Cum se fumează pipa

Adaugat de grigore 13.01.2023 0 Comentariu

bărbat care fumează o pipă

Fumatul unei pipe este, probabil, cel mai distins mod de a te bucura de aroma tutunului. Cu toate acestea, fumatul pipei a devenit o artă pierdută din cauza progreselor tehnologice care promovează fumatul sau vapatul unei țigări electronice.

Dar mulți dintre cei care mai utilizează pipa în societatea modernă o fac dintr-un sentiment de nostalgie. Poate chiar ai avut un bunic care s-a bucurat de câte un puf din când în când, împreună cu un pahar de whisky bun. Iar acest lucru te-a inspirat să te întorci la originile în arta fumatului, adică la pipă.

Dar acum te întrebi, cum se fumează cu adevărat o pipă fără a arăta ca un amator? Ca și în cazul altor dispozitive de fumat, totul începe cu echipamentul potrivit. Mai jos ți-am pregătit un ghid complet cu tot ce ai nevoie pentru a te bucura de o pipă:

 

Cum se fumează pipa

De ce ai nevoie pentru a fuma o pipă

Pipa în sine

Chibrituri din lemn sau brichetă pentru pipă

Tutun pentru pipă

Alte accesorii pentru pipă

Cum se fumează o pipă: Pași esențiali

1. Pune tutunul în bolul pipei

2. Aprinderea tutunului din pipă

3. Fumatul propriu-zis

4. Ritmul în care se fumează o pipă

5. Reaprinderea pipei

6. Curățarea pipei la final

 

De ce ai nevoie pentru a fuma o pipă

Nu există o supraabundență de accesorii pentru a fuma o pipă în mod profesionist, dar vei avea nevoie de câteva esențiale, precum:

 

Pipa în sine

Pipele se găsesc în diferite modele, de la cele de bază din lemn la pipele din briar și până la produse sculptate, ornate cu măiestrie, care se aseamănă cu niște opere de artă. Pipa potrivită pentru tine are mai mult de-a face cu gusturile estetice personale decât orice alte funcționalități.

 

tipuri de pipe

 

Citește articolul nostru despre tipurile de pipe și cum să alegi modelul potrivit pentru tine.

Chibrituri din lemn sau brichetă pentru pipă

În timp ce brichetele obișnuite pot funcționa pentru aprinderea tutunului din bolul pipei, nu este chiar cel mai convenabil instrument pentru arderea uniformă a acestuia. În plus, există posibilitatea să-ți arzi degetele înainte ca flacăra să atingă tutunul.

Chibritele lungi din lemn sau brichetele speciale pentru pipă sunt cele mai bune instrumente pentru aprinderea tutunului. Iar dacă nu consideri esențială investiția într-o brichetă pentru pipă, află că experiența fumatului este influențată direct de modul în care este ars tutunul.

 

Tutun pentru pipă

Tutunul potrivit pentru tine și pipa ta depinde de experiențele tale anterioare legate de aroma tutunului și, deci, de gusturile personale în general. Dacă ești un începător în arta fumatului de pipă, un amestec de tutun de tărie ușoară este un punct de start bun.

 

Alte accesorii pentru pipă

Pe lângă pipă, tutun și brichetă, mai există câteva accesorii care te pot transforma într-un fumător profesionist:

Acum că am discutat despre accesoriile pe care orice fumător de pipă ar trebui să le aibă la îndemână, să trecem la cum se fumează cu adevărat o pipă.

 

Cum se fumează o pipă: Pași esențiali

Fumatul unei pipe nu este o activitate rapidă, precum fumatul unei țigări rulate în timpul unei pauze de 10 minute la locul de muncă. Aceasta este o activitate minuțioasă în care îți oferi tot timpul din lume pentru a parcurge fiecare pas.

Deci, pentru a începe să fumezi o pipă, asigură-te că ai destul timp la dispoziție de a sta și a te bucura „de o pipă bună”, așa cum se spune în rândul pasionaților în arta fumatului.

 

1. Pune tutunul în bolul pipei

Umple bolul cu tutun pentru pipă, apoi folosește futacul și apasă ușor pentru a-l uniformiza. Acum ar trebui ca bolul să fie umplut aproximativ pe jumătate. Mai poți introduce tutun de pipă și să folosești futacul în aceeași ordine până mai este foarte puțin spațiu între tutun și marginile bolului.

