Cele mai bune foite de rulat: Cum le alegi?

Adaugat de grigore 17.06.2022 0 Comentariu

 

Principalul motiv pentru care avem nevoie de o foiță de rulat pentru confecționarea țigărilor este acela că nici o țigară nu poate exista și nu poate fi fumată fără un înveliș care să cuprindă tutunul și filtrul într-un singur loc.

În istoria apariției țigărilor nu se cunoaște exact momentul în care au fost inventate sau descoperite foițele de rulat, dar se preconizează că prezența acestora a fost stabilită în jurul anilor 1600 în Spania. Înainte de această perioadă, fumătorii obișnuiau să rupă pagini din ziar sau să folosească hârtie normală pentru a-și confecționa țigările. Firește, acest mod de confecționare nu era unul dintre cele mai sănătoase, expunând cetățenii la riscurile grave ale fumatului. În acest caz, nevoia foițelor de rulat a fost identificată rapid.

Unul dintre inițiatorii conceptului de foițe pentru rulat țigări a fost Alexandro Rizlette de Cramptone Lacroix, a cărui marcă este cunoscută astăzi sub denumirea de Rizla.

Iată cum o istorie de aproape 4 secole a foițelor de rulat ne-a adus în momentul în care putem alege dintr-o gamă variată de produse, în funcție de preferințe, de mărime, de calitate, de brand, de buget, de tipul de tutun, de filtrele alese etc. Dar având în vedere plaja largă de opțiuni, ți-am pregătit un mic ghid care îți va oferi o imagine de ansamblu asupra celor mai bune foițe de rulat pentru țigările tale!

 

 

Tipuri de foițe de rulat

Foițele de rulat nu se diferențiază doar pe baza dimensiunilor, ci și în ceea ce privește tipul de producător, materialul din care sunt confecționate și grosimea acestora.

Atunci când ești în căutarea tipului de foițe potrivit, este important să-ți îndrepți atenția către două aspecte complementare: materialul și dimensiunea perfectă deoarece acestea joacă un rol important în experiența din timpul fumatului. Calitatea foițelor de rulat este influențată atât de tipul de adeziv utilizat pentru întregirea țigării confecționate, cât și de procesul de albire al acestora despre care vom discuta în rândurile următoare.

În acest caz, trebuie să fii atent în selectarea tipului de foiță potrivit deoarece multe dintre foițele de rulat sunt concepute prin introducerea unor substanțe chimice care să le ofere caracteristica de ardere lentă, creând sentimentul că te poți bucura mai mult de momentul fumatului. Deși această caracteristică poate fi de dorit pentru majoritatea fumătorilor, trebuie să ai în vedere că acestea compromit considerabil factorul de sănătate.

Alte elemente sau ingrediente utilizate în conceperea foițelor de rulat pot fi carbonatul de calciu, clorul și/sau nitratul de potasiu care pot afecta plămânii și sistemul respirator. Asigură-te că te informezi cu privire la ingredientele utilizate de marca ta preferată de foițe de rulat.

Iată care sunt tipurile de foițe de rulat pe care le poți utiliza pentru confecționarea țigărilor, care pot fi delimitate în funcție de mai multe aspecte:

 

1. În funcție de dimensiunea foițelor

Foițele de tip standard sunt probabil printre cele mai utilizate tipuri de înveliș pentru confecționarea țigărilor. Acestea au o lungime de aproximativ 70 de mm, pe o lățime de 36-37 de mm, fiind adecvate pentru fumătorii obișnuiți cu țigările din comerț de dimensiuni obișnuite. De obicei, foițele de rulat tutun standard se găsesc în pachete de 50 de bucăți.

Dacă ești la începutul tranziției dintre țigările convenționale și confecționarea țigărilor pe cont propriu, foițele standard pot fi o alegere ideală deoarece lățimea lor îți va permite să înveți să rulezi mult mai ușor fără un aparat de rulat.

Foițele de rulat tutun double nu se referă la dimensiunea dublă față de foițele standard, ci la faptul că se găsesc în pachete cu mai multe bucăți. Dacă alegi să achiziționezi foițele de rulat tutun double, vei primi aceleași dimensiuni de 70x36-37 de mm, doar că în pachete de 100 - 120 de bucăți.

 

Acest tip de foițe are o lungime de 78 de mm și o lățime de 44 de mm, fiind vizibil mai mari și mai largi decât foițele de rulat tutun standard. Dimensiunea lor le fac ideale pentru fumătorii care s-au obișnuit să-și confecționeze țigările și doresc să-și prelungească satisfacția din timpul fumatului.

