Cum pastram calitatea si aroma trabucurilor si a tigarilor de foi?

Adaugat de grigore 21.07.2021 0 Comentariu

În multe moduri, trabucurile și țigările de foi sunt precum vinul: naturale, organice și sensibile la mediul lor înconjurător. De asemenea, sunt realizate din produse crescute la o anumită temperatură și cu un anumit grad de umiditate. Primul lucru pe care ar trebui să îl cunoști despre trabucuri și țigări de foi este că acestea au nevoie să fie depozitate într-un humidor înainte să le cumperi, astfel încât să își mențină calitatea până ajung în posesia ta.

De asemenea, e important cum păstrezi trabucurile după achiziție, mai ales dacă nu le fumezi imediat. Atunci când e necesar, poți scăpa basma curată ținând trabucurile și țigările de foi într-o pungă de plastic resigilabilă, alături de un burete sau un prosop de hârtie ușor umezit pentru o zi sau două. Cu toate acestea, dacă vrei să devii un adevărat expert în ce privește fumatul acestor produse, humidorul este un obiect care nu trebuie să îți lipsească. Descoperă cum păstrăm calitatea și aroma trabucurilor înainte să ajungă la tine și cum o poți face și tu la tine acasă.

 

Condițiile noastre de păstrare a trabucurilor și a țigărilor de foi pentru tine

 

Umiditate: între 65% și 68%

Temperatură: 19 grade Celsius

Un factor foarte important îl reprezintă și temperatura deoarce la trabucurile longfiller (hande-made) putem avea surpriza de a ne trezi cu acei gândaci ai tutunului în interiorul trabucurilor. Aceste ouă neeclozate se găsesc doar în trabucurile longfiller iar păstrarea lor într-un humidor fără temperatură controlată (temperatura optima 19-20 grade Celsius) declanșează procesul de eclozare și un exemplu bun este poza de mai jos.

Notă informativă: un procent de 3% din toate trabucurile longfiller produse conțin ouă neeclozate.  

 

 

Ce se întâmplă dacă trabucurile sau țigările de foi nu sunt menținute cum trebuie

 

Dacă sunt lăsate într-o cameră călduroasă sau în care este pornit aerul condiționat, un trabuc sau o țigară de foi se poate usca la fel de repede ca cea mai delicată dintre flori în mai puțin de o oră. În schimb, într-un humidor menținut ca la carte, care recreează condițiile unei insule tropicale, trabucurile și țigările de foi pot fi păstrate pentru ani de zile. Spre exemplu, noi folosim un humidor de cameră, care este un dispozitiv simplu și elegant ce păstrează produsele noastre menținându-le în condiții similare celor în care tutunul a crescut, a fermentat și a fost rulat.

Cei mai mulți amatori de trabucuri și de țigări de foi dețin mai mult de un singur humidor. Unul mai voluminos poate fi păstrat acasă, în vreme ce un humidor mai mic și portabil poate fi folosit în călătorii. Unii cunoscători au chiar mai multe humidoare în funcție de tipul de trabucuri sau de țigări de foi pe care le dețin. Acest lucru se întâmplă deoarece în interiorul dispozitivului, aromele variate se pot amesteca atunci când un produs este depozitat chiar lângă un altul de brand diferit.

 

Ce este un humidor?

 

Un humidor este un recipient pentru depozitarea trabucurilor și a țigărilor de foi, special conceput pentru o bună circulație a aerului și echipat cu un dispozitiv care menține umiditatea internă între 65 și 68% și temperatura la 19 grade Celsius. Humidoarele se găsesc în forme și dimensiuni diferite: cele portabile pot ține doar câteva țigări de foi sau trabucuri, în vreme ce altele pot avea dimensiunea unui cabinet mai mare sau mai mic, în funcție de numărul produselor care trebuie depozitate.

De notat este și faptul că humidorul nu este un mediu etanș, deoarece în interiorul unui recipient sigilat și umed, trabucurile și țigările de foi vor prinde mucegai. De aceea este indicat să nu umpli până la refuz humidorul, astfel încât aerul să poată circula printre trabucurile și țigările de foi. Lasă puțin spațiu între produse, așa cum facem și noi, astfel încât acestea să permită trecerea aerului.

Pentru o întreținere ca la carte, humidorul nostru este dotat și cu un higrometru care măsoară umiditatea internă. Cu toate acestea, indiferent de citirea pe care o fac termometrul și higrometrul, adevărata măsură a performanței humidorului este condiția trabucurilor și a țigărilor de foi din interior. De aceea verificăm constant starea produselor pentru a ne asigura că realizăm ajustările necesare de fiecare dată când este nevoie.

În cazul în care te decizi să îți cumperi propriul humidor, trebuie să știi că dacă produsele emană puțină substanță uleioasă, atunci condițiile sunt perfecte. Dacă produsele sunt prea uscate, atunci trebuie să adaugi apă distilată. În cazul în care încep să mucegăiască, din nefericire, va trebui să arunci produsele (probabil cu o lacrimă în ochi), indiferent de cifra indicată de higrometru.

 

Menținerea unui humidor

 

Humidoarele sunt ușor de menținut. Noi adăugăm periodic apă distilată în umidificator și ținem humidorul cu ușițele închise, lucruri pe care ți le recomandăm să le faci și tu. Nu folosi apă de la robinet, deoarece mineralele acesteia se depozitează în humidor, diminuând abilitatea de a emite și de a absorbi umezeala. De asemnea, ai grijă să nu expui humidorul în lumina directă a soarelui, în bătaia aerului condiționat sau lângă un radiator.

Majoritatea humidoarelor sunt realizate din lemn de cedru netratat, iar acestea trebuie umezite înainte să poți depozita trabucurile sau țigările de foi, excepție făcând acele dispozitive care sunt lăcuite pe interior.

Găsește un burete nefolosit (e important ca acesta să nu aibă miros și nici urme de detergent de vase), umezește-l în apă distilată și șterge cu el întreaga suprafață de lemn expus, inclusiv tăvițele și interiorul capacului. Apoi mai umezește buretele încă o dată, pune-l în interiorul humidorului pe un suport impermeabil (cum ar fi o pungă de plastic), pentru a evita contactul direct cu lemnul și închide capacul. Pregătește umidificatorul după instrucțiunile producătorului, lasă-l pe un prosop pentru 30 de minute, introdu-l în humidor și lasă-l acolo peste noapte. A doua zi, când lemnul a absorbit toată apa de care are nevoie, poți scoate buretele și punga de plastic, făcând loc pentru trabucurile și țigările tale de foi.

După cum spuneam mai sus, trabucurile și țigările de foi sunt precum vinul și trebuie depozitate în condiții optime. Menținerea unei temperaturi constante și a unui umidități potrivite sunt cruciale pentru a putea savura oricând cu plăcere un trabuc sau o țigară de foi, iar un humidor este crucial pentru prezervarea lor.

La fel de important este să cumperi produsele din magazinele care le depozitează în humidoare, pentru că altminteri riști să achiziționezi trabucuri sau țigări de foi deja compromise. La noi găsești produse menținute la umiditatea ideală și la temperatura corectă, astfel încât tu să te bucuri de aroma intensă și plăcută a trabucurilor și a țigărilor de foi fără compromisuri.

 

Descopera care sunt diferentele dintre puful si mucegaiul de pe trabucuri si ce rol are uleiul de maturare (click)