Mituri si adevaruri despre trabucuri

Adaugat de grigore 30.06.2021 0 Comentariu

 

Trabucul este o țigară specială, care necesită o atenție deosebită în mai toate etapele sale: colectarea și prelucrarea materiilor prime, etapa de rulare, ritualul fumatului.

De aceea, toți cei care doresc să se bucure din plin de experiența savuroasă a unui trabuc de calitate trebuie să cunoască foarte bine calitățile produsului pe care îl vor aprinde, să aibă răbdare cu propria-i viteza de ardere și să savureze fiecare fum în parte. Pentru asta, însă, este important de înțeles că imaginea trabucului în societate s-a construit, în timp, pe mituri și adevăruri, care au produs și mai multă confuzie în jurul său:

 

Mituri și adevăruri despre trabucuri

 

Așa cum vei vedea în rândurile de mai jos, unele dintre afirmațiile pe care urmează să le analizăm pot fi total sau parțial adevărate, în timp ce altele nu sunt decat produsul unei imaginații extrem de bogate. Să începem:

 

Trabucurile își schimbă aroma odată cu trecerea timpului

 

Adevărat / Parțial adevărat / Fals

 

La fel ca în cazul vinurilor, aromele celor mai bune trabucuri sunt înnobilate de timp. Însă, această afirmație poate fi validă doar în cazul în care trabucurile sunt păstrate în condiții optime. Astfel, dacă se respectă un cadru de conservare conform cutumelor din lumea pasionaților de trabucuri, prețul acestora începe să crească după 5 ani. De aceea, procesul de maturare poate fi unul de durată. În cazul gamei de trabucuri premium, această perioadă este de la 2 ani în sus.

Mai mult decât atât, orice connoisseur acreditat să emită păreri despre fabricarea și utilizarea trabucurilor poate afirma că orice produs proaspăt rulat trebuie lăsat deoparte pentru cel puțin 2 săptămâni, înainte de a fi aprins.

 

Același pachet de trabucuri, aceeași aromă pentru toate

 

Adevărat / Parțial adevărat / Fals

 

În cazul trabucurilor realizate manual, o serie de factori din timpul procesului de prelucrare pot influența savoarea lor. Așadar, pot exista diferențe de aromă între produsele din același pachet de trabucuri. Însă, doar un fin cunoscător și-ar putea da seama de aceste variații. În cazul marilor producători de trabucuri, cu afaceri construite pe automatizarea proceselor de realizare, aromele nu diferă mai deloc de la un trabuc la altul, pe baza dinamicii specifice acestui tip de producție.

 

Trabucurile se taie doar cu instrumente speciale

 

Adevărat / Parțial adevărat / Fals

 

Este irelevant cu ce tai un trabuc, pentru că poți utiliza la fel de bine și un cuțit ascuțit din bucătărie, pentru a-i îndepărta capătul. Însă, considerăm că toți cei care asociază fumatul unei astfel de țigări cu un adevărat ritual pun preț chiar și pe cele mai mici detalii.

Așadar, se poate utiliza un cutter pentru trabucuri, un punch, o ghilotină sau chiar o foarfecă specială, astfel încât să se obține o tăietură de precizie, realizată cu exterm de multă eleganță. Intră acum pe linkul de mai sus și vezi oferta de azi pentru aceste accesorii.

 

Cu cât trabucul este mai lung, cu atât aroma este mai intensă

 

Adevărat / Parțial adevărat / Fals

 

Lungimea unui trabuc nu determină altceva decât durata pe care o vei petrece fumându-l. În rest, intensitatea unei astfel de țigări nu este influențată de dimensiunile acesteia, ci de cantitatea de frunze ligero din compoziția sa.

 

Trabucurile păstrate în alcool oferă o aromă mai puternică

 

Adevărat / Parțial adevărat / Fals

 

Știai că Winston Churchill obișnuia să își înmoaie trabucurile într-un pahar de coniac? Însă, contrar opiniei multora dintre admiratorii marelui politician, Churchill nu obișnuia să facă acest lucru pentru o maturare mai bună a trabucurilor fumate. Problema consta în faptul că fostul premier britanic avea buzele uscate mai tot timpul, chiar din cauza pasiunii sale pentru aceste țigări.

Însă, acest obicei s-a păstrat peste decenii, iar, în loc de alcool sau apă distilată, pasionații de trabucuri își lasă produsele la maturat în umidificatoare speciale.

 

Trabucurile se păstrează cel mai bine în frigider

 

Adevărat / Parțial adevărat / Fals

 

Frigiderul nu asigură nivelul de umiditare recomandat pentru păstrarea trabucurilor (70-80%), ci, doar, oferă un mediu cu o temperatură foarte scăzută, ce le poate afecta proprietățile calitative.

 

Păstrate în spațiile pentru depozitare din frigider, nivelul termic scăzut poate cauza o deteriorare a frunzelor de tutun, iar mirosul alimentelor din proximitate poate chiar afecta aroma trabucului, după aprindere.

 

Iată ce zvonuri, mai mult sau mai puțin adevărate, circulă în piață despre trabucuri. Acum, că articolul este la final, iar tu înțelegi mai bine o serie de aspecte ce țin de păstrarea sau tăierea lor, intră pe site și vezi stocul nostru actualizat.

Te așteptăm cu trabucuri long filter, trabucuri short filter și trabucuri cubaneze, pentru a-ți reface stocul până în weekend. Nu te grăbi să finalizezi comanda înainte de a vedea și prețurile pentru alte produse ce pot susține pasiunea ta pentru trabucuri.

Adaugă în coș și: humidor de trabucuri, scrumiera de trabucuri sau o bricheta pentru trabucuri și alte accesorii construite în jurul acestor țigări cu adevărat nobile.