Tipuri de tutun pentru rulat: Caracteristici, diferente, recomandari

Adaugat de grigore 01.07.2022 0 Comentariu

Înainte de apariția și popularizarea pachetelor de țigări care astăzi se găsesc în majoritatea magazinelor, rularea țigărilor pe cont propriu era un obicei care trebuia învățat dacă voiai să fumezi. Apariția pachetelor de țigări a dus în curând la ceea ce majoritatea oamenilor știu ca fiind cel mai de succes produs de consum lansat vreodată. Mai ales când a devenit accesibil pentru toate clasele sociale.

În acea perioadă, rularea țigărilor devenise o alegere discretă și personală pentru majoritatea oamenilor datorită avantajelor economice. Chiar și astăzi, din ce în ce mai mulți fumători fac tranziția de la țigările convenționale la cele rulate pentru a economisi bani și pentru a se bucura în continuare de obiceiul fumatului.

Îți dorești să te bucuri de avantajele suplimentare pe care le aduce rularea unei țigări și să faci tranziția de la pachetele de țigări convenționale? Ți-am pregătit un articol cu toate informațiile necesare despre tipurile de tutun pe care le poți folosi pentru o experiență cât mai satisfăcătoare în timpul fumatului:

 

Tipuri de tutun în funcție de frunze

Pentru a delimita tipurile de tutun în funcție de frunze și de prelucrarea acestora, avem nevoie să cunoaștem care sunt tipurile de frunze regăsite într-o plantă de tutun. Fiecare tip de frunză are rolul său în construcția tutunului pentru rulat sau în construcția unui trabuc premium.

 

Tipuri de frunze regăsite în planta de tutun

 

Ligero

Ligero este frunza care se regăsește aproape de vârful fiecărei plante de tutun. Față de celelalte tipuri de frunze care cresc pe tulpina plantei, Ligero ajunge la maturitate mult mai lent și este astfel utilizat pentru tipurile de tutun cu ardere lentă.

Viso

Viso este un tip de frunză care se regăsește în partea de mijloc a plantei de tutun, chiar sub Ligero. Viso oferă mai multă aromă tutunului pentru rulat decât Seco, dar este mai puțin intensă față de Ligero. Această frunză este utilizată pentru tipurile de tutun cu ardere constantă, dar care nu se fumează la fel de rapid ca în cazul tutunului prelucrat din frunza Seco.

Seco

Cel de-al treilea tip de frunză regăsit în planta de tutun este Seco și este adesea utilizat pentru conceperea tutunului uscat, dar de tărie medie.

Volado

Frunza Volado este culeasă de la rădăcina plantei de tutun și nu oferă practic nici o aromă tutunului, dar arde mult mai bine decât celelalte frunze.

 

Tipuri de tutun în funcție de planta de tutun

 

Burley

Tutunul Burley este un tip de tutun ușor care este uscat și procesat la aer, utilizat în principal pentru producția de țigări, dar astăzi incorporat în tutunul de pipă și în unele produse de tutun de mestecat. Aproximativ 70% din planta de tutun Burley este cultivat în statul Kentucky din Statele Unite ale Americii, datorită condițiilor naturale ale solului.

Tutunul Burley este tăiat de la rădăcină și atârnat de obicei într-un hambar mare cu uși de ventilație cu scopul de a regla condițiile meteorologice ambientale de umiditate și căldură. Pentru ca Burley să fie vindecat și gata de utilizat pentru conceperea tutunului de rulat, acesta are nevoie de aproximativ 3 luni pentru uscare.

Virginia

Virginia este considerat un tip de tutun cu gust plăcut, a cărei plantă este cultivată în mai multe state sudice din America datorită condițiilor meteorologice și de sol. Este deseori amestecat cu Burley pentru a întări aroma de tutun din timpul fumatului, dar poate fi utilizat și ca un soi de sine stătător pentru conceperea tutunului de rulat cu tărie slabă spre medie.

Virginia tinde să ardă mai repede decât Burley și are o aromă mai dulce.

Latakia

Planta de tutun Latakia este cultivată pe pământurile din Siria și pe insula Cipru. Tulpinile și frunzele sale sunt uscate și vindecate pentru a produce o aromă puternică de tutun și un fum mai intens în timpul fumatului. În acest sens, Latakia este un tutun primar utilizat în amestecurile de tutun de tip „englezesc”.

 

 

Tipuri de tutun în funcție de tăietura frunzelor

 

Plug

Frunzele de tutun tăiate în stilul Plug sunt ca un bloc de tutun tare care nu a trecut prin ultima etapă de exfoliere. Acest tip de tutun este utilizat cu preponderență pentru producerea tutunului de prizat, oferind o experiență satisfăcătoare acestei categorii de fumători.

