Care sunt cele mai populare tigari de foi din Romania?

Adaugat de grigore 06.04.2021 0 Comentariu

 

 

Tigarile de foi sunt deseori privite ca versiuni miniaturale ale trabucurilor, dar dimensiunea redusa, modul diferit de fabricatie si anumite particularitati de umplere si invelire le dau un caracter propriu. Astfel, fumatul de cigarillos, cum se mai numesc aceste produse din tutun, reprezinta mai mult decat simpla satisfacere a unui viciu. Tigarile de foi se savureaza, dar se si colectioneaza. Pentru unii reprezinta un adevarat hobby, in care investesc timp si bani. 

Aromele tigarilor de foi si experienta pe care o ofera atrag tot mai multi pasionati si in tara noastra. Romanii si-au format deja preferinte si aleg tigari in functie de arome, intensitate si tipul tutunului folosit in producerea tigarilor. Desi pe piata exista o multitudine de branduri si tipuri de tigari, unele sunt mai indragite decat altele. Descopera alaturi de noi care sunt cele mai populare tigari de foi din Romania!

 

BlackStone

 

Tigarile de foi produse de BlackStone au un gust complex, potriviti in orice context. Amestecul de tutun folosit la producerea acestora este unul dintre cele mai aromate, dar si mai fine. Popularitatea lor se datoreaza aromelor bine integrate in produsul final. Nu vei simti nimic excesiv nici in tigarile cu vanilie, nici in cele cu aroma de cirese sau de vin. Din acest motiv, se considera ca BlackStone fabrica printre cele mai bune tigari de foi rulate la masina din lume. 

Ceea ce diferentiaza aceste tigari de altele este mustiucul de plastic, care asigura o desfacere perfecta a aromelor si o senzatie de finete. Iubitorii de pipa indragesc aceste tigari de foi, pentru ca experienta este similara, dar mai accesibila in momente de graba, cand nu este timp pentru ritualul aprinderii pipei. Tutunul din compozitia tigarilor de foi BlackStone este adunat din diferite zone ale Statelor Unite, rezultatul fiind un gust dulce, dar si matur.

 

Italico

 

Tigarile de foi Italico ne trimit cu gandul la filmele spaghetti western, dar cand le fumezi simti doar bun, nu si rau sau urat. Aceste tigari sunt foarte populare printre fumatorii romani pentru ca ofera un raport calitate-pret foarte bun. Ieftine, dar cu o savoare cat se poate de placuta, tigarile de foi Italico sunt de inalta calitate, datorita tutunului atent selectionat si exigentei in procesul de fabricatie. 

Expertii italieni au ales tutunul crescut local, din sortimentul Dark Kentucky, astfel ca tigarile de foi produse de Italico au un gust unic, care este pus in valoare de intensitatea slaba spre medie. Invelisul din frunza de tutun maturat contribuie la experienta placuta a fumatului. 

 

Cohiba

 

Termenul de “cohiba” a denumit initial tigarile artizanale pe care locuitorii Cubei si le faceau pentru uz propriu. Cohiba a devenit un brand de trabucuri si tigari de foi destinate doar consumului intern in 1968, apoi a ajuns cunoscut si apreciat pe plan mondial. Fumatorii apreciaza tigarile de foi Cohiba pentru calitatea inalta a tutunului si a impachetarii. Cohiba Short, de exemplu, sunt realizate din tutun de prima calitate, care se foloseste si la trabucuri, si sunt ambalate individual intr-un invelis de celofan, cu rolul de-a le mentine aromele cat mai bine. Tigarile de foi Cohiba se remarca prin intensitatea puternica si gustul complex, specific produselor de tutun cubaneze.

 

Montecristo

 

Tigarile de foi Montecristo sunt populare pentru ca au o savoare unica, datorata tutunului din regiunea Vuelta Abajo. Planta de tutun care creste in aceasta regiune este cunoscuta pentru calitatea sa excelenta. O tigara de foi Montecristo imbina intensitatea cu arome care se dezvaluie treptat, astfel ca experienta fumatului este un adevarat rasfat. Numele acestui brand vine de la cartea preferata a torcedorilor, muncitorii care lucreaza si azi in fabricile de tigari si trabucuri. In timp ce ei munceau, cineva le citea carti pentru a-i motiva, lucrul fiind repetitiv si plictisitor. Intrebati care carte le-a placut cel mai mult, torcedorii au spus la unison: Contele de Monte-Cristo! Astfel a aparut brandul care astazi este indragit in toata lumea, inclusiv in Romania.

 

Clubmaster

 

Tigarile de foi Clubmaster sunt cunoscute pentru tutunul de calitate care se imbina cu diverse arome, ca vanilie si cacao. De intensitate slaba, acestea sunt potrivite si pentru nou-venitii in lumea tigarilor de foi, care mai trag fumul in plamani, ca urmare a reflexului capatat de la fumatul tigarilor obisnuite. Clubmaster sunt fabricate in Germania din tutun cultivat in Sumatra, rezultatul fiind o combinatie perfecta de mestesug si arome. Aceste tigari de foi sunt populare pentru ca se produc si in format mini, ceea ce inseamna ca se pot fuma repede, in momente in care nu avem suficient timp pentru o cigarillo de marime obisnuita.


 

Tigarile de foi sunt surse de relaxare, dar si de gust si arome. Nimic nu se compara cu o tigara de foi savurata pe indelete. Lista noastra cu cele mai populare tigari de foi din tara noastra dovedeste ca si romanii au invatat sa aprecieze produsele de calitate, de care se bucura din plin.