Narghilea vs tigara electronica: Tot ce trebuie sa stii

Adaugat de grigore 28.12.2021 0 Comentariu

Narghilea vs tigara electronica: tot ce trebuie sa stii

 

Cu atâtea opțiuni alternative fumatului disponibile pe piață, cunoașterea diferențelor și asemănătorilor dintre ele este extrem de importantă. Folosirea țigărilor electronice și a narghilelelor sunt experiențe de care ne bucurăm cei mai mulți dintre noi, însă pentru că vorbim despre două industrii care evoluează rapid, este esențial să fim bine informați pentru a face cele mai potrivite alegeri.

Astăzi, află tot ce trebuie să știi despre narghilea, dar și despre țigara electronică!

 

Ce este narghileaua?

 

Narghileaua reprezintă un element iconic pentru cultura egipteană, cunoscută de asemenea și ca shisha. Deși, în trecut, aceasta este asociată cu clasele sociale inferioare, astăzi ea a devenit o alternativă a fumatului tot mai populară în rândul persoanelor de orice rang social. Dacă, înainte, șoferii de taxi și de autobuz poposeau la mesele cafenelelor după o zi lungă de muncă pentru a se relaxa fumând dintr-o narghilea, în zilele noastre ea poate fi comandată inclusiv la restaurantele de lux ale lumii.

 

Ce este narghileaua?

 

Narghileaua a devenit un hobby ideal care este ”practicat” în serile cu prietenii și, datorită ofertei bogate pe care o pun la dispoziție magazinele de specialitate, te poți bucura chiar și acasă de această activitate plăcută.

Dar, ce este narghileaua și din ce se compune aceasta? Ei bine, narghileaua este formată din mai multe componente distincte, respectiv:

  • Baza, formată dintr-un vas de sticlă în care se va pune apa.
  • Supapa de purjare este folosită pentru a curăța fumul vechi și trebuie curățată ocazional pentru a oferi o etanșare corespunzătoare.
  • Furtunul, confecționat de regulă din vinil pentru o curățare facilă și prevăzut cu muștiuc din lemn, metal ori plastic.
  • Cupola este reprezentată de un capac cu găuri care permite folosirea narghilelei și în exterior, împiedicând vântul puternic să mărească temperatura de ardere a cărbunilor. Citește și: Cum alegi carbunii pentru narghilea?
  • Creuzetul sau capul narghilelei este un recipient realizat din sticlă, marmură sau lut în care se pune cărbunele. Acesta poate fi încărcat cu tutun și arome, fiind ulterior acoperit cu o folie din aluminiu perforată.
  • Scrumiera este poziționată sub creuzet și are rolul de a stoca cenușa rezultată în urma arderii cărbunilor.

 

Ce este țigara electronică?

 

Țigara electronică, adesea cunoscută drept e-țigară poate fi definită drept un mini inhalator electric care permite vaparea. Acest accesoriu cool de altfel a devenit un real ajutor pentru cei care au decis să renunțe la fumat, oferindu-le acestora o alternativă mai sănătoasă. Concret, ceea ce face o e-țigară este să evapore lichidul (fie că este vorba despre nicotină, propilenglicol, glicerină vegetală sau simple arome) realizând o presiune electrică asupra atomizorului. Având în vedere principiul său de funcționare, țigara electronică mai poartă și denumirea de vaporizator.

 

Ce este tigara electronica?


Spre deosebire de țigaretele clasice, cele electronice oferă o serie de avantaje specifice, cum ar fi:

 

  • Senzația plăcută asemănătoare fumatului tradițional, dar fără consecințele neplăcute ale acestuia.
  • Generarea unor mirosuri plăcute.
  • Diversitate mare de produse și arome.
  • Autonomie continuă de până la 60 de țigări clasice, în cazul vaporizatoarelor de calitate superioară.
  • Atenuarea dorinței de a fuma.

 

Mai multe detalii despre componentele țigărilor electronice și despre cum funcționează acestea poți afla de aici.

 

Narghilea vs. țigară electronică: Diferențe și asemănări

 

Narghilelele și țigările electronice sunt destul de asemănătoare, însă între ele există și anumite caracteristici distinctive. Descoperă-le în continuare!

 

Asemănări

 

  • Principiul de funcționare - atât narghilelele, cât și e-țigările au la bază un principiu de funcționare care presupune încălzirea unui lichid pentru a crea un vapor care mai apoi este inhalat și expirat.
  • Substanțele conținute - nicotina este o substanță care poate fi folosită atât în cazul fumatului din narghilea, cât și în cazul vapării (deși există, în ambele cazuri, și sortimente de arome care nu conțin nicotină). De asemenea, ambele dispozitive oferă posibilitatea de a elimina consumul de gudron și de alte substanțe chimice pe care le conțin țigările clasice.

Totodată, în timp ce narghileaua utilizează ceea ce se numește shisha, țigareta funcționează utilizând e-lichid, însă ambele conțin glicerină vegetală și vin într-o varietate de arome.

  • Diversitatea aromelor - atât narghileaua cât și țigara electronică îți permite să alegi combinații inedite de arome. Poți opta pentru cele fructate, clasice, dar poți experimenta și variante mai puțin obișnuite, precum lemnul dulce sau amestecurile de arome de cafea.