Rope

Considerată una dintre cele mai dificile tăieturi a frunzelor de tutun, aceasta poate fi realizată doar de meșteșugarii experți. De ce? Pentru că rezultatul final trebuie să ia forma unei funii care este realizată efectiv din frunzele de tutun.

Ribbon

Frunzele de tutun sunt tăiate în benzi foarte fine de câțiva centimetri în lungime. Această metodă este considerată foarte eficientă din punct de vedere al costurilor totale de producătorii de tutun. Frunzele tăiate în stil Ribbon îmbătrânesc și se vindecă mult mai repede decât în cazul altor tăieturi.

 

Cum alegi cel mai bun tutun pentru rulat

Alegerea celui mai bun tutun pentru rulat poate fi o sarcină dificilă, mai ales dacă ești la început de drum. Important este să încerci cât mai multe opțiuni, deoarece fiecare tutun de rulat are caracteristicile sale unice datorită amestecurilor de tutun și altor arome incluse pentru o experiență cât mai satisfăcătoare. Pentru o alegere de început, încearcă să urmărești câteva criterii, precum:

 

Calitatea tutunului

Tutunul de rulat de calitate este realizat, probabil ai ghicit deja, din culturi de tutun și din frunze de calitate, iar acest fapt se leagă de modul de prelucrare a frunzelor.

 

Tăria tutunului

Ce tip de țigări obișnuiești să fumezi în general? Tari, slabe sau medii? În funcție de tăria cu care te-ai obișnuit, poți să-ți alegi primul tutun pentru rulat. Dacă vrei să fumezi tutun slab sau mediu, poți începe cu tutunul de rulat belgian Virginia dacă tot am discutat anterior despre acest tip de tutun.

 

Aroma tutunului

Aroma tutunului este legată de celelalte două criterii menționate: calitatea și tăria tutunului. O altă parte interesantă este că, față de pachetele de țigări normale care vin deja „asamblate”, în cazul tutunului pentru rulat ai o opțiune suplimentară: poți să-i oferi tutunului savoare. Popularitatea pentru tutunul aromat este în creștere, întrucât tot mai mulți fumători doresc să-și diversifice experiențele din timpul fumatului.

Dar cum faci acest lucru? Cu ajutorul aromelor de tutun pe care le aplici în ambalajul de tutun și le lași să se amestece cu aroma sa naturală. Aromele de tutun se găsesc în sticluțe mici de 30 ml, 250 ml sau de 500 ml și este îndeajuns o picătură pentru a schimba mirosul sau savoarea tutunului.

 

Cum rulezi o țigară?

Rularea unei țigări poate fi dificilă la început dacă o faci cu mâinile libere, dar nu și în cazul în care folosești un aparat de rulat țigări. Coordonarea mâinilor în timpul rulatului este cel mai important aspect și poate fi îmbunătățit prin experimentare continuă. Așa că nu te aștepta ca prima țigară rulată să iasă perfect. În plus, pentru rularea unei țigări vei avea nevoie de filtre și foițe de rulat care să completeze ansamblul țigării.

Pentru confecționarea țigărilor rulate, am scris un ghid complet cu toate informațiile necesare.

 

 

Avantajele țigărilor rulate

 

Poți controla cantitatea de tutun pe care o fumezi

Unul dintre cele mai importante avantaje al țigărilor rulate este că tu controlezi cantitatea de tutun pe care o adaugi în țigări și pe care o fumezi când aceasta este rulată.

 

Cunoști întotdeauna ceea ce fumezi

Dacă citești atent descrierile pachetelor de tutun de pe tuburiaparate.ro vei descoperi clar ce tip de tutun sau ce amestec se află în acestea şi care este tăria tutunului.

 

Sunt mai ieftine decât pachetele de țigări

La un simplu calcul matematic, vei ajunge să descoperi că țigările rulate sunt mai ieftine decât pachetele de țigări. Acest avantaj este primordial, mai ales pentru cei care fumează mai mult de un pachet de țigări pe zi, dar și pentru cei care vor să-și păstreze tabieturile și să economisească bani în același timp.

Faptul că fumătorii devin din ce în ce mai atenți la modul în care își cheltuie resursele financiare face ca rularea țigărilor să-și recâștige popularitatea și să redevină o artă și un stil de viață.

Chiar dacă țigările rulate sunt convenabile din mai multe puncte de vedere, acest lucru nu reduce riscurile de sănătate pe care tutunul le are asupra organismului.