Cum sa eviti scurgerea de lichid din atomizor. 5 solutii eficiente

Adaugat de grigore 21.09.2022 0 Comentariu

Cum să eviți scurgerea de lichid din atomizor. 5 soluții eficiente

 

Vaperii se vor confrunta ocazional cu scurgeri de lichid din atomizor în timpul utilizării țigărilor electronice. Dar pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru, ar trebui să identificăm ce înseamnă această problema. Scurgerile de lichid din atomizor se întâmplă atunci când e-lichidul trece prin alte canale decât cele prin care ar trebui, cum ar fi: prin exteriorul tubului atomizorului, prin baza atomizorului și prin exteriorul suportului țigării electronice.

Dar cum și de ce se produce această scurgere de e-lichid prin atomizor? Există mai multe motive pe care le vom dezvolta în rândurile următoare.

 

Ce este atomizorul țigării electronice?

Un atomizor este elementul de încălzire dintr-o țigara electronică care transformă uleiul sau lichidul în vapori inhalabili. Fiecare țigară electronică este prevăzută cu un atomizor - în caz contrar, activitatea de vaping este imposibilă.

Termenul de „atomizor” este folosit doar pentru a ne referi la unitatea structurală care conține bobina și fitilul - unitatea care se ocupă de încălzirea și transformarea substanței în vaporii aromați care ies prin zona bucală ca rezultat final. Dar, din moment ce astăzi există atât de multe tipuri de țigări electronice și unități de încălzire, atomizorul a devenit un termen umbrelă pentru orice element care funcționează în același mod.

Pentru țigările electronice care folosesc extracte lichide, atomizorul începe să funcționeze în momentul în care bateria alimentează bobina. Bobina încălzește fitilul care este saturat de substanța din rezervorul dispozitivului. Când ajunge la temperatura potrivită (conform setărilor din fabrică), lichidul saturat se transformă în vapori inhalabili datorită căldurii generate. Ulterior, vaporii călătoresc prin conductele dispozitivului, până în partea bucală, unde pot fi inhalați în siguranță.

Pentru alte tipuri de țigări electronice, elementul de încălzire funcționează diferit. De exemplu, pentru vaporizatoarele cu plante uscate, atomizorul începe să funcționeze după ce se preîncălzește, când dispozitivul este pornit. Pentru țigările electronice care rulează pe mici cuptoare de convecție, elementul de încălzire produce aer cald care circulă prin dispozitiv de obicei printr-un ventilator.

 

Motivele scurgerilor de lichid din atomizor

 

Motivele scurgerilor de lichid din atomizor

 

Din cauza structurii atomizorului în sine

Structura atomizorului în sine poate provoca scurgeri de lichid anormale. Această problemă pleacă de la confecționarea dispozitivului din fabrică și/sau de la înlocuirea atomizorului original cu o piesă ieftină, de slabă calitate. În acest caz, încearcă să alegi un furnizor de încredere pentru găsirea țigării electronice potrivite și atomizorului corespunzător pentru o funcționare optimă și îndelungată! Vezi oferta săptămânii la tuburiaparate.ro.

 

Din cauza problemelor legate de e-lichid

Există câteva principii care trebuie urmate atunci când te gândești la întreținerea și mentenanța țigării electronice. Rezervorul pentru lichidele cu arome și bobina sunt două componente strâns legate, iar umplerea necorespunzătoare a rezervorului poate afecta funcționalitățile bobinei - deci și pe cele ale atomizorului.

În general, rezervorul se umple cu lichid până la două treimi sau până la jumătate din capacitatea totală. După aceea, așteaptă cel puțin 15 minute până când bobina este complet înmuiată în lichid.

 

Din cauza unor probleme operaționale

Problemele operaționale se referă la momentele în care folosești țigara electronică într-un mod necorespunzător. De exemplu, atunci când cureți dispozitivul, s-ar putea ca reasamblarea țigării să fie mai dificilă. Acest aspect poate duce la reinstalarea componentelor în mod greșit și, astfel, să ducă la funcționarea anormală a țigării electronice.

În acest scenariu, verifică dacă bobina este instalată în poziția corectă.

 

Soluții pentru prevenirea scurgerilor de lichid din atomizor

 

Soluții pentru prevenirea scurgerilor de lichid din atomizor

Dacă ai început recent să folosești o țigară electronică pentru a te bucura de vaporii denși și te-ai trezit cu e-lichid în gură o dată sau de mai multe ori, acest lucru a fost cauzat de scurgerile despre care am vorbit anterior. Deși aroma lichidului poate fi foarte dulceagă, experiența în sine îți poate lăsa un gust amar în gură și chiar te poate înțepa puțin.

Înghițirea lichidului pur și nu transformat în aburi nu este un lucru sigur și îți poate afecta sănătatea dacă se întâmplă de mai multe ori.

Pentru a opri sau evita ca acest lucru să se întâmple din nou, iată câteva soluții simple pe care să le iei în considere:

  1. Unele bobine/atomizoare folosesc capace de cauciuc pentru a forma un sigiliu și pentru a opri lichidul să treacă prin alte canale pentru a ajunge la gură. Dacă partea superioară a cauciucului este îndepărtată sau se deteriorează, atunci se produc scurgerile de lichid din atomizor. Asigură-te că sigiliul este intact înainte de utilizarea țigării electronice;
  2. Atunci când fumezi din dispozitivul electronic, nu-l ține în poziție complet verticală sau în sus într-un unghi înclinat. Capătul dispozitivului fiind mai mare decât piesa bucală va face mai ușor să se producă scurgeri de lichid în gură. Menține țigara electronică cât mai aproape de o poziție orizontală;
  3. Evită umplerea peste măsură a rezervorului de e-lichid. În cazul în care se întâmplă acest lucru, folosește o bucată de hârtie absorbantă pentru a absorbi excesul. Curăță corespunzător țigara electronică în conformitate cu instrucțiunile producătorului;
  4. Asigură-te că bobina/atomizorul este ferm înșurubat în cazul care a fost desprins sau înlocuit. De multe ori, poziția necorespunzătoare a atomizorului va provoca scurgeri de lichid incontrolabile;
  5. Înlocuiește atomizorul în cazul în care acesta s-a deteriorat de-a lungul timpului, a depășit expectanța de viață din fabrică sau s-a defectat pur și simplu deoarece aceste lucruri vor provoca, de asemenea, scurgeri de lichid din atomizor. Sunt probleme comune a căror soluție este înlocuirea elementului de încălzire cu unul nou, original.