Cadouri pentru bărbați - zi de naștere memorabilă, cu surprize neașteptate

Adaugat de grigore 18.05.2023 0 Comentariu

barbat care impacheteaza un cadou

Ziua de naștere este o zi specială pentru orice persoană. Nevoia de apreciere, de iubire, de apartenență există în fiecare, iar bărbații nu fac excepție. Cadourile sunt o manifestare a acestor sentimente și îți oferă ocazia să faci un gest frumos pentru un om drag.

Uneori, însă, alegerea cadoului poate fi stresantă, pentru că nu știi de unde să începi și cum să faci alegerea. De aceea, vei găsi mai departe câteva criterii pe care să te bazezi, capcane de care să te ferești și idei ce îți pot servi ca sursă de inspirație, pentru a ajunge la cel mai frumos cadou cu putință.

 

Cuprins:

  1. Cadouri pentru bărbați de zi de naștere: criterii de care să ții cont pentru un dar reușit + greșeli de evitat
  2. Idei de cadouri pentru bărbați pentru zi de naștere de neuitat

 

1. Cadouri pentru bărbați de zi de naștere: criterii de care să ții cont pentru un dar reușit + greșeli de evitat

Uneori, este vorba despre un bărbat drag: partener, tată, prieten, soț, bunic etc. și poate știi deja ce își dorește, în așa fel încât îți poate veni ușor să alegi ceva. Alteori, însă, te-ai trezit cu o invitație la o petrecere de zi de naștere și nu ai nici cea mai vagă idee despre cel căruia trebuie să-i faci cadoul. Și uite așa a face un cadou devine, dintr-un gest frumos și o ocazie de a-i arăta celuilalt cât de mult înseamnă pentru tine, o sursă teribilă de stres.

Nu este ușor să faci un cadou pentru ziua de naștere a bărbaților reușit, cu atât mai puțin când vrei să faci impresie, însă nu este nici imposibil.

Există câteva elemente esențiale, pe care să îți bazezi alegerea, dar ce contează cel mai mult este cel pe care îl sărbătorești. În centrul alegerii ar trebui să stea el, cu personalitatea și interesele lui, iar dacă vei proceda așa, cadoul ideal va veni de la sine.

Dacă vrei cadouri pentru el, de ziua de naștere, cu adevărat reușite, trebuie să ții cont de câteva criterii atunci când le alegi. Nu sunt complexe, însă vor face o imensă diferență.

  • Vârsta. La 25 de ani, un cadou modern, conform cu ultimele tendințe, indiferent că e vorba despre un gadget sau un articol vestimentar, poate fi ideal. Nu același lucru poate fi spus despre un bărbat de 55 de ani, care ar putea prefera cadourile mai practice sau atemporale, care nu se demodează: un set cadou, un ceas, butoni sau o cravată etc.
  • Personalitatea. Ideile de cadouri pentru bărbați de ziua de naștere încep să curgă când iei în calcul acest aspect. Cadourile amuzante sunt pentru bărbații cu astfel de personalitate. Pentru cei sobri, un cadou de acest tip va fi stânjenitor și neplăcut. Apoi: este introvertit sau extrovertit? Primul va prefera un cadou de care se poate bucura singur, în timp ce al doilea va aprecia mai mult un cadou pe care îl poate împărtăși cu prietenii, cum ar fi biletele la un eveniment.
  • Relația. Contează cât de apropiați sunteți, pentru că în privința unor cadouri ar fi ciudat să vină de la o persoană foarte puțin cunoscută. Mai mult decât atât, unui coleg de birou nu îi vei cumpăra același lucru pe care i l-ai cumpăra soțului, de pildă, și nici tatălui ceea ce i-ai cumpăra unui prieten. Pentru fiecare dintre aceștia, există cadouri mai potrivite și cadouri mai puțin potrivite, așa încât alege cu grijă.
  • Interesele sau hobby-urile. Dacă știi de ce anume este pasionat, ce îi stârnește curiozitatea, ce îl atrage etc., îți va fi mult mai ușor să identifici ceva care chiar să îi placă. Bilete la teatru/concert/conferință, un board game, o carte, un salt cu parașuta, un curs de gătit - ți se deschide în față o lume nesfârșită de opțiuni și direcții de îndată ce iei în calcul particularitățile sărbătoritului, ce anume îl face unic și special și ce îl pasionează.

Bineînțeles că există excepții și ar trebui să ții cont de cum este bărbatul respectiv în realitate, pentru că lui îi este dedicat cadoul și fiecare om este diferit, așa încât șabloanele nu te vor ajuta deloc.

Cadoul pentru ziua de naștere a unui bărbat - greșeli de evitat

Nu în ultimul rând, este important să ai o idee și despre cum și ce nu ar trebui să cumperi niciodată, adică ce greșeli se fac adesea și cum să nu cazi în capcana lor, când pornești în căutarea cadourilor pentru bărbați, de ziua de naștere.

