Cum alegi filtrele pentru tigari: Ghid de la A la Z

Adaugat de grigore 24.10.2022 0 Comentariu

 

Filtrele pentru țigări sunt concepute special pentru absorbția vaporilor degajați în urma aprinderii tutunului și pentru a acumula substanțele și particulele tutunului. Astfel, filtrele de țigări au reprezentat o revoluție în industria tutunului de-a lungul timpului și, fără îndoială, acestea vor continua să se îmbunătățească în funcție de nevoile consumatorilor.

Astăzi, un procent destul de mare de fumători aleg să facă tranziția de la țigările convenționale la cele confecționate - în principal din motive financiare. Confecționarea țigărilor pe cont propriu reprezintă o responsabilitate mare deoarece trebuie să-ți procuri toate elementele necesare, precum: filtre, foițe și tutun. Fără nici una dintre aceste componente e greu să ai o experiență plăcută în timpul fumatului.

Dacă te afli în tranziția de la pachetele de țigări convenționale la cele confecționate, iată un mic ghid despre cum să alegi filtrele pentru țigări.

 

Din ce sunt făcute filtrele de țigări?

În principal, filtrele de țigări sunt realizate în proporție de 95% din fibre de acetat de celuloză, adică din plastic. Restul de 5% este reprezentat de învelișul din hârtie și dintr-un material semi-sintetic care poate conține rumeguș de lemn. Fibrele de acetat de celuloză sunt foarte subțiri în comparație cu ața de cusut, de exemplu, și sunt strânse foarte tare pentru a crea forma filtrului. În medie, într-un filtru se află 12 000 de fibre din acetat de celuloză. De aceea, dacă privești un filtru simplu de țigară ai senzația că acesta se aseamănă foarte mult cu bumbacul.

În industria conceperii țigărilor s-a încercat de mai multe ori înlocuirea acetatului de celuloză cu alte materiale pentru a crea un filtru avantajos din punct de vedere financiar pentru companii. Dar acestea au fost respinse în favoarea gustului pe care acetatul îl produce. De exemplu, s-a încercat introducerea unui procent mai mare de hârtie în filtre, dar fumătorii au afirmat că acest lucru produce un gust de carton în timpul fumatului și că vor alege în continuare filtrele din plastic.

Pe lângă acetat de celuloză, filtrele pentru țigări pot fi concepute din hârtie, carton sau din ceramică, fiecare tip de filtru având caracteristicile sale speciale de reducere a intensității tutunului și a substanțelor din acesta.

 

 

De ce este necesar un filtru pentru țigară?

Filtrul pentru țigară este necesar pentru a filtra substanțele din tutun și pentru a reduce intensitatea acestuia. În plus, filtrul de țigară ajută fumătorul să nu-și ardă vârfurile degetelor sau buzele atunci când țigara este aproape terminată. De-a lungul timpului, metodele de concepere a filtrelor au reușit să îmbunătățească semnificativ experiența fumatului, iar oamenii să nu mai poată concepe ce înseamnă o țigară fără filtru.

Filtrele pentru țigară împiedică, de asemenea, firele de tutun să intre în gura fumătorului, oferind un sprijin pentru care țigara rulată nu se va destrăma pe parcursul fumatului.

 

Cum alegi filtrul potrivit?

 

În funcție de dimensiuni

Luând în considerare tipul de țigări convenționale pe care le-ai fumat înainte de tranziția către țigările confecționate, trebuie să alegi dimensiunea filtrelor. Dacă înainte fumai țigări de mărime standard, atunci alegerea ideală sunt filtrele standard care în medie pot avea următoarele dimensiuni: 8/15 mm, 8/22 mm și 7/22.

Dacă, în schimb, îți place să fumezi țigări lungi pentru că vrei să te bucuri de fumat pentru mai mult timp, atunci ai varianta filtrelor long (lungi). Există o plajă largă de branduri și opțiuni din care poți alege, diferența principală fiind observată în prețul filtrelor. Cu siguranță în timp vei putea simți o diferență și în modul în care sunt filtrate substanțele din tutun în funcție de brand.

Ultimele dimensiuni pentru filtre pe care le poți găsi pe piață sunt cele slim și extra slim pentru fumătorii de țigări subțiri. Acest tip de filtre se pot găsi, de asemenea, și în varianta long. Mărimile medii pentru filtrele slim sunt: 6/15 mm, 5,7/15 mm, 5,7/20mm (filtre slim long). Pentru filtrele de țigări extra slim dimensiunile medii sunt următoarele: 5,3/15 mm, 5,3/22 mm (filtre extra slim long), 5/20 mm (filtre extra slim long).

Alegând dimensiunea filtrelor în funcție de dimensiunea țigărilor convenționale cu care ai fost obișnuit, experiența fumatului va fi una satisfăcătoare.

 

 

În funcție de material

După cum am menționat anterior, filtrele pentru țigări sunt concepute în proporție de 95% din acetat de celuloză. Dacă vrei să duci un stil de viață sustenabil, cu un consum redus de plastic, ai posibilitatea să alegi dintre două variante la fel de ideale pentru un fumat satisfăcător: filtrele de rulat din ceramică și carbon și filtrele din carton. Filtrele din ceramică sunt prevăzute cu carbon activ la ambele capete pentru îndepărtarea cu succes a anumiți compuși organici din tutun. Filtrele din carton sunt concepute 100% din carton și se pot achiziționa prerulate pentru eficiența și rapiditatea confecționării țigărilor.

 

În funcție de preferința aromelor

Chiar dacă brandurile din industria de țigări convenționale au eliminat posibilitatea de a alege țigări aromate sau mentolate din pachetele comerciale, filtrele cu arome pot fi în continuare achiziționate pentru confecționarea țigărilor. Pe tuburiaparate.ro poți găsi filtre mentolate în funcție de dimensiunile și brandurile preferate. În ceea ce privește filtrele aromate, dimensiunile sunt cele standard de 6/15 mm, având posibilitatea să alegi dintr-o diversitate de arome: vanilie, cireșe, mere, căpșuni și fructe de pădure.

 

Când găsești un produs pe internet, compară oferta pe mai multe platforme destinate aceleiași nișe. Până la urmă, confecționarea țigărilor pe cont propriu este destinată reducerii costurilor legate de achiziționarea pachetelor de țigări comerciale.