Cele mai bune țigări de foi

Adaugat de grigore 14.03.2024 0 Comentariu
om care fumeaza tigari de foi
 
Planta de tutun este cultivată din cele mai vechi timpuri și a devenit foarte apreciată pentru efectele și proprietățile sale, astfel încât a început să fie tot mai diversificată în scopul de a descoperi soiuri noi, cu ajutorul cărora să se fabrice produse din tutun mai rafinate. Dintre aceste produse se evidențiază de departe țigara de foi.
Oferta extrem de variată de pe piață determină consumatorii experimentați sau pe cei amatori să o cerceteze cu atenție pentru a reuși să descopere produsele potrivite. Astfel, în articolul de mai jos vei descoperi informații utile despre cele mai bune țigări de foi, vei afla care sunt criteriile de care să ții cont în alegerea acestora, ce mărci sunt recomandate și vei găsi răspunsuri la unele întrebări referitoare la cum se fabrică și cum se fumează corect țigările de foi.
 
Cuprins:
 
1. Cele mai bune țigări de foi - Clasificare TOP 3
1.1. Alte produse recomandate de tuburiaparate.ro
2. Criterii pentru alegerea celor mai bune țigări de foi
3. Mărci recomandate de tuburiaparate.ro
3.1. Marca RioTabak
3.2. Marca Toscano
3.3. Marca Handelsgold
4. Cum se realizează și cum se fumează corect țigările de foi?
5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre țigările de foi
 

1. Cele mai bune țigări de foi - Clasificare TOP 3

 
Țigările de foi sunt produse fabricate din tutun (practic, tutunul este înfășurat în foi subțiri de tutun). Aceste produse nu se aseamănă cu țigările tradiționale, deoarece, de regulă, nu au filtru, tutun tocat și procesat și nici aditivi chimici. Țigările de foi pot fi aromate sau cu un gust de tutun natural, cu filtru sau fără filtru, dar și cu diferite dimensiuni sau forme.
 
  tigari de foi handelsgold blodn 18g vanilie tigari de foi toscanello rosso cu aroma de cafea
Produs ȚIGĂRI DE FOI HANDELSGOLD BLOND 18G (VANILIE) 5 ȚIGĂRI DE FOI TOSCANELLO ROSSO 28G (CAFEA) 5 ȚIGĂRI DE FOI RIO BY RIOTABAK SENORITAS L.E ELENA (50)
Caracteristici Țigările de foi au aromă de vanilie, tărie medie și greutatea pachetului este de 18g +/-10%.
Pachetul conține 5 țigări de foi.
Țigările sunt ambalate individual.
Țigările de foi sunt realizate din tutun Kentucky.
Au lungime de 79.50 și diametrul de 14.50 mm.
Tăria țigărilor este medie.
Pachetul conține 5 țigări de foi.
Greutatea pachetului este de 28g +/- 10%.
Cutia cuprinde 50 de țigări de foi fără filtru.
Este produsă în Belgia de J. CORTES CIGARS.
Țigările au tărie medie și umplutură compusă din Java Basuki, Brazil Mata fină, Dominican, Colombian și Burley.
Lungimea unei țigări este 87 mm și diametrul 11 mm.
PRO Sunt realizate din frunze de tutun de înaltă calitate.
Fumul este fin și ușor.
Gustul de vanilie oferă o notă de rafinament și deliciu.
Au o notă interesantă de cafea.
Tutunul este de calitate superioară.
Sunt bogate în aromă și miros.
Raportul calitate - preț este foarte bun.
Sunt excelente atunci când fumătorul nu are timp suficient pentru a fuma un trabuc.
Sunt aromate. 
Se păstrează foarte bine în cutia lor.
Au o compoziție de calitate.
Contra Nu se menționează dimensiunile. Arderea poate fi mai fierbinte. Prețul este mai mare.
  Vezi AICI preț Vezi AICI preț Vezi AICI preț

 

1.1. Alte produse recomandate de tuburiaparate.ro

Printre alte țigări de foi recomandate de magazinul nostru se numără și cele de mai jos. Acestea se remarcă prin aromă, calitatea tutunului folosit, gustul complex, putând fi savurate pe îndelete zi de zi, la o petrecere sau la muncă, atunci când timpul nu permite decât pauze mici.

 

ȚIGĂRI DE FOI RIO SELECTION BY RIOTABAK 240G (25)
 

tigari de foi rio by riotabak selection


Vezi AICI preț

 

Țigările de foi sunt fabricate din tutun de calitate. În pachet sunt 25 de țigări fără filtru. Produsele sunt ambalate individual în folie de protecție. Nivelul de tărie este slab - mediu, iar greutatea pachetului este de 240g +/- 10%.
 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • aroma este apreciată de fumătorii experimentați.
  • au gust plăcut, light.
  • umiditatea este perfectă.
  • prețul este mai mare.

