Aromatizarea tutunului: ce este si cum se realizeaza

Adaugat de grigore 19.10.2022 0 Comentariu

 

Fumătorii și utilizatorii de tutun vor încerca întotdeauna să-și îmbunătățească experiențele de fumat - iar una dintre aceste experiențe se referă la aromatizarea tutunului prin diverse metode. Astăzi, există posibilitatea să adaugi aromele preferate oricărui produs din tutun, de la pipă și până la tutunul pentru narghilea.

Pe lângă gustul nou pe care-l oferă tutunului, aromatizarea este o modalitate foarte bună și pentru a revitaliza produsele din tutun extrem de uscat (de obicei dacă produsul este lăsat deschis la aer) sau pentru a îmbunătăți aroma celor de calitate inferioară.

Dacă și tu îți dorești o nouă experiență de fumat, iată un articol complet despre aromatizarea tutunului și cum poți păstra calitatea produsului:

 

Ce este aroma de tutun?

Aroma de tutun poate fi fie artificială prin combinarea unor produse sintetice prin aromatizare, fie naturală (alta decât aroma originală de tutun sau binecunoscutul mentol) care se produce prin procesul de extracție a ingredientelor naturale dintr-o plantă sau condiment.

Printre cele mai cunoscute arome de tutun naturale, se recunosc: aroma de căpșuni, struguri, portocale, scorțișoară, ananas, vanilie, ciocolată, cireșe sau cafea - toate oferind tonalități specifice de miros și gust tutunului. Aceleași arome pot fi, de asemenea, create în fabrici de producție cu ajutorul ingredientelor sintetice și a îndulcitorilor.

 

 

Aromele pentru tutunul de pipă, pentru injectat și pentru tutunul de rulat se găsesc în sticluțe prevăzute cu pulverizator sub formă de lichid mai dens sau sub formă de discuri aromate. În cazul sticluțelor pulverizatoare, pufurile se aplică direct în ambalajul tutunului conform instrucțiunilor și preferințelor de intensitate pentru aromă și gust.

Pentru discurile aromate, acestea se introduc în punga de tutun și se păstrează pentru o anumită perioadă, urmând să fie scoase. Mai multe despre cum poți aromatiza tutunul cu ajutorul produselor din oferta tuburiaparate.ro găsești în rândurile de mai jos.

Aromele pentru tutunul de narghilea sunt diferite de cele menționate mai sus. Acestea se găsesc sub mai multe forme, în funcție de preferințele de utilizare ale fiecărui utilizator de narghilea: pietre pentru narghilea, firicele de celuloză, pastă cu arome pentru tutun, pudră aromată și glicerină pentru narghilea.

Pentru că există o gamă largă de opțiuni pentru aroma pentru tutunul de narghilea, cel mai important este să experimentezi cât mai multe variante până găsești opțiunea care se potrivește nevoilor și preferințelor tale.

 

Tipuri de arome de tutun

 

Naturale

În cel mai simplu termen, aromele naturale pentru tutun sunt dezvoltate prin izolarea ingredientelor chimice specifice din surse naturale, cum ar fi uleiul esențial produs de un anumit fruct sau o plantă.

Se pot folosi ingrediente chimice dintr-o singură sau mai multe surse naturale pentru a dezvolta profilul de aromă dorit, mai ales dacă se dorește combinarea mai multor gusturi, cum este cazul combinației de pepene verde cu mentă pentru tutunul de narghilea.

 

Sintetice

Producătorii de arome de tutun sintetice observă compoziția chimică a ingredientelor naturale, cum ar fi planta de vanilie, apoi va crea un profil de aromă folosind unul sau mai multe elemente sintetice care se aliniază cu compoziția chimică cunoscută.

Aroma este apoi depozitată în sticluțe cu pulverizator sau introduse în tabletele pentru aromatizarea tutunului.

Unii utilizatori de arome pentru tutun preferă varianta sintetică datorită costurilor mai mici și capacității mai mari de aromatizare. Dar, produsele de aromatizare pot include arome naturale și artificiale în același timp pentru a oferi gustul și mirosul pe care consumatorii le așteaptă în final.

 

 

Când se efectuează procedura de aromatizare a tutunului

Țigările rulate pot fi aromatizate pentru a masca gustul sau mirosul fumului de tutun, pentru a spori aroma tutunului sau pentru a reduce stigmatul social asociat fumatului. De aceea, aromele sunt, în general, adăugate în tutun, în hârtia rulantă sau în filtrele pentru țigări rulate.

