De ce țigara electronică are gust de ars: Cauze frecvente și soluții practice

Adaugat de grigore 07.12.2022 0 Comentariu

persoana care testeaza un atomizor la tigara electronica

Imaginează-ți următorul scenariu: ai avut o zi lungă la locul de muncă și de abia aștepți să ajungi acasă pentru câteva minute de liniște și relaxare, înconjurat de un nor de fum cu aroma preferată. Dar ziua asta nu este pe cale să se termine. În schimb, aroma dulce a lichidului din țigara electronică are gust de ars.

Ca un vaper începător care și-a dorit să renunțe la obiceiul fumatului, s-ar putea să te simți copleșit de operarea dispozitivului de vape. Indiferent de tipul de țigară electronică folosită, există o senzație neplăcută la care fiecare vaper va fi supus la un moment dat sau altul. Aceasta este senzația de ars care te lovește în gât și în plămâni, mascând gustul delicios al e-lichidului, cu nicotină sau nu.

Ce noroc! Am strâns toate informațiile necesare pentru tine ca să ieși victorios din această situație și să te bucuri în continuare de vapat:

 

De ce țigara electronică are gust de ars: Cauze frecvente și soluții practice

De ce țigara electronică are gust de ars: Cauze frecvente

Probleme cu rezistența

Lichidul pentru țigara electronică nu este de calitate

Atomizor defect

Vaparea excesivă

Wattaj prea mare

Rezervorul pentru e-lichid este gol

Întreținerea necorespunzătoare a țigării electronice

Soluții practice pentru a preveni gustul de ars în țigara electronică

Vaparea corespunzătoare

Folosirea unui lichid de calitate

Pregătirea corectă a rezistenței

Îngrijirea corespunzătoare a țigării electronice

 

De ce țigara electronică are gust de ars: Cauze frecvente

Probleme cu rezistența

Cea mai bună practică atunci când pregătești țigara electronică pentru vapat este să amorsezi rezistența, în special dacă este nouă. Amorsarea se realizează înainte de a umple rezervorul cu e-lichidul preferat, premițând fitilului să se satureze pentru câteva minute. De ce? Pentru că bumbacul uscat va arde și va provoca gustul de ars despre care discutam.

Cauza gustului neplăcut de plastic sau bumbac ars? Nepregătirea rezistenței conform indicațiilor.

 

Lichidul pentru țigara electronică nu este de calitate

Lichidul pe care-l utilizezi în țigara electronică îți poate oferi senzația de ars sau un gust ciudat în gură. E-lichidele mai dense și de slabă calitate pot crea arome arse deoarece curg prea încet sau pentru că lasă reziduuri arse pe bobină.

De asemenea, lichidele pentru țigara electronică produse în casă pot provoca de multe ori astfel de probleme. Acest lucru se întâmplă din două motive: fie sunt prea groase, fie prea îndulcite, ambele variante provocând gustul ars.

Mai mult, unele e-lichide nu sunt de calitate și pot avea un gust îngrozitor încă de la început. Cel mai bine este să achiziționezi lichidul pentru țigara electronică de la un furnizor de încredere, cum este tuburiaparate.ro.

atomizor tigara electronica defect

Atomizor defect

Dacă utilizezi un atomizor de înaltă rezistență la o tensiune prea mică, acesta va produce vapori mai reci și mai slabi, ducând în final la gustul de ars a țigării electronice.

Dacă dispozitivul de vape produce sunete și e-lichidul începe să se scurgă din atomizor, este posibil să fi forțat prea mult sucul aromat în camera atomizorului. Acest lucru va duce la defectarea atomizorului, iar schimbarea componentelor este crucială pentru a evita mirosul și gustul de ars a hit-urilor.

Cauzele defectării atomizorului sunt diverse și destul de comune, în funcție de componentele folosite. Înlocuiește-ți atomizorul și bucură-te din nou de experiența vapatului!

 

Vaparea excesivă

Vapingul excesiv sau foarte intens te poate aduce în poziția în care să simți mai mult decât un gust de ars, ci și arome ciudate și uscate. Vaparea fără pauze (vaparea în lanț) poate slăbi rezistențele mai delicate în doar câteva zile, promovând apariția aromelor arse care au gust de bumbac învechit sau plastic.

Vaparea la putere foarte mare pentru perioade lungi de timp poate face, de asemenea, ca aroma dulce a lichidului pentru țigara electronică să sufere modificări negative.

 

Wattaj prea mare

Cu țigările electronice mai noi și avansate în tehnologie, este într-adevăr posibil să ajungi la un wattaj mai mare decât în mod obișnuit. Majoritatea vaperilor care caută producerea norilor uriași de fum vor alege astfel de dispozitive, fără a ține cont de cât de bine se pot descurca rezistențele lor la aceste temperaturi.

Gustul uscat și ars este mult mai frecvent în cazul vapatului la un wattaj prea mare. Vaparea la 15 sau 20 de wați îți poate oferi un hit satisfăcător de fiecare dată, mai ales atunci când folosești un dispozitiv proiectat pentru acest tip de vaping. Trecerea peste media de wați indicată nu va duce doar la un gust ars și uscat, dar poate deteriora, de asemenea, rezistența și durata de viață a țigării electronice.

