De ce se încinge țigara electronică: Cauze frecvente și soluții practice

Adaugat de grigore 02.02.2023 0 Comentariu

rezistenta tigarii electronice incinsa

Țigările electronice sunt dispozitive moderne utilizate pentru a vaporiza un e-lichid (lichid electronic) care, în final, este inhalat de utilizatorul său. Acestea au fost create ca o alternativă la fumat, livrând doza de nicotină necesară prin inhalarea vaporilor, mai degrabă decât prin inhalarea fumului nociv de țigară.

Dar, asemenea oricărui dispozitiv electronic, acest tip de țigări se poate deteriora în timp dacă nu este folosit în condiții normale de utilizare. În acest articol, vom discuta despre cauzele frecvente ale încălzirii țigării electronice și cum poți soluționa fiecare problemă în parte.

 

De ce se încinge țigara electronică? Cauze frecvente și soluții practice

Cum funcționează o țigară electronică?

De ce se încinge țigara electronică: Cauze frecvente și soluții practice

Cauze frecvente și soluții practice

● Rezistența este uzată și se încinge rapid;

● Lichidul electronic se depune pe rezistență;

● Fluxul de aer este restricționat;

● Vapezi prea rapid și prea puternic;

Cât de fierbinte ar trebui să fie țigara electronică în mod normal?

Cum să întreții țigara electronică?

 

Cum funcționează o țigară electronică?

Aceste dispozitive de fumat funcționează pur și simplu prin transformarea lichidului din rezervorul special în vapori care urmează să fie inhalați. Lichidul electronic este compus, în principal, din propilen glicol și glicerină vegetală, fiind adăugate ulterior diferite arome preferate de majoritatea fumătorilor. În același timp, există e-lichide care nu conțin nicotină și sunt favorabile pentru persoanele care doresc să renunțe la dependența de această substanță.

Toate ingredientele utilizate în lichidul electronic trebuie să fie sigure din punct de vedere alimentar și sunt reglementate legal pentru a se asigura că producătorii nu utilizează ingrediente dăunătoare/ilegale. În funcție de tipul de țigară electronică, poate fi necesar să tragi din dispozitiv pentru a activa încălzirea sau, în unele cazuri, să apeși un buton pentru a porni țigara.

Odată ce dispozitivul declanșează un curent electric, acesta trece prin elementul de încălzire pentru a vaporiza lichidul. Ulterior, lichidul vaporizat trece prin atomizor și prin piesa bucală pentru a fi inhalat.

Fiecare element intern al țigării electronice joacă un rol important în experiența de vaping. Dacă bateria, rezistența sau atomizorul se deteriorează din multiple cauze, fumatul nu mai este la fel de satisfăcător, iar țigara electronică s-ar putea încinge.

 

reziduuri de lichid depuse pe rezistenta tigarii electronice

 

De ce se încinge țigara electronică: Cauze frecvente și soluții practice

Țigara electronică este concepută astfel încât să se încingă prin utilizare. Bateria țigării furnizează energie bobinei, iar acest transfer de energie are un produs secundar - căldura.

În acest scenariu, căldura simțită în momentul în care atingi țigara electronică nu este un motiv de îngrijorare. Gândește-te la cum ți se încinge telefonul mobil atunci când te joci jocul preferat sau ești într-un apel mai lung cu o persoană dragă. Este un lucru normal, nu-i așa?

Dar ce faci când țigara ta electronică devine foarte fierbinte; se încinge într-atât încât este inconfortabil să o utilizezi sau rămâne fierbinte pentru o perioadă anormal de lungă. Acesta este momentul în care trebuie să înțelegi ce s-a putut întâmpla și ce măsuri rapide poți pune în practică.

 

Cauze frecvente și soluții practice

Țigările electronice încinse sunt un eveniment destul de frecvent în rândul vaperilor și sunt ușor tratabile. Să aruncăm o privire la cauzele comune pentru care se încinge țigara electronică:

 

● Rezistența este uzată și se încinge rapid;

Rezistența se încălzește în momentul în care apeși butonul pentru activarea țigării electronice. În funcție de puterea rezistenței sau bobinei, aceasta poate produce o cantitate de căldură chiar mai mare decât de obicei. Pe măsură ce vapezi, o parte din această căldură este transferată în rezervor. În principiu, acest lucru este complet normal, dar dacă ți se pare că țigara electronică este prea fierbinte la atingere, încearcă să limitezi viteza cu care vapezi - adică, să tragi mai rar din țigară.

De asemenea, rezistența trebuie schimbată odată la câteva luni, în funcție de cât de des utilizezi țigara electronică. Există fumători ocazionali care folosesc țigara electronică pentru ieșirile cu prietenii și fumători pasionați (vaperi) care folosesc acest dispozitiv în fiecare moment din zi. Desigur, pentru a doua variantă, rezistența trebuie schimbată mult mai des. În orice categorie de fumător te-ai afla, poți cumpăra o rezistență nouă de pe tuburiaparate.ro.

