Tutunul de pipă: care este cel mai bun

Adaugat de grigore 30.03.2022 0 Comentariu
 
Fumatul de pipă asigură experiențe senzoriale unice, construite în jurul diferitelor tipuri de tutun special. Dacă îți dorești să comanzi online cel mai bun tutun pentru pipa, să începem cu o serie de informații esențiale pentru alegerea sa.
 
Așa cum vei putea vedea mai jos, forma și modul de procesare al acestuia determină arome ce pot varia semnificativ. De asemenea, în funcție de experiența ta cu un astfel de produs pentru fumat, poți plasa apoi pe site o comandă cu cele mai potrivite soluții pentru tine. 

 

Ce este tutunul pentru pipă?

 
Spre deosebire de alte tipuri de tutun, cel pentru pipă nu se inhalează în plămâni, cu doar se pufăie. Ritmul cu care se poate fuma pipa diferă de la un fumător la altul, în funcție de experiența avută cu aromele și intensitatea unui astfel de produs. 
Pentru a te bucura de savoarea oferită de aprinderea unei pipe, trebuie să utilizezi tutun special destinat acestei activități. Nu este recomandat să utilizezi alte tipuri de tutun, deoarece experiența respectivă nu va oferi rezultate pe măsura așteptărilor tale.
Totodată, spre deosebire de tutunul pentru pipă, cel despre care vorbim acum necesită ceva mai multă migală în utilizare, privind cantitatea adăugată în pipă, aprinderea și menținerea sa în stare optimă pentru a se fuma.  

 

Cum se alege tutunul pentru pipă? 

 
Dacă te afli pentru prima dată în fața unei decizii de a comanda online tutun pentru pipă, poate părea dificil să identifici un produs potrivit nevoilor tale, în cadrul unei oferte cu atât de multe soluții. Iată o serie de criterii de care să ții cont:

 

1. Aroma tutunului pentru pipă (Aromatic Taste) 

Tutunul pentru pipa poate fi aromatic si non-aromatic. Daca optezi pentru tutun de pipa non-aromatic (mai cunoscut printre inițiați sub denumirile de “tutun american” sau “tutun englezesc”), ai parte de arome descrise de note foarte puternice. 
Latakia este o categorie de tutun, regăsită adesea în compoziția unui astfel de produs pentru fumat la pipă, ce oferă arome puternice și ușor parfumate. 
Dacă tutunul pentru pipă este procesat cu ajutorul tehnicii Cavendish, aromele obținute sunt mai dulci, ideale pentru fumătorii de pipă cu un nivel de toleranță scăzut, sau pentru începători.

 

2. Modul de taiere al tutunului de pipă (Cutting) 

Dacă vrei să alegi cel mai bun tutun pentru pipă, modul în care acesta este tăiat reprezintă un criteriu pe care nu trebuie să îl ignori. Iată care sunt principalele forme de tăiere a tutunului utilizat la fumatul de pipă:
Ribbon (tutun de pipă tăiat în formă de panglică) - se recomandă fumătorilor de pipă începători, datorită simplității cu care se poate utiliza, dar și a modului de ardere în vatră. Tutunul ribbon este secționat în fâșii subțiri și lungi. 
Flake (tutun de pipă tăiat în formă de fulgi) - se recomandă fumătorilor de pipă care și-au format deja gustul pentru o astfel de experiență. Tutunul flake este secționat în fâșii mai groase, de aceea, trebuie frământat mai întâi între degete, înainte de a fi pus în vatră. 

 

3. Intensitatea aromei de tutun pentru pipă (Body) 

Intensitatea (tăria) tutunului pentru pipă poate fi ridicată, medie sau slabă. Dacă ești fumător începător, îți recomandăm să alegi un tutun cu o tărie slabă, ce permite un cadru optim pentru a te obișnui cu senzația fumatului la pipă.  

 

4. Aroma sa resimțită într-un spațiu (Room Note)

Încă un criteriu esențial pentru alegerea tutunului de pipa este intensitatea aromei sale, atunci când utilizezi acest produs pentru fumat în interior. Acest indicator poate fi regăsit pe ambalajul produsului sub denumirea de Room Note. 
IMPORTANT: Clasificarea acestor criterii se face de la 1 la 5
 
1 - mellow (slab) 
2 - mellow medium (mediu slab) 
3 - medium (mediu) 
4 - medium strong (mediu tare) 
5 - strong (tare)
 
Așadar, citește cu atenție informațiile de pe ambalajul tutunului de pipă pe care dorești să îl cumperi, sau din pagina de produs a acestuia, pentru a identifica criteriile de mai sus, alături de valorile cuprinse între 1 și 5. 
Astfel, poți ști că produsul respectiv are o anumite intensitate a aromei, sau un anumit nivel de tărie a aromei, resimțit într-un spațiu interior, atunci când tutunul pentru pipă este fumat.  

 

Comandă cel mai bun tutun de pipă

 
Acum știi cum alegi cel mai bun tutun pentru pipa, în funcție de criteriile pe care ți le-am prezentat mai devreme: Aromatic Taste, Cutting, Body și Room Note. Identifică-le citind cu atenție informațiile pregătite pentru tine în pagina fiecărui produs disponibil pe site. 
Adaugă apoi în coș tot ce vrei și treci rapid prin pașii simpli de comandă. Tutunul cumpărat online de pe tuburiaparate.ro ajunge la adresa precizată de tine în cel mai scurt timp posibil, alături de alte soluții și accesorii pentru fumat, alese din oferta noastră actualizată! 
Descoperă în blog și alte articole cu informații utile, pentru comenzile tale online pe site!