Cum scazi taria tutunului? Iata tot ce trebuie sa stii

Adaugat de grigore 11.07.2022 0 Comentariu

 

Chiar dacă îți place aroma unui tip de tutun, la un moment dat poți să simți că tăria este prea puternică, mai ales dacă obișnuiești să fumezi foarte mult. Răspunsul clar este că nu poți diminua tăria tutunului deoarece nu se poate schimba compoziția chimică a tutunului deja prelucrat. Cu toate acestea, nu este cazul să-ți pierzi speranța. Adică, nu trebuie să renunți la tutunului tău preferat doar pentru că ți se pare mai tare decât de obicei.

Există câteva metode dovedite prin care poți scădea tăria tutunului, în principal ca să scapi de aditivii suplimentari. Sau, în cazul în care obișnuiești să cultivi propriile plante de tutun, atunci lucrurile stau puțin altfel pentru că ne referim la îmbătrânirea/vindecarea frunzelor de tutun care afectează tăria și aroma produsului final.

Dar, în rândurile următoare, vei găsi toate informațiile necesare privind ambele scenarii descrise anterior ca să scazi tăria tutunului și să te poți bucura în continuare de țigările tale!

 

Cum scazi din tăria tutunului cumpărat

Potrivit Biroului Industriei Vegetale din Departamentul de Agricultură în 1908, cercetătorii au efectuat un test asupra tutunului de trabuc care avea o aromă înțepătoare și o tărie mult prea puternică pentru a putea fi fumat în tihnă. Aceștia au făcut un experiment care a prevăzut utilizarea unei soluții cu o concentrație de 2% de acid citric în apă pentru pulverizarea tutunului.

A lăsat tutunul respectiv să se înmoaie în soluție timp de 48 de ore pentru a absorbi foarte bine soluția într-un recipient etanș. După care au scos tutunul din recipient și l-au lăsat să se usuce la aer până când a devenit din nou uscat, așa cum ar trebui să fie tutunul pentru trabuc.

Astfel, cercetătorii implicați (care au fost totodată și cei care au fumat din trabuc după experiment) au descoperit că acidul citric poate fi o variantă alternativă pentru a reduce din tăria și asprimea tutunului, făcându-l mult mai neted și agreabil ca un tutun de o calitate mult mai mare. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă au început experimentul cu un produs de calitate în sine.

Se pare că acidul citric aduce mai multe aspecte pozitive asupra tutunului tare și care pare aspru atunci când este fumat. Conform experimentului desfășurat de Biroul Industriei Vegetale, se pare că reduce nivelul de nicotină din tutun, dar nu atât de mult încât să nu mai provoace dependență. Totodată, se pare că acidul citric scade Ph-ul tutunului, ceea ce îl face mult mai agreabil chiar dacă obișnuiești să rulezi mai mult de 20 de țigări pe zi sau fumezi 2-3 trabucuri pe zi. Tutunul pentru trabuc are un Ph alcalin mai mare decât tutunul pentru rulat, ceea ce îl face mai dur și mai dificil de inhalat. De aceea, dacă obișnuiești să fumezi trabucuri sau te-ar interesa această artă, trebuie să înveți cum se fumează un trabuc.

 

 

Este cu totul posibil dacă vrei să încerci această metodă acasă. Trebuie doar să cunoști formula corectă pentru amestec și să utilizezi un cântar digital pentru măsurătorile adecvate. Astfel, acidul citric trebuie amestecat cu o anumită cantitate de apă pentru a obține o soluție cu concentrație de 2%. Pentru acest lucru trebuie să amesteci 100 de ml de apă cu 2 grame de acid citric. Pune soluția rezultată într-o sticluță prevăzută cu un capăt pulverizator și ești pregătit pentru experiment.

 

Cum scazi din tăria tutunului cultivat

Dacă te-ai gândit că ar fi mai bine să cultivi plante de tutun la tine pe balcon sau în grădină decât să cumperi produsul final, atunci ar trebui să știi că poți să-i reduci tăria atunci când frunzele de tutun trec prin procesul de îmbătrânire/vindecare. Mai mult, trebuie să fii atent și la tipul de frunze din planta de tutun pe care le utilizezi pentru producerea tutunului.

Așa cum am amintit în celelalte articole de pe blogul nostru, există 4 tipuri principale de frunze pe care le găsești într-o plantă de tutun și care completează aroma și tăria tutunului final:

  • Ligero - este frunza regăsită în apropierea vârfului oricărei plante de tutun. Această frunză îmbătrânește cel mai lent dintre toate celelalte și este utilizată, de obicei, pentru a oferi tăria cea mai puternică tutunului final. Deci foarte mult contează cantitatea de Ligero pe care o folosești atunci când produci tutunul pentru injectat țigări, pentru rulat, pentru trabuc sau pentru pipă;
  • Viso - este frunza care crește chiar dedesubtul frunzei Ligero și oferă mai multă aromă tutunului final, dar nu este la fel de intensă ca Ligero. De asemenea, arde mai încet decât următoarea frunză (Seco) și mai constant decât prima frunză (Ligero);
  • Seco - este a treia frunză regăsită pe tulpina plantei de tutun. Această frunză este utilizată pentru a tempera amestecul de tutun și este relativ ușor, adică situat între tăria medie și ușoară a unui tutun;
  • Volado - este frunza care crește la rădăcina plantei de tutun și nu oferă practic nici o aromă tutunului, dar arde foarte bine în orice context ar fi utilizat.

Ca să reduci din tăria tutunului cultivat, trebuie să știi anatomia plantei, astfel încât să folosești tipurile de frunze corespunzătoare pentru cum ai dori să fie tutunul tău.

Dacă nici una dintre variante crezi că nu va funcționa, poți „diminua” sau, mai mult, poți ascunde tăria tutunului folosind o aromă de tutun preferată care să schimbe gustul țigărilor fumate. Acest lucru nu va reduce practic intensitatea tutunului în sine, dar te va ajuta să nu-l mai simți la fel de tare. O ultimă variantă ar fi să schimbi tipul de tutun pe care-l fumezi.