 

Diferențe

 

Deși pot părea destul de asemănătoare, între narghilele și țigări electronice există și diferențe. În principiu, acestea fac referire la:

  • Istoria celor două dispozitive

Primele narghilele datează de câteva mii de ani și erau realizate din coji de nucă de cocos și tuburi primitive. La începuturi, aceasta era folosită pentru fuma hașiș și opiu. În Persia, narghileaua a fost folosită pentru a fuma tutun și a câștigat și un plus de design. Mai apoi, acest instrument al distracției și relaxării a devenit cunoscut în Turcia, acolo unde au fost create și primele modele estetice de narghilele, apanajul cercurilor sociale formate din bogații și intelectualii vremurilor.

 

Pe de altă parte, vapingul este un descendent al narghilelelor, însă istoria sa nu este la fel de îndelungată. Herbert A. Gilbert este cel care a brevetat prima țigară cu vapori în anul 1967, fiind inițiatorul ”trendului” vapării.

  • Experiența de utilizare oferită

Cultura vapării, dacă o putem numi astfel, este încă în formare și este reprezentată în principal de foști fumători sau de persoane care încearcă să reducă consumul de țigări clasice. Vaparea tinde să fie un hobby bazat pe individualitate, datorită numeroaselor tipuri de dispozitive care există pe piață. Deși, în afară, s-au format și comunități online unde entuziaștii țigărilor electronice se întâlnesc, virtual, și își împărtășesc informații și sfaturi, vaparea este totuși un obicei nou, care aparține lumii moderne.

 

În schimb, fumatul narghilelei este o experiență menită să aibă loc alături de prieteni și familie. Cu alte cuvinte, vorbim în acest caz despre o activitate distractivă orientată mai degrabă către ideea de socializare. Peste tot în lume există cafenele specializate pe consumul de narghilea - așa numitele shisha bars - unde fumătorii se reunesc, astfel narghileaua poate fi privită ca o punte socială între diverse culturi.

 

Cea mai bună narghilea: Modele recomandate

 

Pentru ca fumatul să devină o experiență cât mai sănătoasă și mai plăcută pentru tine și cei dragi, cu siguranță că îți dorești să știi care este cea mai bună narghilea. Așadar, îți recomandăm câteva modele pe care le poți alege de pe tuburiaparate.ro:

Narghilea egipteana confectionata anual T42 White 65 CM

1. Narghileaua Egipteana T42 White 65 CM

 

Narghilea confecționată manual în Egipt, pentru o experiență autentică a fumatului. Pachetul vine însoțit cu toate accesoriile necesare, inclusiv cu instrucțiuni pentru montaj.

Narghilea cu patru furtunuri Dream Havana Red 65 CM

2. Narghileaua Dream Havana Red 65 CM

 

Narghileaua Havana Blue are patru furtunuri și se remarcă prin designul conferit de paleta cromatică. Este confecționată din sticlă de înaltă calitate și oțel inoxidabil și este prevăzută cu sistemul click-lock și cu creuzet cu sită Mockinbird. Reprezintă alegerea ideală pentru persoanele care vor să se bucure de sesiuni de fumat alături de prieteni și familie.

Narghilea inalta cu un furtun Kaya Elox Twist Blue 62 CM

3. Narghileaua Kaya Elox Twist Blue 62 CM

 

O narghilea înaltă, de 72 de cm, cu un furtun din silicon de 1.5 m care se evidențiază nu doar prin estetica datorată formei suple și cromaticii, ci și prin proprietățile tehnice. Narghileaua este prevăzută cu Silencer, un filtru silențios inclus în coloana de fum, dar și cu sistem click-lock și sită Mockingbird.

Narghilea mica de vanzare cu doua furtunuri Dream Amora Red 23 CM

4. Narghileaua Dream Amora Red 23 CM

 

Dacă îți dorești o narghilea accesibilă ca preț și ușor de transportat, alege modelul Dream Amora, de doar 23 de cm înălțime, cu două furtunuri a câte 100 cm fiecare.

Narghileaua este accesoriul ideal pentru momentele în care vrei să te bucuri de experiența fumatului, indiferent de locație.

 

Cea mai bună țigară electronică: Modele recomandate

 

Te numeri printre fanii vapingului? Atunci alege cea mai bună țigară electronică pentru tine de pe tuburiaparate.ro! Iată modelele recomandate de specialiștii noștri:

Tigara electronica ultramoderna VIVO Air Pro I8 Black

1. Tigara electronica VIVO Air Pro i8 Black

 

Un dispozitiv de vapare ultramodern, care se remarcă prin capacitatea bateriei (3000 mAh), dar și prin alte caracteristici precum sistemul de reglare a debitului de aer și cel de reglare a tensiunii. Un cadou perfect chiar și pentru cei mai pretențioși adepți ai vaping-ului!

Tigara electronica de calitate Vaporesso GTX GO 80 Rainbow

2. Tigara electronica Vaporesso GTX GO 80 Rainbow

 

Îți dorești ca țigara electronică să devină cel mai cool accesoriu al ținutei tale? Optează pentru acest model colorat, care te ajută totodată să te bucuri în siguranță de hobby-ul tău, datorită protecțiilor scurtcircuit și supraîncărcare.

Kit complet tigara electronica Eleaf iJust 3 Pro Kit Black

3. Tigara electronica Eleaf iJust 3 PRO Kit Silver

 

Țigara electronică folosește un atomizor confecționat din oțel inoxidabil și prezintă posibilitatea de reglaj de aer în partea inferioară a acestuia. În plus, modelul te cucerește prin designul său modern, futuristic.

Fie că îți dorești o narghilea sau o țigară electronică, sau orice alt dispozitiv pentru fumat sau vapat, alege întotdeauna produse durabile de pe tuburiaparate.ro!