 

ȚIGĂRI DE FOI SENATOR FILTER WILD ICE CLICK 23G (17)

 

tigari de foi senator filter wild ice click

 

Vezi AICI preț

 

Țigările de foi au aromă de fructe de pădure și mentă. Dimensiunile lor sunt 84 x 8 mm. Pachetul conține 17 țigări de foi cu filtru click. Nivelul de tărie este slab - mediu.

 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • sunt ușor de manevrat și de fumat.
  • aroma este bogată și intensă.
  • raportul calitate - preț este bun.
  • gustul de tutun este mai intens, ceea ce ar putea să nu fie pe placul tuturor utilizatorilor.

 

ȚIGĂRI DE FOI RIO GARNET BY RIOTABAK 17G (STRUGURI) 10

 

tigari de foi rio by riotabak garnet cu aroma de struguri

 

Vezi AICI preț

 

Țigările de foi au tutun American Blend și aromă de struguri. Pachetul conține 10 țigări cu filtru și cu dimensiuni 84 x 8 mm. Nivelul de tărie este mediu.

 

AVANTAJE DEZAVANTAJE
  • fumatul este echilibrat și plăcut.
  • arderea este lină și uniformă datorită filtrului încorporat.
  • raportul calitate - preț este foarte bun.
  • aroma poate să nu fie pe placul tuturor.

 

2. Criteriile pentru alegerea celor mai bune țigări de foi

 
Alegerea celor mai bune țigări de foi se face destul de greu, mai ales în cazul fumătorilor începători, deoarece oferta de pe piață este una foarte bogată, indiferent că este vorba despre cea din magazinele fizice sau despre cea din mediul online. În plus, uneori aceștia se lovesc de faptul că nu cunosc diferențele dintre țigările obișnuite și cele din foi. Printre aceste diferențe trebuie amintite: felul în care se utilizează țigările și mirosul pe care îl emană. 
 
Pentru a găsi țigările de foi potrivite preferințelor personale trebuie să se aibă în vedere părerile altor fumători experimentați, recomandările specialiștilor, dar și unele criterii importante, cum ar fi:
 
  • Tipul de țigări de foi. În comerț există țigări de foi cu sau fără filtru, dar și cu muștiuc. În funcție de acest aspect va fi influențată experiența fumatului. Toate aceste variante de țigări de foi sunt fabricate din tutun de calitate, cu sau fără aromă, fiind apreciate de bărbați și femei deopotrivă.
  • Aroma. Unele dintre țigările de foi au o aromă intensă de tutun, acestea fiind mai populare în rândul fumătorilor cu experiență. Produsele cu ciocolată, mentă, vanilie, fructe etc. sunt ideale pentru cei care vor să experimenteze diverse arome.
  • Calitatea tutunului. Țigările de foi sunt fabricate din tutun calitativ, dar, pentru a fi sigur de alegerea făcută, este mult mai bine să se opteze pentru un produs realizat de o marcă de renume în domeniu, aceasta fiind o garanție suplimentară în acest sens. Toate țigările de foi au în componență tutun organic și sunt realizate din foi de tutun atent selectate.
  • Dimensiunile țigărilor de foi. Acestea pot varia în funcție de producător, dar în general sunt mai lungi comparativ cu cele obișnuite și mai subțiri. Astfel, lungimea obișnuită este situată între 70 și 120 mm, iar diametrul va fi în jur de 8-15 mm. Dacă au și un filtru, atunci pot avea o lungime mai mare.
  • Prețul. În funcție de producător, de numărul de țigări de foi din pachet, de calitatea tutunului sau de arome, costurile pot fi mai mult sau mai puțin ridicate. Este important, însă, ca fumătorul să țină cont de bugetul personal și să facă alegerea potrivită în acest sens.
 

3. Mărci recomandate de tuburiaparate.ro

 
Cele mai bune țigări de foi pot fi alese și în funcție de brand, deoarece pot exista diferențe foarte mari de la un producător la altul. De exemplu, unele mărci pot oferi arome și amestecuri de tutun distincte, altele sunt cunoscute pentru tutunul de calitate superioară.
Cert este că reputația solidă a brandului contează foarte mult în acest sens. Totuși, trebuie menționat faptul că există mici producători locali care reușesc cu succes să ofere produse de calitate superioară.
 
 

3.1. Marca RioTabak

 
O marcă care se află pe piață de o perioadă îndelungată de timp, fiind foarte apreciată de cunoscători și populară la nivel național. Produsele pe care acest brand le comercializează se remarcă prin calitate lor și aromele deosebite ale acestora. Riotabak pune la dispoziția consumatorilor o varietate de articole de tip tabac, inclusiv o gamă întreagă de țigări de foi realizate din tutun atent selectat și de cea mai înaltă calitate.
 

