Cum se ruleaza o tigara: 7 moduri simple si rapide

Adaugat de grigore 07.06.2022 0 Comentariu

 

Să-ți cumperi mereu un pachet de țigări de la magazin nu pare a mai fi o variantă convenabilă pentru bugetul tău. O alternativă ideală pe care poți să o încerci este rularea țigărilor. Partea avantajoasă este că rularea țigărilor îți oferă mai mult control asupra tipului de foiță, tutun și asupra dimensiunii țigării.

Atunci când nu găsești să achiziționezi pachetul de țigări pe care-l fumezi de obicei, trebuie să te gândești la altă variantă, probabil la un brand asemănător. Dar când alegi să le rulezi pe cont propriu, ai întotdeauna la dispoziție elementele necesare: filtre, foițe, tutun și/sau aparat de rulat în cazul în care nu ești încrezător în propriile mâini.

În principal, există două moduri simple și rapide prin care poți să rulezi țigările: cu ajutorul mâinilor sau cu ajutorul mașinii de rulat.

 

Rularea țigărilor cu ajutorul mâinilor

 

1. Pregătește-ți toate instrumentele necesare

Atunci când faci tranziția de la țigările convenționale la țigările rulate, trebuie să știi că vei avea nevoie de toate elementele din care sunt confecționate, de obicei, țigările și anume: foițe, filtre și tutun pentru umplutură.

În cazul foițelor, ai mai multe opțiuni. Poți alege foițe din orez care sunt subțiri și transparente sau foițele clasice cu dimensiuni standard sau mai mari. Dacă ești începător, nu te îndrepta către rolele de foițe deoarece va fi dificil să determini dimensiunea pe care vrei să o aibă țigara. Alege foițele care se desprind ușor din pachet în mărimea dorită.

Și în cazul filtrelor și a tutunului există o gamă variată de unde să alegi. La început, este important să te orientezi către brand-urile cunoscute și comune ca să-ți faci o idee înainte de a începe să descoperi mai multe variante.

 

2. Modelează tutunul în formă de țigară

Alege o suprafață plată, poți folosi chiar și un fund de tocat pentru această acțiune, și scoate o mână de tutun din ambalaj. Întinde tutunul uniform pe suprafață și folosește-ți mâinile ca să-l modelezi în formă de țigară. Dacă simți că nu ai dexteritate să faci acest lucru, poți folosi și un card bancar sau o riglă ca să aduni firicelele de tutun la un loc.

Asigură-te că tutunul nu este prea strâns sau compact. Întinde-l ușor și cu grijă pe suprafața plată, astfel încât să creeze o formă de țigară.

 

3. Pune tutunul în foiță

Extrage o foiță din pachet și presează linia din mijloc (care este deja formată) pentru a crea spațiu pentru umplutură. Prinde foița de un capăt cu degetul mare și cel mijlociu ca să ai stabilitate atunci când pui tutunul. Pune degetul arătător între cutele foiței pentru a împiedica tutunul să se verse și să fii nevoit să o iei de la capăt. Folosește cealaltă mână ca să ajustezi foița, astfel încât să fie dreaptă și deschisă. Dacă ai făcut această mișcare, poți să introduci tutunul, așa cum l-ai format pe suprafața plată, între cutele foiței.

În timp, dexteritatea degetelor pentru prinderea și umplerea foiței cu tutun va deveni automată și nu va mai trebui să te gândești la cum trebuie să-ți ții mâinile pentru rularea țigării.

 

 

4. Introdu filtrul la capătul foiței

Introducerea filtrului este simplă. Această mișcare se realizează în capătul din care o să începi să rulezi țigara care este echivalentă cu partea predominantă - mâna stângă sau mâna dreaptă. Dacă folosești mâna dreaptă, atunci filtrul va intra prin capătul din dreapta al foiței.

 

5. Prinde ambele capete ale foiței

Când țigara este plină de tutun și prevăzută cu filtru, este gata pentru a fi rulată. Ridică degetul arătător dintre cutele foiței și lasă doar degetul mare și degetul mijlociu ale ambelor mâini să stabilizeze țigara.

 

6. Înfășoară degetele mijlocii de-a lungul părții din spate a foiței

Degetele mijlocii ar trebui să formeze o linie destul de dreaptă dintr-un capăt în altul pe spatele foiței. Rostogolește țigara în sus și în jos între degetele mari și mijlocii, astfel încât să comprimi tutunul și să asiguri că foița este strânsă pentru a forma țigara. În timpul acestei mișcări, încearcă să aplici presiune asupra capetelor țigării.

După ce tutunul a ajuns într-o formă potrivită, trage degetele mari în jos pe foiță pentru a alinia marginea hârtiei cu partea superioară a tutunului.

 

7. Rulează țigara

În primul rând, va trebui să introduci marginea foiței de la capătul prevăzut cu filtru în cutele din interiorul acesteia. Aplică mai multă presiune cu degetul mare asupra acestei mișcări și rotește capătul cu degetul mijlociu în sus. Înfășoară foița până la capăt urmând aceeași mișcare, oferindu-i o formă de țigară. La final, linge marginea adezivă a foiței și sigilează țigara.

Marginea din față a foiței ar trebui să intre perfect în spatele tutunului pe măsură ce începi să rulezi. Dar această mișcare va deveni din ce în ce mai bună prin practică.

 

 

Rularea țigărilor cu ajutorul aparatului de rulat

 

Utilizarea unei mașini de rulat va face confecționarea țigării mult mai ușoară și rapidă. Iată cum rulezi țigara în acest caz:

  1. Deschide aparatul de rulat prin tragerea în exterior a unei părți. Separarea celor două părți va crea spațiul unde va fi confecționată țigara.
  2. Introdu un filtru într-unul din capetele aparatului. Alegerea este a ta.
  3. Introdu tutunul în cavitatea mașinii de rulat după ce l-ai modelat în formă de țigară pe o suprafață plată.
  4. Rulează aparatul pentru a uniformiza tutunul. Odată cu această mișcare îți vei da seama dacă ai introdus o cantitate prea mare de tutun în aparat - acesta va funcționa mai greu.
  5. Așează foița cu partea adezivă în sus și trage de cei doi cilindri ai aparatului în jos pentru a rula. Când suprafața aparatului aproape intră în contact cu partea adezivă, linge foița și sigilează țigara. Mai rotește aparatul de câteva ori ca să te asiguri că țigara este bine împachetată.

Probabil ți se pare dificil să faci tranziția de la țigările convenționale la țigările rulate în acest moment, dar tot ceea ce-ți trebuie este puțină practică și dexteritate. În timp, te vei bucura de un beneficiu financiar primordial, dar îți va face plăcere și să confecționezi țigările pe cont propriu.