7 lucruri pe care e bine să le știi despre vaping

Adaugat de grigore 01.12.2022 0 Comentariu

persoană care folosește o țigară electronică pentru vaping

 

Dacă ești una dintre miile de oameni care au decis în cele din urmă că este timpul să găsească o alternativă la fumatul tradițional, atunci ar trebui să iei în considerare vapingul.

Datorită progreselor tehnologice actuale, țigările electronice sunt acum mult mai accesibile și mai avansate ca niciodată. Ai o gamă diversificată de dispozitive electronice atunci când vine vorba de vaping pentru a-ți îndeplini toate nevoile de fumat.

Dar, dacă nu ești foarte familiarizat cu această tendință modernă, probabil te întrebi ce înseamnă cu adevărat, cum funcționează și ce fel de opțiuni există. Din fericire pentru tine, am strâns toate întrebările și nelămuririle vaperilor începători și am creat un ghid cu cele mai importante lucruri de știut despre vaping.

 

7 lucruri pe care e bine să le știi despre vaping

1. Ce este vapingul?

2. De unde vine vapingul?

3. Vapingul este mai puțin dăunător decât fumatul, dar încă nu este o variantă sigură pentru sănătate

4. Poți controla temperatura aburilor în procesul de vaping

5. Nu trebuie neapărat să folosești lichid cu nicotină pentru vaping

6. Combinarea lichidelor pentru vaping este permisă

7. Câte tipuri de dispozitive de vaping există?

Țigări electronice (E-cig)

Pod vape

Stilou de vape

 

1.Ce este vapingul?

Vapingul este un act de inhalare și expirație a vaporilor produși de o țigară electronică sau de un dispozitiv similar (care încălzește lichidul electronic). Vaporii sunt de obicei compuși din nicotină, propilen glicol, glicerină și arome. Desigur, există lichide pentru țigara electronică fără nicotină pentru persoanele care își doresc să renunțe la dependențe.

Vapingul este adesea văzut ca o alternativă mai sigură la fumatul țigărilor tradiționale, dar nu există încă studii de specialitate complete cu privire la efectele pe termen lung ale acestei activități.

 

2.De unde vine vapingul?

Deși vapingul pare o invenție oarecum actuală, oamenii de știință au lucrat la dezvoltarea țigărilor electronice încă din anii 1920. Cu toate acestea, primul dispozitiv electronic de vaping care a servit drept bază aparițiilor mai moderne a fost inventat abia în 2003.

Descoperirea este atribuită farmacistului chinez Hon Lik care a dorit să dezvolte o alternativă mai sănătoasă la fumatul tradițional. Astfel, în doar câțiva ani, vapingul a devenit popular în întreaga lume, fiind larg răspândit în rândul utilizatorilor din SUA, Europa, Marea Britanie, Asia și Australia.

 

3.Vapingul este mai puțin dăunător decât fumatul, dar încă nu este o variantă sigură pentru sănătate

Țigările electronice încălzesc lichidul cu nicotină (substanță extrasă din tutun), aromele și alte substanțe chimice pentru a crea norul de abur pe care utilizatorul îl inhalează.

Țigările obișnuite din tutun conțin aproximativ 7.000 de substanțe chimice, dintre care multe, așa cum cunoaștem, sunt nocive. Deși încă nu se cunosc exact toate substanțele dintr-o țigară electronică, specialiștii afirmă că nu există nicio îndoială că vapingul te expune la mai puține substanțe chimice toxice decât fumatul țigărilor tradiționale (1).

 

 

4.Poți controla temperatura aburilor în procesul de vaping

Aceasta este o caracteristică specială pe care majoritatea utilizatorilor o găsesc ca fiind esențială pentru o experiență de vaping extraordinară.

Dacă vrei să faci trecerea de la țigările obișnuite la o țigară electronică, probabil nu ai încă idee despre ce înseamnă controlul temperaturii. Deci, de ce este acest control atât de important?

Există două motive diferite pentru care temperatura poate afecta experiența de vaping. În cazul țigărilor tradiționale, tutunul uscat este ars, ceea ce înseamnă că nu poți controla cu adevărat ce inhalezi, în timp ce cu un dispozitiv de vaping poți controla temperatura la care se încălzește (arde) nicotina.

Modificarea temperaturii țigării electronice poate influența efectul pe care îl are asupra ta. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât inspirarea nicotinei va avea un impact mai puternic asupra ta. Deci, dacă ești o persoană care fumează tutun de tărie medie sau mare, ar trebui să-ți ajustezi dispozitivul pentru a încălzi e-lichidul la o temperatură ridicată.