 

● Lichidul electronic se depune pe rezistență;

Uneori, tipul de e-lichid folosit poate face ca țigara electronică să se încingă. Dacă îți place să vapezi lichide electronice cu un conținut ridicat de zahăr sau îndulcitor, acesta poate provoca ceea ce este cunoscut sub numele de „reziduuri pe rezistență” sau „coil gunk”. Pe scurt, lichidul electronic se caramelizează din cauza căldurii și acoperă rezistența și materialul de bumbac. Când se întâmplă acest lucru, rezistența nu mai poate vaporiza sucul în mod corespunzător.

Încearcă să folosești lichide electronice cu o cantitate mai mică de zahăr, dar care să ofere același gust pe care-l preferi dintotdeauna. De obicei, cu cât se adaugă mai mult zahăr, cu atât se adaugă mai puțină aromă naturală sau sintetică. Acest lucru înseamnă că inhalezi mai puțin din ceea ce-ți place și mai mult zahăr. Descoperă gama de arome și lichide pentru țigara ta electronică pe tuburiaparate.ro!

 

● Fluxul de aer este restricționat;

Majoritatea țigărilor electronice au o funcționalitate specială care poate fi activată la dorințele utilizatorului. Dacă fluxul de aer este închis în marea parte a timpului atunci când vapezi, înseamnă că nu există nicio cale de aerisire pentru rezistență. Prin urmare, căldura nu se poate disipa, deci este transferată în rezervorul țigării electronice. Încearcă să deschizi fluxul de aer pentru a lăsa interiorul dispozitivul să se răcească.

Dacă acest lucru nu funcționează, atunci șansele sunt că puterea țigării electronice este setată la un nivel prea înalt pentru tipul de rezistență din rezervor. În acest caz, încearcă să deschizi fluxul de aer și să reglezi/oprești puterea.

 

● Vapezi prea rapid și prea puternic;

Vaparea în lanț, fără pauză, înseamnă că nu oferi niciun moment rezervorului sau bateriei să se răcească în mod natural. Când iei pauze foarte scurte între trageri, nu lași fitilul rezistenței să se înmoaie cu suficient lichid electronic. Acest lucru poate face țigara electronică să se încingă rapid și să fie fierbinte la atingere. De asemenea, vaparea în lanț duce la un gust ars al vaporilor, precum și la deteriorarea fitilului și a rezistenței.

Încearcă să vapezi mai lent și să tragi ușor din țigară pentru a opri acumularea de căldură.

 

persoana care fumeaza o tigara electronica

 

Cât de fierbinte ar trebui să fie țigara electronică în mod normal?

Datorită sistemului de control al temperaturii al țigărilor electronice moderne, rezistențele ajung la o temperatură medie de 300 de grade Celsius pentru a transforma lichidul în aburi. După cum poți observa, aceasta este o temperatură destul de ridicată, dar nu rămâne atât de fierbinte pentru o perioadă îndelungată.

Este nevoie de un moment sau două pentru a ajunge la această temperatură, după care începe să se răcească rapid atunci când te oprești din inhalare.

Desigur, rezistența țigării electronice poate depăși această temperatură, mai ales dacă apare una dintre problemele menționate anterior. În acest caz, rezervorul din jurul rezistenței se va încălzi prea mult, iar răcirea nu va fi posibilă imediat.

 

Cum să întreții țigara electronică?

După cum am amintit de-a lungul articolului, atunci când utilizezi orice dispozitiv electronic, întreținerea este o activitate ce trebuie întreprinsă dacă nu în fiecare zi, cel puțin regulat. Există mici operațiuni care, dacă sunt efectuate zilnic, te vor ajuta să elimini orice situație neplăcută de uzură, precum încingerea țigării electronice.

Deoarece țigara electronică este utilizată pentru a inhala vaporii de lichid, este important s-o păstrezi curată nu numai pentru a-i proteja eficiența, ci și din motive igienice. Prin urmare, este o bună practică să cureți la final de zi anumite elemente, în special atomizorul și rezistența.

Pentru a întreține țigara electronică în mod corespunzător, va trebui să:

  • Cureți la final de zi sau cel puțin regulat, atomizorul și rezistența țigării electronice pentru proliferarea bacteriilor și eliminarea reziduurilor uscate care, dacă persistă pe timp îndelungat, duc la încingerea dispozitivului;
  • Fii atent când încarci țigara electronică;
  • Menține nivelul lichidului electronic deasupra liniei orientative;
  • Curăță partea bucală din care tragi din țigară;
  • Folosește țigara electronică în condiții normale de utilizare și conform manualului de instrucțiuni propriu.

Dacă vrei să aflii mai multe despre cum să întreții țigara electronică, citește ghidul nostru cu sfaturi utile și produse recomandate.