Unele companii de tutun au dezvoltat, pentru atragerea publicului țintă, diferite sisteme neconvenționale de introducere și livrare a aromelor, inclusiv tehnologia peleților polimerici, folosind un card de filtru aromat (talon de polietilenă), microîncapsularea aromelor în producerea hârtiei (învelișul țigării convenționale sau foița de rulat) și introducerea fibrelor de aromă în filtre.

Procedura de aromatizare a tutunului ar trebui să se efectueze cu cel puțin 3-4 ore înainte de utilizarea tutunului într-o țigară rulată sau injectată.

În cazul aromelor de tutun pentru narghilea, acestea pot fi aplicate în momentul încălzirii tutunului cu cărbunii dedicați.

În procesul de fabricație a țigărilor convenționale, aromele sunt de obicei adăugate la sfârșitul operațiunilor de producție.

 

Cum poți aromatiza tutunul la domiciliu cu ajutorul aromelor de la tuburiaparate.ro

Tutunul poate fi aromatizat prin utilizarea cartoanelor aromate sau aromelor lichide regăsite în sticluțe pulverizatoare.

Iată câțiva pași pentru aromatizarea tutunului la domiciliu folosind sticluțele pulverizatoare cu arome din oferta tuburiaparate.ro. De asemenea, aceiași pași pot fi urmați și pentru aromatizarea tutunului cu ajutorul cardurilor cu arome.

 

Alege aroma care-ți place

Cunoașterea aromei pe care vrei să o adaugi în punga de tutun te poate ajuta, de asemenea, să alegi cel mai bun tutun de utilizat pentru procesul de aromatizare. Tutunul, fie pentru rulat sau injectat țigări, fie pentru pipă, poate avea o aromă de bază care să nu meargă în combinație cu aromele adăugate.

 

Adaugă tutunul într-un recipient etanș

Este destul de confortabil să păstrezi tutunul în ambalajul furnizat, dar pentru a îmbunătăți procesul de aromatizare, cel mai bine este să așezi o cantitate de tutun într-un recipient care nu permite aerul să intre.

Acest lucru asigură că agentul tău aromatizant pătrunde uniform în tutun atunci când este adăugat și, de asemenea, ajută la prevenirea scurgerilor.

 

Pulverizează aroma în recipientul cu tutun

Pulverizarea aromei peste tutun permite o distribuție mai bună decât dacă ai turna lichidul aromat în recipient. Utilizează agentul de aromatizare cu moderație, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. În multe cazuri, 4-5 pufuri ar trebui să fie suficiente pentru jumătate din cantitatea de tutun din ambalajul original, dar totul depinde de preferințele tale de gust și miros.

 

Sigilează recipientul și lasă aroma să se infuzeze

Pentru a promova procesul de infuzare și distribuția uniformă a aromei, sigilează recipientul și agită-l bine, astfel încât tutunul să se amestece cu aroma în sine. Apoi, acordă timp tutunului să absoarbă lichidul aromat aplicat.

Procesul de infuzie poate să dureze oricât între 3 și 5 ore în funcție de calitatea și tăria tutunului.

După ce aroma s-a amestecat bine cu tutunul, poți folosi produsul pentru produsul pe care vrei să-l fumezi: țigări rulate, injectate sau pipă.

 

 

Cum se păstrează calitatea tutunului aromatizat?

Chiar dacă ai cumpărat o pungă de tutun resigilabilă, acest lucru nu este suficient pentru a menține proaspete atât produsul în sine, cât și aroma adăugată. Când expui tutunul la mediu, acesta își începe automat procesul de uscare, de „deshidratare”, iar aroma își poate pierde intensitatea în miros și gust.

În funcție de timpul necesar pentru a utiliza tutunul aromatizat, frunza de tutun tăiată poate deveni uscată și fără gust. Pentru a preveni acest lucru, poți folosi un humidor.

Aceasta este o metodă tradițională care a fost încercată și testată de-a lungul timpului pentru a păstra proaspete aromele de tutun și pe cele adăugate. Dispozitivul este ușor accesibil datorită popularității și eficacității lor. Ofertele de humidor de la tuburiaparate.ro sunt variate și poți cumpăra online rapid și mult mai ușor decât să te plimbi prin magazinele de tutun.

O altă modalitate pentru a păstra calitatea tutunului aromatizat este să folosești un recipient etanș. Dacă ambalajul original cu care a fost furnizat tutunul s-a uzat sau nu este resigilabil, poți folosi foarte simplu un recipient etanș pentru depozitare pe care sigur îl ai deja în casă.

Alege acum produsele de tutun și aromele preferate de pe tuburiaparate.ro și bucură-te de noile experiențe de fumat!