 

Rezervorul pentru e-lichid este gol

Știm că acest lucru pare de la sine înțeles, dar începătorii în vaping ar trebui să arunce un ochi peste rezervor și să se asigure că întotdeauna este suficient e-lichid în el. Desigur, rezervorul nu trebuie să fie plin până la refuz - este perfect dacă sucul aromat acoperă fitilul și capătul atomizorului.

Gândește-te în felul următor: nu ai fuma un chiștoc de țigară din scrumieră, nu-i așa? În același scenariu, de ce ai vapa cu un rezervor gol? Acesta nu-ți va lăsa decât un gust neplăcut în gură.

 

Întreținerea necorespunzătoare a țigării electronice

Fiind echipamente tehnologice, țigările electronice necesită o îngrijire corespunzătoare. Dacă nu te deranjezi să-i schimbi rezistența, să înlocuiești sau să umpli rezervorul de e-lichid sau să cureți țigara electronică în mod regulat, acest lucru va duce la îmbibarea rezistenței cu reziduuri. În final, va crea un gust ciudat, neplăcut, de ars.

 

persoana care pune bumbac in rezistenta unei tigari electronice

 

Soluții practice pentru a preveni gustul de ars în țigara electronică

Vaparea corespunzătoare

Așa cum am amintit anterior, stilul de vapare poate afecta gustul țigării electronice. Ca întotdeauna, citește instrucțiunile care au venit odată cu dispozitivul de vapat. Acestea vor menționa în mod clar intervalul de putere recomandat în care trebuie utilizate rezistența și atomizorul țigării electronice.

Amintește-ți că data viitoare când ești tentat să vapezi mai puternic și intens, la un wattaj prea mare, nu va duce decât la deteriorarea rezistenței și la gustul de ars pe care, cu siguranță, nu vrei să-l experimentezi și a doua oară.

 

Folosirea unui lichid de calitate

Folosirea unui lichid de calitate înseamnă să investești în produsele brandurilor recunoscute pentru serviciile lor excelente. Mai mult, înseamnă să știi ce tip de lichid folosești.

De exemplu, glicerina vegetală (VG) este mai vâscoasă decât propilen glicolul (PG) și, prin urmare, necesită un timp mai îndelungat pentru a înmuia fitilul. Utilizarea lichidelor cu un conținut mare de glicerină vegetală poate să nu fie o problemă pentru anumite țigări electronice, dar poate cauza probleme pentru rezervoarele dispozitivelor mai vechi.

Cea mai bună soluție în acest caz este să treci la un e-lichid care are o concentrație mai mare de propilen glicol sau, cel puțin, la o concentrație egală de 50 glicerină vegetală/50 propilen glicol.

De asemenea, fii atent cu lichidele electronice mai închise la culoare. Acestea sunt, de multe ori, îngroșate cu o cantitate foarte mare de zaharuri care pot lăsa reziduuri pe rezistență de la primele utilizări. Desigur, acest lucru nu înseamnă să ignori unele categorii de suc de vape care au de la sine o culoare mai închisă, cum este e-lichidul cu cafea.

Cea mai bună soluție este să limitezi consumul acestor tipuri de lichide pentru țigara electronică.

 

persoana care ajusteaza rezistenta unei tigari electronice

 

Pregătirea corectă a rezistenței

Amorsarea este procesul prin care rezistența cea nouă este pregătită pentru prima sa utilizare. Iată cum poți face asta:

  • Localizează găurile de fitil de pe rezistență. Aceste găuri lasă sucul electronic să intre în contact cu fitilul de bumbac uscat. Ele sunt, de obicei, tăiate pe părțile laterale ale rezistenței și pot exista oricât de multe permite componenta țigării electronice;
  • Alege e-lichidul preferat pe care vrei să-l încerci cu noua rezistență. În general, este indicată utilizarea unui singur tip de lichid pentru țigara electronică pe rezistență. Acest lucru te va ajuta să eviți amestecarea aromelor;
  • Aplică lichidul pe găurile de fitil și lasă-l să fie absorbit pentru cel puțin 30 de minute;
  • Instalează rezistența cea nouă. Plasează rezistența în rezervor și completează cu lichid. Mai așteaptă câteva minute înainte de a face orice altceva;
  • Trage din țigara electronică fără a apăsa pe butonul de pornire. Acest lucru va ajuta la accelerarea procesului de înmuiere prin tragerea sucului de vape mai adânc în interiorul rezistenței.

Îngrijirea corespunzătoare a țigării electronice

Întreținerea țigărilor electronice este importantă pentru a-i asigura o durată de viață cât mai lungă. Iată câteva sfaturi pentru o îngrijire corespunzătoare:

  • Încarcă bateria țigării electronice în mod adecvat conform instrucțiunilor;
  • Păstrează țigara electronică întotdeauna curată;
  • Înlocuiește ocazional componentele device-ului în funcție de nevoia fiecăruia;
  • Păstrează țigara electronică la temperatura camerei (18 - 22 de grade Celsius) pentru a evita supraîncălzirea sau suprarăcirea.

Află mai multe din ghidul nostru despre întreținerea țigării electronice.