 

Iată-le pe cele mai frecvente:

  1. Procrastinarea. Dacă lași cadoul pentru ultima zi, este clar că vei lua o decizie pripită, superficială. Este în regulă să cumperi în ultima zi doar dacă te-ai gândit în prealabil și știi exact ce și de unde vrei să cumperi, iar riscul că nu vei găsi este aproape de zero.
  2. A fi prea generic. Lipsa de entuziasm pe care o vei remarca la cel care primește un asemenea cadou este de înțeles: pentru el, mesajul a fost că nu înseamnă prea mult pentru tine, de vreme ce ai ales un cadou atât de impersonal, în spatele căruia nu a stat niciun dram de efort.
  3. A nu ține cont de criteriile de mai sus. Amintește-ți pentru cine cumperi cadoul. Nu este pentru tine, ci pentru celălalt. Poate că tu nu îți dorești o mini-narghilea cu nicotină sau fără nicotină, dar sărbătoritul ar putea să adore un asemenea produs. Vârsta, relația dintre voi și mai ales interesele celuilalt sunt esențiale în alegerea cadoului ideal.
  4. Prea scump sau prea ieftin. Desigur, uneori cadoul poate fi mai ieftin, dacă are o însemnătate cu totul particulară. Alteori, poate fi mai scump, dacă așa sunt cadourile pe care vi le oferiți între voi, în mod obișnuit. De regulă, însă, valoarea trebuie să fie echilibrată: și raportat la relația dintre voi, și raportat la cadrul în care este oferit darul. Dacă un cadou ieftin ar putea să fie privit zeflemitor de către cei din jur, unul prea scump ar putea stârni indignare și l-ar putea face pe cel care îl primește să se simtă stingher. O evaluare corectă este calea spre cadoul cel mai potrivit.

barbat cu un tort de ziua lui de nastere

 

2. Idei de cadouri pentru bărbați pentru zi de naștere de neuitat

Ideile de cadouri de zi de naștere pentru bărbați trebuie să pornească de la ce fel de cadou urmărești: util, amuzant, de învățare? Mai departe, abordarea diferă în funcție de acest aspect.

Unii bărbați preferă un stil mai pragmatic. Pentru ei, a le oferi drept cadou un produs despre care știi că au nevoie, este absolut fabulos. Poți porni, în alegere, de la hobby-urile lor, de la profesia pe care o au, sau de la discuții pe care le-ați avut și în care și-au exprimat diverse nevoi.

Pentru un bărbat care fumează, o narghilea egipteană, o tabacheră pentru țigări, sau o narghilea cu două furtunuri și chiar cu 4 furtunuri, ar putea constitui cadoul ideal.

Pentru un iubitor de băuturi fine, o sticlă de lichior de calitate înaltă sau un vin în ediție limitată, un set de pahare de bună calitate, mai ales dacă are o vârstă mai înaintată, sau un abonament la vinuri, ori la o revistă de specialitate, dacă pasiunea lui conține și această dimensiune, sunt idei excelente.

Unii bărbați sunt colecționari de diverse, iar a găsi o piesă din colecția pe care încearcă să o construiască nu doar că va fi un cadou perfect, dar va stârni și emoție, pentru că arată cât de mult îți pasă, prin faptul că ai acordat atenție acestei pasiuni.

Tot plecând de la hobby-uri sau de la profesie, poți opta pentru cadouri personalizate (fie cu numele lor, fie cu text), dacă crezi că vor aprecia acest gen de cadou. Poate fi un tricou cu un text amuzant sau un set de pixuri pentru birou frumos gravate, nu există doar cadouri sofisticate ori aparent banale în această categorie, ci ai o plajă foarte largă pe care o poți explora, folosindu-ți creativitatea.

Cadouri pentru bărbați în vederea unei zile de naștere memorabile

Nu doar femeilor le place să fie surprinse, ci și bărbaților. Dacă pentru unii pragmatismul este cheia succesului, pentru alții elementul de surpriză, de neobișnuit și neașteptat, este esențial în reușita cadoului.

Le poți cumpăra ceva ce le-ar plăcea, dar nu și-ar lua niciodată de unii singuri, sau te poți orienta spre o experiență de neuitat. Astfel, ideile de cadouri pentru bărbați de zi de naștere se pot împărți în obiecte și experiențe de neuitat.