În schimb, dacă te bucuri de „lovituri” mai slabe ale nicotine, atunci ar trebui să reduci temperatura la care funcționează dispozitivul.

 

5.Nu trebuie neapărat să folosești lichid cu nicotină pentru vaping

Desigur, cele mai multe lichide pentru țigara electronică conțin diferite niveluri de nicotină - de la 3 sau 6 miligrame, până la 12 sau chiar 24 de miligrame. Unele dintre lichidele electronice pot conține chiar și un număr impresionant de 50 sau 60 de miligrame de nicotină.

Cu toate acestea, mulți producători de lichide pentru țigara electronică au în oferta lor și produse fără nicotină. Acestea sunt preferatele celor care își doresc să renunțe la dependența de nicotină, țigara electronică fiind o alternativă simplă și rapidă. De asemenea, utilizarea lichidelor electronice fără nicotină îți va permite în continuare să te bucuri de aromele încântătoare și de experiența generală de vaping.

 

6.Combinarea lichidelor pentru vaping este permisă

După cum probabil ai observat deja, variantele de lichide electronice pentru vaping sunt nenumărate, iar majoritatea utilizatorilor nu vor avea o problemă în găsirea aromelor preferate. Dar în cazul în care ai vrea să încerci diferite arome care nu se găsesc atât de ușor pe piață, poți încerca să-ți faci propriul tău amestec de lichide prin combinarea a două sau mai multe arome comerciale.

Această activitate necesită practică și experiență, dar poți găsi o mulțime de rețete ușoare împărtășite de vaperii avansați.

 

7.Câte tipuri de dispozitive de vaping există?

Clienții din întreaga lume pot alege dintre diferite modele de țigări electronice pentru vaping și le pot potrivi în funcție de nevoile și experiența lor. Desigur, există și kituri pentru începători care sunt mai ușor de utilizat și permit fiecărei persoane să-și dea seama dacă vapingul este o activitate potrivită pentru ei.

Iată care sunt variantele pe care le ai la dispoziție:

 

țigară electronică reîncărcabilă pentru vaping

 

Țigări electronice (E-cig)

Dacă ești un începător în lumea vapingului, recomandarea experților este să pornești la drum cu o țigară electronică deoarece este mult mai simplu de utilizat decât dispozitivele mai avansate.

De asemenea, ai opțiunea de a alege o țigară electronică de unică folosință sau un dispozitiv cu o baterie înlocuibilă și reîncărcabilă. Pot fi foarte ieftine și suficient de compacte pentru a le transporta în buzunar.

 

Pod vape

Un pod vape este una dintre cele mai noi variante de vaping, motiv pentru care sunt atât de mici și au o durată de viață atât de mare. Nu va trebui să îți faci griji cu privire la reîncărcarea acestora la fiecare câteva ore, deoarece bateria poate dura chiar zile întregi în condiții de utilizare normală.

Acest dispozitiv este un tip de țigară electronică care este compus din două părți principale: o parte conține bateria care este reîncărcabilă și înlocuibilă, în timp ce cealaltă parte deține lichidul și vaporizatorul. Rezervorul care deține lichidul este reutilizabil (reîncărcabil) ceea ce înseamnă că durează destul de puțin.

Pod vape-urile sunt accesibile, destul de ușor de utilizat și pot genera mai multă putere decât țigările electronice obișnuite.

 

stilou de vape

Stilou de vape

Stilourile de vape sau „vape pens” sunt foarte asemănătoare ca design cu podurile, dar au o baterie mult mai puternică. Odată cu capacitatea bateriei, dimensiunea dispozitivului crește și ea, iar dacă nu te deranjează să ai un buzunar mai voluminos, atunci stilourile vape sunt o variantă excelentă.

Aceste dispozitive sunt, de asemenea, reîncărcabile. Vaporizatorul este destul de puternic și chiar înlocuibil, ceea ce înseamnă că poate funcționa mult mai bine decât alte variante.

Vapingul este o activitate populară și poate chiar fi considerată o activitate socială, dar este important să fii conștient de anumite riscuri înainte de a începe. Vapingul poate fi dăunător pentru sănătatea ta în anumite condiții. Dacă decizi să treci de la țigările normale la țigările electronice, asigură-te că achiziționezi un dispozitiv și un e-lichid de înaltă calitate de pe tuburiaparate.ro!