Cum se fumeaza corect tigarile de foi? Sfaturi pentru incepatori

Adaugat de grigore 15.08.2022 0 Comentariu

cum se fumeaza corect tigarile de foi sfaturi pentru incepatori

 

Faimoasele țigări de foi sunt „surorile mai mici” ale trabucurilor așa cum sunt denumite de majoritatea fumătorilor. Deși notorietatea acestora era cunoscută în special de pasionații și curioșii în experiențele fumatului, țigările de foi au devenit preponderent mai cunoscute în momentul în care s-a interzis utilizarea aromelor în pachetele de țigări convenționale. Astfel că, pachetele de țigări de foi cu arome au început să fie comercializate în orice magazin, majoritatea oamenilor devenind familiari cu aceste instrumente de fumat.

Chiar dacă țigările de foi au devenit destul de comune și accesibile tuturor fumătorilor, acestea încă se diferențiază de țigările normale și de cele rulate. Fumatul țigărilor de foi rămâne o artă de care o parte din fumători nu sunt conștienți încă. De aceea, ne-am gândit să adunăm toate informațiile într-un articol de blog din care să afili cum se fumează corect țigările de foi.

 

Ce sunt țigările de foi?

Nu putem începe un ghid despre cum se fumează corect o țigară de foi dacă nu readucem la cunoștință ce reprezintă aceasta.

O țigară de foi este varianta mai mică a trabucului în care tutunul de umplutură este învelit într-o frunză de tutun sau în piele specială. Majoritatea caracteristicilor pe care le regăsești într-un trabuc sunt evidențiate și în țigările de foi cu mențiunea că:

  • Anumite țigări de foi sunt prevăzute cu filtru asemenea țigărilor normale, chiar dacă aceasta nu este o regulă obligatorie pentru conceperea țigărilor de foi;
  • Au dimensiuni mai mici decât trabucurile, iar uneori pot fi chiar de mărimea unei țigări convenționale. Acest aspect face ca țigările de foi să fie savurate într-o manieră diferită față de trabucuri;
  • Vârful sau capul țigării este deja îndepărtat, ceea ce înseamnă că nu vei avea nevoie de un cutter pentru pregătirea unei țigări de foi - cum este cazul trabucurilor.

În acest caz, mulți oameni consideră că țigările de foi sunt mai ușor de fumat decât trabucurile standard, având în vedere că vârful este deja îndepărtat și dimensiunea mult mai mică le permite să fie savurate din mers sau în orice context social fără intervalul lung de timp pe care îl necesită un trabuc mai mare.

 

pachet cu tigari de foi cu filtru

 

Cum se fumează corect țigările de foi?

 

Pasul 1

Pune țigara de foi între buze așa cum este convenabil pentru tine. Unii oameni își plasează țigările în partea din mijloc dintre buze, în timp ce alții preferă zonele marginale.

După cum am amintit anterior, anumite țigări de foi sunt prevăzute cu un filtru pentru a fi mai convenabile tuturor tipurilor de fumători. În acest scenariu, țigara se aprinde din partea care nu are filtru. În cazul în care ai ales un pachet de țigări de foi fără filtru, poți să aprinzi țigara din oricare dintre cele două părți fără să influențezi savoarea și experiența din timpul fumatului. Țigările de foi fără filtru sunt varianta ideală dacă îți dorești să ai o experiență asemănătoare cu fumatul trabucurilor, mai ales dacă ești pasionat de arta fumatului.

Pentru a aprinde țigara de foi, fie folosești un chibrit, fie o brichetă specială pentru a crea o flacără mică. Flacăra trebuie ținută în dreptul capătului pe care vrei să-l aprinzi până în momentul în care simți că fumul generat de arderea tutunului intră în cavitatea bucală.

 

Pasul 2

Ține țigara de foi între degetul mare și cel arătător, susținându-i poziția cu ajutorul degetului mijlociu. Deși este important să susții țigara în orice mod este convenabil pentru tine, această metodă clasică este considerată potrivită pentru a te bucura de savoarea unei țigări de foi.

 

Pasul 3

Inspiră fumul generat de arderea tutunului pentru a te bucura de gustul țigării, mai ales dacă este o țigară de foi cu arome, dar nu inhala fumul ca la o țigară normală. Acest pas este asemănător cu cel al fumatului corespunzător pentru un trabuc.

Poate te întrebi de ce țigările de foi, ca și trabucurile, produc un fum gros în cantități mari care nu ar trebui inhalat în plămâni. Dacă până acum ai fumat doar țigări normale sau rulate, probabil o să observi că îți va fi dificil să inhalezi fumul unei țigări de foi în plămâni și te vei simți mai slăbit. Așa că bucură-te de gustul plăcut al țigării eliberând fumul din cavitatea bucală.

 

cum se fumeaza o tigara de foi

Pasul 4.

Când țigara de foi ajunge la o lungime suficient de scurtă încât să simți o senzație de căldură arzătoare între degete, atunci înseamnă că a venit momentul să o stingi. Dacă la țigările normale aștepți până când tutunul este fumat până aproape de filtru, în cazul țigărilor de foi s-ar putea să simți această senzație arzătoare înainte cu câteva fumuri de a ajunge la filtru.

După ce ai tras ultimul puf din țigara de foi, asigură-te că o stingi cum trebuie într-o scrumieră dedicată. Dacă nu ai această opțiune la îndemână și te afili în mers, țigara de foi poate fi stinsă călcând și rotindu-ți piciorul peste aceasta de câteva ori. Deși țigările de foi sunt compuse aproape în întregime din tutun și, prin urmare, sunt biodegradabile, orice porțiuni rămase din țigară pe asfalt ar trebui aruncate (nu lăsate pe pământ) la un coș de gunoi după ce au fost stinse temeinic.

 

Alege-ți țigările de foi preferate de pe tuburiaparate.ro!