Foițele de rulat 1 ½ au următoarele dimensiuni: 76 - 78 de mm în lungime și 58-60 de mm în lățime, ceea ce îi ajută pe fumători să-și ruleze țigările cu un diametru mai mare.

Acestea sunt o variantă utilizată deseori de fumătorii care preferă țigările convenționale de tip slim (lungi și subțiri) și vor să facă tranziția către confecționarea țigărilor pe cont propriu din varii motive, cele mai multe fiind legate de buget. Foițele de rulat Extra Slim au o lungime de 68-70 mm și o lățime de 28-30 de mm.

Caracteristica principală a foițelor de rulat King este că au o lungime vizibilă mai mare decât lățimea, aspect care nu este la fel de bine observat în tipurile de foițe menționate anterior. Acestea sunt probabil al doilea cel mai popular tip de foiță utilizat pentru confecționarea țigărilor.

Dimensiunile foițelor de rulat King diferă de la un producător la altul, dar, în principal, lungimea lor este mai mare de 100 de mm, iar lățimea mai mică de 60 de mm.

Acest tip de foițe reprezintă varianta slim a foițelor de rulat Standard King Size. Foițele de rulat Slim King Size se găsesc de obicei sub forma următoarelor dimensiuni: 110 mm în lungime și 44-45 de mm în lățime.

 

2. În funcție de materialele și ingredientele din care sunt concepute foițele

Există mai multe tipuri de materiale utilizate pentru confecționarea mai multor tipuri de foițe de rulat. Cele mai frecvente și comune sunt cânepa, orezul și inul, fiecare având o serie de caracteristici speciale. Foițele de rulat din in sunt cele mai ușoare în greutate, foițele din cânepă sunt printre cele mai durabile și mai groase, iar foițele din orez au o ardere lentă și produc o cantitate foarte mică de scrum și cenușă. Adesea, aceste materiale sunt amestecate în conceperea foițelor de rulat, combinația de in și orez fiind cea mai întâlnită.

Unii fumători sunt adepții foițelor de rulat din celuloză care sunt transparente și care sunt promovate ca oferind o experiență mai bună în timpul fumatului deoarece celuloza nu interferează cu aroma de tutun.

 

 

3. În funcție de arome

Deși cel mai probabil te-ai obișnuit ca învelișul țigării să nu aibă vreo aromă anume, atunci când îți confecționeze țigările poți alege dintr-o gamă de arome pentru foițele de rulat tutun. Printre cele mai populare arome pentru foițele de rulat tutun sunt: căpșuni, afine și mentă.

Aceste arome interferează cu aroma naturală a tutunului și creează o experiență mult mai dulce în timpul fumatului.

 

Cum alegi cele mai bune foițe de rulat?

Alegerea celei mai bune foițe de rulat depinde de preferințele proprii în materie de dimensiuni, arome, materiale și ingrediente folosite, utilizare, buget etc și s-ar putea să necesite o perioadă de timp și experimentare cu mai multe tipuri de foițe.

În principal, poți alege cele mai bune foițe de rulat în funcție de:

 

1. Brand și materialele utilizate pentru conceperea foiței

Există sute de producători și mărci diferite de foițe de rulat pentru tutun, fiecare având o ofertă unică și utilizând diferite ingrediente pentru conceperea foițelor. Dimensiunile discutate anterior variază adesea între branduri, la fel și materialele și combinațiile de materiale utilizate, astfel încât unele foițe să ardă mai lent decât altele. Alte branduri folosesc aditivi pentru a face foițele să aibă o anumită culoare. Mai mult, unii producători pot utiliza doar materiale organice, în timp ce alții folosesc materiale sintetice.

Important este să alegi brandul de foițe de rulat tutun care se potrivește cel mai bine cu stilul tău de viață și cu experiența pe care vrei să o creezi în timpul fumatului.

 

2. Stilul de ardere

Poți alege între foițele cu ardere lentă și între cele care ard la liber.

  • Foițele de rulat tutun cu ardere lentă sunt cunoscute pentru faptul că acestea se vor stinge dacă nu fumezi din țigară pentru o anumită perioadă. Acest tip de foițe sunt mai subțiri în grosime și sunt ideale pentru fumătorii de tutun uscat;
  • Foițele de rulat tutun care ard la liber sau cu ardere liberă sunt mai apropiate de țigările convenționale pe care le găsești în comerț deoarece odată foița aprinsă, aceasta va continua să ardă chiar dacă îți lași țigara nesupravegheată sau nu mai fumezi din ea pentru o perioadă de timp. Foițele cu ardere liberă sunt mai groase și sunt ideale pentru fumarea tutunului umed sau semiumed.