Cum faci lichid pentru tigara electronica?

Adaugat de grigore 05.05.2021 0 Comentariu

 

Pentru a vapa, vei avea mereu nevoie de lichid pentru tigara electronica, unul dintre cele mai importante elemente ale unui astfel de dispozitiv. Alegerea e-lichidului poate ține cont de criterii precum: preferințele pentru anumite branduri sau arome, dorința de a renunța la fumat, trecerea de la țigările obișnuite la abstinența totală, nivelul de tărie pe care dorește să îl resimți, etc

Poți, la fel de bine, să realizezi propriul tău lichid pentru e-cigarette, atunci când ai la îndemână sfaturile potrivite, lista de ustensile și recipiente, dar, și ingredientele.

 

Cum faci singur lichid pentru țigara electronică?

 

1.1. Ce recipiente îți trebuie pentru realizarea unui e-lichid?

 

Atunci când personalizezi lichidul pentru țigara electronică, recipientele joacă un rol important în mai toate etapele de realizare a unui astfel de produs: amestecarea ingredientelor, macerarea, depozitarea, transportarea acestuia, zi de zi.

 

Așadar, vei avea nevoie de recipiente de trei cantități diferite:

  • 100ml (acele recipiente prevăzute cu un capac special, de tipul „Apasă și Rotește“): ideale pentru amestecarea ingredientelor în timpul procesului de realizare, dar, și pentru păstrarea la macerare a noului produs obținut;
  • 30 ml/60 ml: ideale pentru depozitarea finală a întregului lot, dar și pentru transportarea acestora în timpul unei zile, atunci când ești în oraș sau la birou, datorită dimensiunilor.

 

1.2. Ce ingrediente îți trebuie pentru realizarea unui e-lichid?

 

Dacă vrei să îți faci propriul tău lichid pentru țigara electronică, asigură-te că ai la îndemână:

 

1.2.1. VG - Glicerină Vegetală

 

Reprezintă ingredientul de bază pentru lichidul de țigară electronică pe care dorești să îl prepari de unul singur. Vâscozitatea ridicată a VG-ului determină cantitatea ridicată de aburi pe care e-lichidul îl produce ulterior. Se poate comanda online sau din farmacii, atât în formă pură, cât și în combinație cu Propilen Glicol.

 

DE REȚINUT: O concentrație mai mare de VG determină o cantitate mai mare de vapori.

 

1.2.2. PG - Propilen Glicol

 

Al doilea cel mai important ingredient pentru prepararea lichidului de țigară electronică are o vâscozitate mult mai scăzută față de cea a VG-ului, fapt ce poate favoriza diluarea primului ingredient. Se poate obține e-lichid și fără adăugarea Propilen Glicolului în compoziție, însă, este indicat acest lucru, datorită fenomenului cunoscut sub denumirea de „Dry HIt”, ce poate apărea în lipsa sa. „Dry Hit” are loc atunci când bumbacul din rezistenta unei tigari electronice nu mai este îmbibat corespunzător in e-lichid, fapt ce poate cauza o vapare ce determină usturimi pe gât.

 

DE REȚINUT: O concentrație mai mare de PG determină o intensitate a aromei mult mai ridicată, precum și un throat hit mult mai bun;

 

1.2.3. Baze necesare realizării e-lichidului

 

Bazele optime au în compoziție atât VG cât și VG, în diferite combinații, fapt ce simplifică simțitor întregul proces de realizare. Exemple de baze pentru e-lichid:

  • 90% VG + 10% PG:
  • 80% VG + 20% PG;
  • 70% VG + 30% PG;
  • 50% VG + 50% PG.

 

1.2.4. Arome pentru lichidul de țigară electronică

 

Acestea se găsesc, de asemenea, în oferta magazinului nostru online. Click acum pe categoria „Arome tigara electronica” și pune în coșul de cumpărături cele mai savuroase variante de produs, în funcție de propriile tale preferințe.

 

1.2.5. Nicotina

 

RECOMANDĂRI DE UTILIZARE:

  • ATENȚIE: Nicotina în stare pură reprezintă o otravă;
  • O utilizare necorespunzătoare poate fi fatală;
  • Se recomandă utilizarea mănușilor la utilizarea acestora;
  • În caz contrar, nicotina poate pătrunde prin pielea expusă:

Dacă din motive ce țin de siguranța ta, dorești să excluzi nicotina din prepararea propriului tău lichid pentru țigara electronică, revino pe site și comanda online lichid cu nicotina gata preparat, de diferite intensități și arome. Utilizează nicotina doar în combinație cu VG și PG, amestecând constant pentru omogenizarea mixturii. În cazul unei concentrații ridicate de nicotină în compoziția lichidului (48 mg sau 100 mg), utilizează o pondere redusă a acestui ingredient.

În caz contrar, la o concentrație scăzută de nicotină (24mg, 48mg), folosește o pondere redusă a acestui ingredient. Comandă acum shoturi de nicotină și realizează singur acasă propriul tău lichid pentru țigara electronică.

 

 

1.3. Ce ustensile îți trebuie pentru realizarea unui e-lichid?

 

Vei avea nevoie de:

  1. Recipient din sticlă (cantitate 120 ml) pentru realizarea amestecului de ingrediente;
  2. Seringă mare gradată, pentru adăugarea PG-ului și VG-ului;
  3. Seringă mică gradată, pentru adăugarea nicotinei (opțională);
  4. Mănuși din latex la utilizarea nicotinei (opțională, dar de preferat);

2. Cum se calculează cantitățile de ingrediente utilizate?

 

În realizarea lichidului pentru țigara electronică, stabilirea ponderilor reprezintă un aspect cât se poate de important. Asigură-te că proporțiile sunt  corect stabilite, în funcție de cantitatea pe care urmează să o realizezi, și utilizează acest calculator specific pentru lichidul de tigara electronica.

 

3.  Cum faci lichid pentru țigara electronică: Pașii necesari

 

Pasul 1 - Igienizează recipientele

 

Spală bine toate ingredientele utilizate în acest proces, apoi, lasă-le să se usuce.

 

Pasul 2 - Adaugă ingredientele

 

Pe baza valorilor afișate de calculatorul pentru realizarea lichidului de țigară electronică, adugă în această ordine: aroma concentrată, PG-ul, VG-ul și nicotina.

 

Pasul 3 - Amestecă ingredientele

 

Amestecă bine pentru omogenizare, timp de aproximativ 20 de secunde/serie. Va trebui să finalizezi aproximativ 8-10 astfel de serii, ca să te asiguri că amestecul a fost realizat corect.

 

Pasul 4 - Macerarea lichidului pentru țigara electronică

 

Pentru 24 de ore, ține recipientele cu noul lichid obținut într-un loc ferit de temperaturi înalte. Pe durata acestui interval de timp, va mai fi nevoie de încă două sau trei runde pentru amestecarea e-lichidului, pe care le poți realiza la perioade egale de timp.

 

Ne revedem pe blog pentru alte informații, la fel de interesante!