device-uri, cum ar fi telefoanele și laptopurile noastre. Prin urmare, producătorii de țigări electronice nu proiectează baterii noi pentru alimentarea acestor produse, în schimb proiectează țigări electronice care funcționează cu bateriile încorporate.

Țigările electronice sunt alimentate cu baterii litiu-ion. Orice stochează energie, orice baterie, poate exploda. Așa cum poate ai învățat să folosești chibriturile și brichetele în siguranță, merită să-ți faci timp să înveți cum să încarci bateria țigării tale electronice în siguranță.

Din fericire, riscul unei explozii a bateriei litiu-ion este extrem de mic. La momentul actual, se estimează că există peste 60 de milioane de vaperi în întreaga lume și că, dintre aceștia, au existat doar 25 de rapoarte de explozie, sugerând că riscurile sunt minuscule.

Deci, dacă te gândești la cum se încarcă țigara electronică, citește ghidul nostru cu sfaturi și recomandări (Atenție: citește întotdeauna manualul de instrucțiuni care a venit cu modelul specific de țigară electronică):

 

Încărcarea țigării electronice. Sfaturi și recomandări

1. Utilizează întotdeauna încărcătorul și bateria care au fost proiectate pentru țigara ta electronică

2. Nu lăsa niciodată țigara electronică nesupravegheată atunci când este la încărcat

3. Nu încărca țigara electronică peste noapte

4. Nu lăsa bateria țigării electronice să intre în contact cu metalul

5. Încarcă țigara electronică în spații sigure

Ce trebuie să știi despre bateriile țigărilor electronice?

Baterii integrate

Baterii externe

 

1.Utilizează întotdeauna încărcătorul și bateria care au fost proiectate pentru țigara ta electronică

În numărul de cazuri în care bateria țigării electronice a cedat s-a datorat faptului că vaperii au folosit încărcătorul greșit. Desigur, alte tipuri de încărcătoare de la diferite mărci se potrivesc în portalul de intrare, dar, doar pentru că se potrivește, nu înseamnă că este sigur.

Se consideră că utilizarea încărcătoarelor de telefoane pentru a încărca țigările electronice este una dintre cauzele exploziilor bateriilor, dar și a altor probleme tehnice, cum ar fi scurgerile de lichid din atomizor.

Bateriile țigărilor electronice trebuie să se potrivească cu nivelurile de putere ale încărcătorului pe care îl utilizezi. Asigură-te că încărcătorul folosit permite intrarea de care are nevoie de la portul USB sau de la un adaptor de curent alternativ (cablurile USB sau anumite tipuri de încărcătoare necesită de obicei 5 volți și 500 mAh) și că ieșirea este potrivită pentru dispozitivul pe care trebuie să-l încarci.

În cazul în care ai un încărcător nou pentru țigara electronică, va trebui să potrivești tensiunea de ieșire a acestuia cu cea a celui original și, în mod ideal, ar trebui să găsești unul cu același curent de ieșire. Prea puțin curent de la încărcător la dispozitiv va crește timpul necesar pentru încărcare, iar prea mult curent poate duce la supraîncălzire.

Așa că, obișnuiește-te să utilizezi doar încărcătoarele care sunt aprobate de producătorul țigării tale electronice. Merită să investești într-un încărcător special, în cazul în care l-ai pierdut pe cel original sau s-a deteriorat, pentru a rămâne în siguranță. Din nou, unul dintre motivele pentru care alte încărcătoare sunt mai ieftine este pentru că producătorii se abat de la testarea produselor, ceea ce le poate face mai periculoase.

Când călătorești, amintește-ți că formele prizelor (în special în Statele Unite ale Americii) și tensiunile de energie electrică variază de la o țară la alta. În acest caz, poți utiliza un adaptor de priză local împreună cu încărcătorul original pentru țigara electronică. De asemenea, pentru siguranță, poți utiliza un protector de supratensiune.

incarcarea tigarii electronice cu cablu USB

2.Nu lăsa niciodată țigara electronică nesupravegheată atunci când este la încărcat

Acest sfat este tipărit în toate manualele de instrucțiuni ale țigărilor electronice și se află acolo cu un motiv. Anumite lucruri pot merge într-o direcție periculoasă în timpul încărcării, iar dacă nu ești acolo pentru a identifica adevărata cauză, atunci poți să spui „la revedere” aromelor preferate și norilor denși de fum.

Problemele grave în timpul încărcării se văd cu adevărat doar dacă le permiți să continue necontrolate pentru o perioadă lungă de timp. Este ca și cum ți-ai lăsa telefonul într-un bol cu apă pentru o oră, în loc să-l scoți după primele secunde de când a picat.