Înainte de a aprinde tutunul, încearcă să tragi câteva „pufuri” din cealaltă parte a pipei pentru a te asigura că fluxul de aer curge liber prin tutun și până la gură. În caz contrar, va trebui să așezi din nou tutunul în bol.

 

pipă aprinsă

 

2. Aprinderea tutunului din pipă

Dacă folosești bricheta pentru pipă, apropie flacăra de tutun printr-o mișcare circulară constantă. De obicei, când flacăra atinge tutunul, acesta se va aprinde în ceea ce este cunoscut sub numele de „aprindere falsă”. Lasă acest lucru să treacă, apoi mai încearcă odată, cu aceeași mișcare circulară, să aprinzi tutunul din bolul pipei. De această dată ar trebui să se aprindă cu adevărat.

 

3. Fumatul propriu-zis

În primul rând, fumul din pipă nu ar trebui să fie inhalat. La fel ca trabucurile, fumul trebuie să fie savurat în trageri lente.

În plus, evită pe cât posibil să strângi prea tare cu dinții de tulpina pipei din lemn prin care fumezi. Încleștarea puternică poate provoca saliva să curgă în josul tulpinii și să blocheze fluxul de aer.

Actul de a fuma o pipă este similar cu a bea suc dintr-un pai. Cu toate acestea, în loc să înghiți fumul, acesta trebuie ținut în gură și apoi eliberat. În timp ce fumul se află în gură, ia-ți un moment pentru a aprecia aromele și intensitatea acestuia înainte de a-l da afară.

În cele din urmă, pentru a fuma o pipă ca un adevărat profesionist, ai nevoie de control. De exemplu, dacă tragi puternic din pipă, acest lucru poate afecta experiența fumatului prin supraîncălzirea tutunului. Tutunul foarte fierbinte poate deteriora interiorul pipei, dar poate provoca și un disconfort atunci când fumul ajunge în gură.

 

4. Ritmul în care se fumează o pipă

Ritmul în care fumezi pipa va influența direct experiența finală. De exemplu, dacă tragi prea des din pipă, poți întâmpina același disconfort amintit mai sus în cazul supraîncălzirii tutunului. În plus, tutunul va arde mai rapid, iar întregul moment se va termina prematur.

În schimb, dacă tragi mult prea rar, acest lucru poate duce la stingerea frecventă a pipei - pe scurt, o frustrare.

Găsirea ritmului potrivit pentru a fuma o pipă poate fi o adevărată provocare și necesită un pic de practică înainte de a deveni a doua ta natură.

 

persoană care aprinde o pipă cu bricheta

5. Reaprinderea pipei

Reaprinderea este, în esență, o parte integrantă a fumatului unei pipe. Dar, așa cum am menționat, aprinderea mult prea frecventă nu este un lucru bun.

În cazul în care pipa s-a stins, pur și simplu apropie flacăra deasupra tutunului în aceeași mișcare ca la început. Trage câteva pufuri și asigură-te că pipa este aprinsă corespunzător. Evită să pui flacăra direct pe tutun deoarece acesta poate arde prea repede având în vedere că a mai fost aprins odată.

În cazul în care pipa se stinge din nou la puțin timp după ce ai reaprins-o, poate dorești să scrumezi cenușa din bol înainte de a încerca să o aprinzi din nou.

 

6. Curățarea pipei la final

Când ai terminat sesiunea de fumat, asigură-te că elimini toată cenușa în scrumiera pentru pipă. Dacă lași scrumul să persiste în interiorul bolul sau în conductă, acesta poate fi mai dificil de curățat mai târziu.

Curățarea regulată, după fiecare sesiune de fumat, este importantă pentru a nu deteriora nici pipa, dar nici gustul tutunului. În cazul în care pipa scoate zgomote atunci când pufăi, înseamnă că nivelul de umiditate din interior este crescut și are nevoie de o curățare mai profundă.

De aici, îmbunătățirea experienței de a fuma o pipă va conta în mare măsură de momentul de relaxare pe care-l creezi sau de compania pe care o ai. Pentru unii fumători, pipa este o modalitate foarte bună de a se bucura de singurătate și liniște, reflectând asupra zilei ce a trecut. Pentru alții, fumatul unei pipe este o activitate socială destinată unei conversații bune.