3.2. Marca Toscano

 
Această marcă a apărut în Italia. Tutunul folosit pentru țigările de foi este cules din regiunea Toscana, având un gust și o aromă distincte. Procesul de producție folosit este cel tradițional, iar dimensiunile țigărilor sunt diferite, fiind mai scurte și mai groase. Pe lângă variantele simple, doar cu tutun aromat, firma mai produce și țigări de foi cu diferite arome naturale sau adăugate.
 

3.3. Marca Handelsgold

 
Brandul german oferă țigări de foi și trabucuri recunoscute în întreaga Europă. Portofoliul firmei cuprinde numeroase tipuri de produse, cu arome din cele mai variate: vanilie, ciocolată, mentă etc. Unele produse sunt ambalate în cutii cu design impresionant, altele în pachete cu țigări de foi învelite individual în folie de protecție.
 

4. Cum se realizează și cum se fumează corect țigările de foi?

 
Țigările de foi se fabrică aproximativ la fel. Pentru început se va selecta tutunul, fiecare marcă având deseori propriul tip de tutun cu arome și caracteristici distincte. Urmează înfășurarea tutunului în foi subțiri (foi de tutun), procesul efectuându-se tradițional sau mai modern. Unii producători păstrează gustul și aroma tutunului, alții adaugă diferite arome, care pot fi pe placul anumitor categorii de fumători. Pentru a le proteja de diverși factori externi, țigările de foi sunt introduse în cutii sau pachete, unele dintre ele fiind înfășurate în folie individuală pentru o protecție suplimentară.
 
Țigările de foi nu sunt țigări obișnuite, așa că nu se vor fuma la fel ca acestea. 
  • În primul rând, se desface țigara de foi cu multă grijă, astfel încât să nu se deterioreze.
  • În al doilea rând, se plasează capătul conic între buzele fumătorului.
  • În al treilea rând, se aprinde țigara uniform pentru a-i asigura arderea și se manevrează cu grijă cu degetul mare și cel arătător, în timp ce cu mijlociul se va susține.
  • Din acest moment se va trage și se va ține fumul aromat în gură, fără să fie inhalat în plămâni (la fel ca în cazul fumatului de trabucuri). După câteva minute, fumul poate fi dat afară. 
Specialiștii recomandă ca țigările de foi să nu fie fumate rapid, ci savurate, indicând chiar ca un singur pufăit la 30 de secunde ar fi suficient în acest sens. Fumatul rapid poate să aibă anumite dezavantaje: încălzirea excesivă a tutunului, alterarea gustului acestuia etc. 
 
În concluzie, alegerea celor mai bune țigări de foi trebuie să se facă în cunoștință de cauză, astfel încât fumătorul să se poată bucura de savoarea lor în tihnă, indiferent că este acasă, la o petrecere sau la muncă.
 

5. Întrebări și răspunsuri frecvente despre țigările de foi

 

Care este diferența dintre țigările de foi și țigările obișnuite?
Țigările obișnuite sunt înfășurate în hârtie care nu conține tutun, pe când țigările de foi sunt rulate în hârtie care conține tutun sau în foi de tutun. Țigările de foi sunt mai lungi și mai subțiri decât cele tradiționale și au în compoziție un tutun de mai bună calitate. De asemenea, aroma acestora nu se compară cu cea a țigărilor obișnuite, ceea ce va fi un avantaj pentru fumători. 

 

Cum se aleg cele mai bune țigări de foi?
Cele mai bune țigări de foi trebuie alese în funcție de părerile fumătorilor experimentați și ținând cont de câteva aspecte importante, cum ar fi: tipul de țigări, aroma, gustul, calitatea tutunului, dimensiunile, brandul, prețul. 

 

Cum se fumează țigările de foi?
Țigările de foi trebuie scoase din pachet sau din cutie, apoi se plasează în gura fumătorilor și se aprind cu o brichetă bună, astfel încât să asigure o ardere uniformă. Fumul se trage în gură și se păstrează acolo pentru câteva secunde, apoi se eliberează. Se procedează la fel până când se termină țigara. 

 

Ce fel de arome pot avea țigările de foi?
Țigările de foi pot avea aroma clasică de tutun, dar și alte arome diferite: ciocolată, vanilie, fructe, mentă etc. 

 

Care sunt cele mai bune țigări de foi?
Cele mai bune țigări de foi sunt acelea care se potrivesc cu preferințele fumătorilor și care le oferă cea mai bună experiență în acest sens. 

 

Ce dimensiuni au țigările de foi?
Țigările de foi sunt mai scurte decât trabucurile, putând fi fumate mai rapid decât acestea. 

 
Surse foto: tuburiaparate.ro, unsplash.com