Există mai multe cazuri care pot apărea dacă îți lași țigara electronică nesupravegheată atunci când este la încărcat. De exemplu, dacă bateria se supraîncălzește și nu ești acolo să observi, s-ar putea să ai de-a face cu un incident asemănător artificiilor, deoarece încărcătorul încă adaugă multă energie în acel sistem.

Dacă observi că bateria țigării electronice se încălzește sau se umflă, scoate încărcătorul din portul USB sau din priza de perete și plasează-l undeva în siguranță pentru a se răci.

 

3.Nu încărca țigara electronică peste noapte

Există o obișnuință în rândul oamenilor de a-și lăsa device-urile electronice la încărcat peste noapte. Motivul? Nu trebuie să le folosească și atunci se pot încărca complet. Același lucru se întâmplă și în cazul țigărilor electronice - încărcatul peste noapte nu interferează cu vapingul de-a lungul zilei. Cu toate acestea, din motivul menționat anterior, nu este recomandat să-ți lași țigara electronică la încărcat peste noapte.

Supraîncărcarea (mai mult decât este necesar) țigării electronice poate duce la o defecțiune termică și explozivă; niciun model de țigară electronică nu va necesita o încărcare de 6 până la 8 ore, depinzând cât de lung este ciclul tău de somn. Majoritatea device-urilor pentru fumat au nevoie de aproximativ 3 ore pentru a fi încărcate complet.

 

4.Nu lăsa bateria țigării electronice să intre în contact cu metalul

Probabil știrea că „țigara electronică (sau telefonul) explodează în buzunarul omului” a ajuns deja la urechile tale. Dar, dacă treci de titlul uimitor al știrilor, vei găsi că motivul pentru care s-a produs „explozia” este pentru că țigara electronică (cu o baterie litiu-ion, să ne amintim!) a fost transportată într-un buzunar împreună cu un pumn de monede și cheile de la casă.

Obiectele metalice pot provoca explozia bateriilor litiu-ion, deoarece acestea pot traversa conexiunea electrică a acestora. Acesta este motivul pentru care atât bateriile, cât și țigările electronice propriu-zise, ar trebui să fie transportate doar în recipiente special dedicate.

Bateriile țigărilor electronice nu ar trebui să intre în contact cu alte obiecte metalice în special dacă sunt la încărcat.

 

incarcarea bateriei tigarii electronice cu cablu USB

 

5.Încarcă țigara electronică în spații sigure

De asemenea, este important să încarci bateria țigării electronice într-un spațiu sigur, departe de sursele de căldură excesivă și - în cazul oricăror probleme - departe de materialele ușor inflamabile. Intreținerea țigării electronice este importantă pentru prelungirea duratei de viață a device-ului, dar și pentru o experiență de vapat satisfăcătoare.

Pe lângă problemele cu căldura excesivă, bateriile cu litiu-ion nu ar trebui încărcate în spații în care temperatura este sub 0 grade. Acest duce treptat la defectarea bateriei.

În plus, țigara electronică (chit că este sau nu la încărcat) nu ar trebui niciodată lăsată la îndemâna copiilor sau într-un loc în care animalele de companie pot ajunge cu ușurință. Ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca un copil să intre în contact cu o baterie supraîncălzită.

Bateriile țigărilor electronice pot eșua oricând, dar, în mod normal, se întâmplă pentru că încărcarea acestora nu este făcută în mod corespunzător. Dacă urmezi principiile de bază de siguranță și achiziționezi produse electronice de fumat doar de la furnizori de încredere, atunci vei reduce la maxim riscurile pentru orice situație catastrofală.

 

Ce trebuie să știi despre bateriile țigărilor electronice?

Bateria, după cum sugerează și numele, este utilizată pentru a furniza energie țigării electronice. În funcție de fiecare model, bateria îți permite să jonglezi cu diferite puteri și diferite tipuri de vaping, adaptându-se preferințelor fiecărui fumător de țigări electronice.

Există două tipuri de baterii pentru țigările electronice, dar modul de încărcare rămâne, în mare parte, asemănător:

 

Baterii integrate

Țigările electronice cu baterii integrate sunt destinate vaperilor începători care caută device-uri ușor de utilizat. Bateriile integrate sunt încărcate direct printr-un cablu USB.

Există o gamă largă de țigări electronice cu baterii integrate în diferite dimensiuni și diferite niveluri de putere.

 

Baterii externe

Bateriile externe care se încarcă prin încărcători externi sunt, în general, mai puternice decât bateriile integrate. Prin urmare, acestea se adresează în special vaperilor cu experiență, care își doresc să vapeze la putere înaltă și cu autonomie mare.

Găsește-ți modelul potrivit de țigară electronică pe tuburiaparate.ro!