Tot ce trebuie sa stii despre creuzetul de narghilea. 5 tipuri

Adaugat de grigore 13.10.2022 0 Comentariu

Când ești în căutarea accesoriilor potrivite pentru narghileaua ta de acasă sau doar vrei să înțelegi mai bine noțiunile și informațiile de bază despre anatomia dispozitivului, totul se poate simți copleșitor. De ce? Pentru că există tone de opțiuni pentru fiecare aspect al narghilelei tale, de la furtunuri personalizate, la tipuri de narghilea, shisha (tutunul pentru narghilea) și da, chiar și pentru creuzet (care ai crede că este doar un simplu bol).

Creuzetul mai poartă denumirea și de bol sau vas și este unul dintre cele mai importante aspecte ale configurației narghilelei, deoarece este piesa care intră în contact direct cu tutunul. Astfel că, alegerea creuzetului potrivit are de-a face atât cu stilul de design, cât și cu materialul (care trebuie să fie practic) pentru a-și îndeplini scopul.

 

Care este scopul creuzetului?

Creuzetul este suportul principal pentru shisha sau tutun și este cea mai importantă zonă a narghilelei pentru gestionarea căldurii.

Bolul sau vasul este locul unde tutunul trebuie introdus înainte de a „aprinde” narghileaua. Așează folia de aluminiu direct deasupra creuzetului, astfel încât cărbunii pentru narghilea să încălzească tutunul și să intre în contact cu configurația dispozitivului de fumat.

De asemenea, creuzetul te poate ajuta să identifici dacă fumezi sau nu corect din narghilea. De exemplu, când vasul devine prea fierbinte înseamnă că shisha arde prea repede și prea aspru, ceea ce va duce la un fum cu gust neplăcut. Și știm că acest lucru îți poate ruina sesiunea de fumat.

Pe de altă parte, dacă creuzetul tău este prea rece, nu va susține o încălzire uniformă a tutunului, ceea ce va duce la fumuri reci și calde în același timp, arzând unele zone de tutun și lăsând alte zone răcoroase și neatinse. Și acest lucru va duce la producerea unui fum ciudat la degustare și va crea o sesiune dificilă de fumat în care se poate irosi o mulțime de tutun degeaba.

Având un creuzet de înaltă calitate de la tuburiaparate.ro și în stilul corect conform celorlalte accesorii, te poate ajuta să obții experiența dorită în sesiunea de fumat narghilea.

 

 

Ghid de tipuri de creuzet de narghilea

Există câteva opțiuni de stiluri pentru creuzetul de narghilea din care poți alege. Cele mai frecvent cumpărate și utilizate sunt:

  • Stilul egiptean;
  • Stilul vârtej;
  • Stilul Phunnel;
  • Stilul electronic;
  • Stilul fruit head (conceput din jumătăți de fructe).

Aceste cinci alcătuiesc cele mai populare tipuri de creuzete pe care le vei găsi pe piață astăzi. Mai jos vei găsi o descriere detaliată despre fiecare dintre acestea:

 

1.Creuzet în stil egiptean

Cel mai comun tip de creuzet pentru narghilea este cel în stilul egiptean. Dacă ai fumat vreodată o narghilea într-un bar sau un lounge, aproape sigur a fost folosit un creuzet și o narghilea în stil egiptean.

Bolul în stilul egiptean este respectat de către utilizatori pentru simplitatea sa și ușurința de utilizare, dar și pentru faptul că este folosit din cele mai vechi timpuri.

Poți recunoaște un creuzet de narghilea în stil egiptean foarte ușor. Acesta are de la patru până la șase găuri relativ mari în partea de jos, ceea ce permite unei cantități mai mari de fum să intre în tulpina narghilelei.

Unele dintre beneficiile acestui tip de creuzet sunt convenabilitatea prețului și accesibilitatea la orice magazin de tutun și narghilea. Deci, în cazul în care vasul tău se deteriorează, este foarte simplu să-i găsești un înlocuitor. De asemenea, bolurile în stil egiptean vin într-o varietate de culori și dimensiuni, astfel încât vei avea întotdeauna echipamentul potrivit pentru o seară petrecută alături de prieteni.

 

 

2.Creuzet în stil vârtej

Prima dintre modificările aduse la creuzetul tradițional și popular în întreaga lume a fost vasul pentru narghilea în stil vârtej. Acesta a fost special conceput pentru a rezolva problema melasei care picura în tulpină dintr-o shisha suculentă. Deci modificările aduse tutunului de narghilea a necesitat modificări și la nivelul creuzetului.

Acest tip de creuzet pentru narghilea înlocuiește găurile vasului în stil egiptean cu o gaură centrală ridicată deasupra tutunului. Acest lucru permite uniformizarea fluxului de aer, păstrând picăturile de melasă să intre în narghilea.

Principalul avantaj, evident de altfel, al creuzetului în stil vârtej este că poate fi folosit pentru tutunul de narghilea foarte umed, prevenind înfundarea tulpinii. Unii fumători afirmă, de asemenea, că se extrage o aromă de narghilea mai bună atunci când folosesc acest tip de bol, deoarece melasa rămâne în creuzet.

 

3.Creuzet în stil Phunnel

Stilul de creuzet Phunnel este pur și simplu un alt tip de vas de tip vârtej, dar singura schimbare este că cele dintâi permit un aport mai mare de aer să intre și să iasă din narghilea. Acest lucru duce la producerea unui fum mai dens pe care unii fumători îl consideră mai bun decât oricare altul.

Beneficiul principal al creuzetului de narghilea în stil Phuneel este fluxul de aer larg deschis pe care îl oferă gaura mare din vas.

 

4.Creuzet în stil electronic

Bolul electric este un nou venit pe piața narghilelor, dar a devenit rapid foarte popular. În loc să folosești tutun pentru narghilea, creuzetele eletronice îți permit să fumezi sucul de vape preferat.

Acest stil este o alegere excelentă pentru fumătorii de țigări electronice care doresc și experiența narghilelei pe cont propriu sau alături de prieteni. Avantajul acestui creuzet este că poate fi utilizat e-lichidul pentru țigara electronică.

 

 

5.Creuzet tip fruit head - din capete de fructe

Aceste creuzete sunt mai mult un experiment care poate fi realizat acasă pentru narghileaua ta. Tot ce trebuie să faci este să iei un fruct (de preferat cu coajă mai tare) de o dimensiune apropiată cu un creuzet normal, să golești pulpa sau interiorul, să faci câteva găuri ca în stilul egiptean și să-l acoperi cu o folie de aluminiu după ce este umplut cu shisha.

Avantajul principal este că poți obține tonalități aromatice foarte intense, dar cu prețul că un astfel de creuzet poate fi folosit doar o dată.

Atunci când alegi un creuzet pentru narghilea, gândește-te la stilul potrivit pentru tipul de tutun care-ți place. Dacă fumezi shisha mai umed, optează pentru stilul vârtej sau phunnel, altfel poți rămâne la creuzetul în stil egiptean pentru narghileaua ta.

Pe tuburiaparate.ro poți găsi toate echipamentele necesare pentru o experiență de fumat cât mai plăcută!