 

2 persoane care sarbatoresc o zi de nastere

 

Cadouri pentru ziua de naștere a bărbaților - obiecte memorabile

Dacă te-ai oprit asupra ideii de a cumpăra un produs, iată câteva opțiuni pe care le ai la dispoziție pentru cadouri de zi de naștere pentru bărbați:

  1. Caricatură. Poate fi un tablou sau o figurină, de pus pe bordul mașinii sau pe birou. Asigură-te că bărbatul respectiv „gustă” astfel de cadouri. Nu trebuie să fie ceva lipsit de respect. Poți reprezenta un tic pe care îl are și de care vă amuzați împreună, o replică pe care o folosește des, o obsesie pe care o are și așa mai departe. Creativitatea îți va fi cel mai bun aliat aici.
  2. O hartă personalizată. Este un cadou excepțional pentru un iubitor de călătorii. Poți marca locurile în care a fost deja, pe cele în care își dorește mult să ajungă, și poți integra un citat sau un mesaj, un fel de dedicație, care să aducă o notă personală, de la tine către el.
  3. Kit pentru un test ADN. Nu tuturor le-ar plăcea, desigur, însă pentru un bărbat interesat de genealogie și origini, ar putea fi un cadou absolut fascinant și original.
  4. O carte în ediție princeps poate fi, de asemenea, un cadou fabulos, dacă știi că are o carte preferată.
  5. Dacă este un fumător pasionat, atunci îi poți oferi o narghilea cu un furtun ori cu trei furtunuri și câteva arome pentru narghilea, sau te poți orienta spre un aparat de injectat tutun, alături de tuburi pentru țigări, o scrumieră și eventual o brichetă. Poți crea tu un set cu astfel de produse sau poți alege unul singur, pe care să-l personalizezi. Dacă preferă țigările electronice, atunci i le poți oferi pe acestea, la pachet cu diverse accesorii specifice.
  6. Un kit de bere. Dacă nu cumva ai nimerit unul dintre puținii bărbați cărora nu le place berea, un astfel de kit este un cadou inedit, mai ales dacă știi că îi și place să lucreze cu mâinile. Nu doar că își va putea fabrica propria bere, dar va putea experimenta diferite arome și stiluri, ceea ce aduce și avantajul unei experiențe unice.
  7. Cadourile high-tech pot fi, de asemenea, cadouri inspirate, dacă ai un iubitor de asemenea echipamente și produse.
  8. Coș cu produse artizanale. Da, poate fi un cadou excelent pentru un gurmand, în care poți include o varietate de alimente: de la brânzeturi și mezeluri fine, până la ciocolată și alte dulciuri. Va fi un cadou cu totul neașteptat și absolut memorabil, care îi va oferi și o experiență culinară deosebită.

Indiferent că optezi pentru un cadou de ziua de naștere a bărbaților sub formă de obiecte personalizate, legate de un hobby sau o profesie, că alegi ceva dulce sau creativ, ori un trabuc sau o pipă, important este să se potrivească preferințelor și stilului sărbătoritului, iar succesul va fi garantat.

 

Cadouri de zi de naștere pentru bărbați, sub formă de experiențe de neuitat:

Ce zici de o degustare de vinuri la o cramă renumită din apropiere? Pe lângă vizitarea cramei, ce poate fi o experiență deosebită, în care va putea vedea procesul de pregătire și podgoriile, va avea parte și de o degustare, prin care poate experimenta și descoperi sortimente variate.

Dar de bungee jumping, salt cu parașuta, deltaplanorism sau sky flying? Adrenalina va fi un cadou bonus aici. Bineînțeles, trebuie să verifici în prealabil că starea de sănătate îi permite sporturile extreme și că acestea se încadrează, de altfel, în gusturile lui. Per total, experiența poate fi unică și cu totul memorabilă, deci un cadou cu adevărat reușit.

Există și sporturi extreme terestre dintre care să alegi (cățărări, motocross, snowboarding etc.) sau pe apă: surfing, rafting, scufundări, kaiac canoe și așa mai departe, în funcție de sezon și preferințe, bineînțeles.

În lista ideilor de cadouri pentru bărbați pentru o zi de naștere reușită se numără și un curs de gătit, de fotografie sau de olărit. Da, orice curs poate fi o alegere inspirată, dacă reușești să îl potrivești cu un hobby sau o dorință ascunsă. O asemenea experiență îi poate da curajul să urmeze o pasiune mai veche, pe care a tot ocolit-o, sau să avanseze cu una pe care deja o exersează.

Și experiențele în natură, precum o drumeție montană ghidată sau un tur ghidat, în general, o excursie cu caiacele sau o zi de pescuit pe care i-o organizezi tu, toate au potențialul de a constitui un cadou deosebit și foarte apreciat.

De asemenea, pe lista de cadouri pentru bărbați, de ziua de naștere, ideile pot continua, cu diverse experiențe de care sărbătoritul s-ar putea bucura, însă trebuie să faci o scurtă analiză mai întâi, pentru a descoperi ce anume îl pasionează sau măcar l-ar putea interesa.

 

barbat care tine 2 briose in mana

 

Așadar, nu pune prea multă presiune pe tine în alegerea cadoului. Îți va fi semnificativ mai ușor să-l alegi pe cel potrivit dacă o vei face relaxat, din dorința de a-i oferi ceva care să-l binedispună, să îl ajute sau să îl amuze. Știi care sunt criteriile ce garantează succesul, știi și capcanele de care să te ferești, nu îți mai rămâne decât să mergi la cumpărături, iar apoi să vă bucurați împreună de o zi specială.