Cât de des trebuie să schimbi rezistența la atomizor? Recomandări și sfaturi utile

Adaugat de grigore 17.01.2023 0 Comentariu

atomizor tigara electronica dezasamblat, randare 3D

 

Atomizorul este, fără îndoială, cea mai importantă parte a experienței de vaping. De ce? Pentru că atomizorul este componenta care produce vaporii dulci și mult așteptați. Doar prin utilizarea unui atomizor diferit, orice vaper (începător sau avansat) poate optimiza configurația țigării electronice pentru nori de abur mai denși, aromă mai bogată sau conservarea eficientă a e-lichidului.

Cu toate acestea, nici un atomizor nu are o durată de viață veșnică. Această componentă poate rezista oriunde de la câteva săptămâni până la câteva luni. După ultimul suflu de viață, atomizorul trebuie înlocuit dacă vrei să ai o experiență de vaping satisfăcătoare.

Așa cum v-am obișnuit, următorul articol include toate informațiile necesare despre când este timpul să înlocuiești rezistența la atomizor și cum se face acest lucru.

 

Ce este rezistența atomizorului?

Cel mai important lucru de reținut este acela că atomizoarele țigărilor electronice au diferite niveluri de rezistență care afectează volumul de vapori produs, temperatura vaporilor și intensitatea/tăria care se resimte în gât. Atomizoarele cu rezistență scăzută, medie (standard) sau înaltă pot avea același aspect exterior, dar le poți identifica după ambalaj pentru a evita confuzia.

Sfat? Alege-ți o țigară electronică bună de la un furnizor cunoscut.

Rezistența atomizorului este măsurat în ohmi. Atomizoarele cu rezistență scăzută sunt de obicei evaluate sub 2,2 ohmi și, după cum probabil ai ghicit deja, rezistă la mai puțin curent electric. De aceea, țigările electronice cu rezistență scăzută produc mai mulți vapori, într-un timp mai scurt decât pentru celelalte variante. Temperatura vaporilor este, de asemenea, mai mare în cazul acestei utilizări.

Chiar dacă acesta pare un lucru bun la prima vedere, utilizarea necorespunzătoare poate duce la deteriorarea bateriei țigării electronice. De exemplu, nu este deloc indicat să folosești un atomizor cu rezistență scăzută cu o baterie de capacitate mai mică de 400 mAH. Din cauza creșterii curentului care părăsește bateria cu fiecare tragere, există o mare șansă să deteriorezi permanent țigara electronică.

Atomizoarele cu rezistență înaltă au o evaluare de cel puțin 4,2 ohmi și sunt proiectate special pentru vaping la tensiuni de 6 sau mai mulți volți. Cu toate acestea, atomizoarele de înaltă rezistență nu vor funcționa cu baterii standard de 3,7 volți, așa că trebuie să investești mai mulți bani pentru a-ți asigura un device mai puternic.

Atomizoarele cu rezistență medie (standard) se încadrează între 2,2 și 4,2 ohmi și reprezintă o variantă de mijloc excelentă între cele menționate mai sus. Acestea sunt folosite de majoritatea brandurilor cunoscute de țigări electronice deoarece au un ciclu de viață decent și oferă o mulțime de vapori.

 

mana care tine o tigara electronica cu vapori de fum

Cum știi că trebuie schimbată rezistența la atomizor?

În cele mai multe situații, rezistența la atomizor se deteriorează treptat înainte de ultima utilizare. Probabil vei auzit zgomote pe care nu le auzeai când rezistența era nou-nouță, aromele lichidului electronic nu vor mai avea aceeași intensitate și același gust plăcut, iar producția de vapori va fi slabă.

Deoarece rezistența atomizorului se degradează încet, este posibil să nu observi că țigara electronică are o problemă. Dar dacă nu te mai bucuri de experiența de vaping la fel de mult ca înainte, acesta ar trebui să fie primul indiciu pentru înlocuirea rezistenței.

Iată alte câteva semne prin care să-ți dai seama că rezistența atomizorului trebuie schimbată:

  • Scurgeri de lichid electronic. În timpul sesiunii de vaping, ai putea observa că o parte din e-lichid îți ajunge în gură sub forma lui pură și nu sub formă de vapori. Acesta este un semn că atomizorul nu se mai încălzește la fel de repede cum o făcea înainte, ceea ce permite lichidului să-și facă loc direct pe limbă. Află cum poți să eviți scurgerile de lichid din țigara electronică;
  • Zgomote. Zgomotele din țigara electronică sunt un alt semn că atomizorul este inundat cu lichid electronic, tocmai pentru că rezistența nu mai are puterea să încălzească și să producă vaporii mult doriți;
  • Producția slabă de vapori. La început, țigara ta producea o cantitate satisfăcătoare de vapori aromați. Pe măsură ce utilizezi device-ul electronic tot mai mult, s-ar putea să nu observi că producția de vapori devine treptat mai slabă pe zi ce trece. Dacă observi că țigara electronică nu mai funcționează la fel de bine ca înainte, atunci acesta poate fi un semn că este timpul să înlocuiești rezistența la atomizor;
  • Gust ars. Acesta este un semn clar că atomizorul își dă ultima suflare. Fitilul de bumbac nu mai are puterea să absoarbă lichidul în mod corespunzător, provocând un gust de ars.

Cât de des ar trebui schimbată rezistența la atomizor?

Această întrebare este destul de dificil de răspuns în termeni exacți. Rezistența țigării electronice ar trebui schimbată ori de câte ori își face apariția una dintre problemele menționate anterior. Dacă nu soluționezi situația la timp, o rezistență deteriorată ar putea să-ți afecteze și performanțele celorlalte componente ale țigării electronice.

Pentru a lungi durata de viață a unei rezistențe, asigură-te că ai grijă de device-ul tău într-un mod corespunzător. Citește ghidul nostru despre întreținerea țigării electronice și bucură-te de experiența de vaping pentru un timp cât mai lung!

Fii cu ochii în patru pentru apariția oricăror semne că țigara electronică nu mai performează la fel de bine ca înainte și înlocuiește rezistența atomizorului în timp util.